Ako zvládnuť depresiu a pocity pri menštruácii?
Ahojte uz viac ako tri roky sa s manželom pokúšame mať deti bohužiaľ bez úspechu - áno boli sme v CAR a nie raz napriek tomu deti nemáme ... Na jednej strane si hovorím ok máš menštruáciu máš šancu mať deti na druhej nenávidím ten pocit čakania na ňu keď viem že príde lebo ona príde vždy....nemeska ani deň aby som náhodou mala nadej a dúfala v zázrak ..
Kvôli liečbe ktorú postupujeme nemôžem brat AD a samozrejme všetci okolo sú tehotní ...sestra, kamoška kolegyne....neviem ako to riešiť ....ale vždy tak deň dva pred mám hrozne návaly plaču a cítim sa ukrivdení že všetci čerti majú dokonca po dve po tri ....a my ani jedno ....
to je predmenstruacny synsdrom, taketo stavy byvaju sposobene hormony + tie dalsie okolnosti ti ich o robia o nieco intenzivnejsie.
mozno skusit nieco prirodne, skusit si najst nejaky program, ktori by ta tesil,a le teda zacat s tym skor, ako ta to chyti - nech ti to navodi lepsiu naladu. poprosit partnera, nech ti v tom pomoze.
tiez sksu sportovat. sport ti v tomto moze trosku pomoct. ak cvicis doma, pustitsi hudbu ktora ta bavi, ktora sa ti paci.
ak bude vonku pekne - cez obed, vyuzivaj cas byt na slnku. slnko dokaze liecit.
ozaj, teraz mi napada, skus aj nejake vitaminy, ak neuzivas, hlavne d-cko.
tri roky je prilis vela tlacenia na seba, svoje telo a na prianie, ktore nevychadza...ide to do psychiky a AD problem zakryju ale nevyriesia...predstav si, ze sa ti necakane podari: chces, aby tvoje dieta malo mamu na AD? preco sa na to tak sustredis? to nie je sutaz, alebo nutnost, ze ked ini maju, musis mat aj ty...popracuj sama na svojej psychike: venuj sa zalubam, rozvoju, setreniu penazi napr na dieta, fyzickej kondicii a hlavne tej psychickej...mat dieta je nenormalna zataz po vsetkych tychto oblastiach prve roky, namiesto depkarenia, sa pripravuj spravne...mas v poriadku vahu? mas v poriadku financie? mas spokojnost v zivote celkovu a vo vztahu? to su otazky, ktore si treba polozit pred materstvom...a to, ze sa niekomu podari lahko, to vobec nemusi byt "vyhra" ani pre tych rodicov, ani pre to dieta..neporovnavaj, zbytocne
plus, co v CAR uviedli ako dovod nedarenia sa?
@majamat ďakujem skúsim to d-cko....možno to pomôže ...a snáď aj počasie sa zlepší lebo je pravda že to aktuálne mi na dobrej nálade ozaj nepridava 😏 a snáď s počasím bude viac chuti aj na šport ...
Ja ked mam PMS mavam take stavy, ze plac je najmenej 🙂 Minule som na cviceni skrikla po chlapcovi vedla mna ze "Nedychaj tak nahlas" 😂 Nie, vobec som nebola mila, ako obvykle alebo bezne chipsy zajedam cokoladou a som znacne agresivna, ked mi z toho niekto chce zobrat 😂😂 Okrem PMS som vcelku mily clovek myslim 😂
@petus998 na pohotovosť sa nechodí s každým prdom.
@mabenn myslím, že ak si niekto podobnou situáciu nezažil tak to sotva dokáže pochopiť ak vôbec.....Myslíš že túžime po dieťati lebo ho má niekto iný? Alebo preto že "sa to patrí" 🙈
Každý má v sebe nejakú túžbu ktorú si chce naplniť niekto to nájde v práci niekto sa nájde v materstve iný v pomoci druhým ...to ale neznamená že ak sa dvaja ľudia nájdu v niečom rovnakom tak je to preto že niekomu závidí...len to cíti rovnako .... A skutočnosť že aj keď robíš preto čo sa dá a nedarí je zranujuca ....je to ako stat v dlhej rade a vždy keď si myslíš že by už konečne mohlo vyjsť ťa niekto predbehne 2-3x za sebou ...
Myslíš,že ak niekto pravidelne navštevuje CAR tak nemá financie ? Že nemusí pracovať a starať sa aby na dieťa ktoré ani nemá mohol ročne minut pár tisíc?
Pokiaľ ide o váhu mám 165cm a 50kg , dá sa byť spokojný keď vieš že ti niečo chýba ? Áno relatívne som spokojná asi ako každý ...kto žije bez detí hoci si ich veľmi praje ....dôvod prečo sa nedarí je zlá morfologia u manžela
@muchotrafka298 😀celkom si ma pobavila ....ja teda sa snažím nrkricat ale tomu plaču sa brániť ozaj neviem
ty si spomenula, ze "všetci okolo sú tehotní"... podobnu situaciu dlhodobu som si zazila, sice v inej oblasti, ale poznam, ked sa roky - bavime sa u mna cca 10 rokov, nedari nieco, co som velmi chcela a zasluzene, napriek vsetkej mojej snahe to nevychadza...vies co robim? idem a snazim sa dalej, nelipnem na tom, lebo si nemienim zabijat zivotny cas takymi pocitmi
165cm a 50kg je BMI cca 18,3, hodnota pod 19 je podvaha...ale podla toho co pises, ide o muzov problem zrejme...on ma voci jeho vysledkom aky postoj, resp snahu to riesit?
@mabenn spomenula som to v súvislosti s tým že to umocňuje ten pocit keď mám návaly plaču ...
Možno o 10 rokov budem schopná tiež na tom nelipnut ako ty ...zatiaľ to bohuzial tak neviem ...
@mabenn s mojou váhou ani výškou problém nie je, myslim že jeho postoj je v poriadku ....je to niečo čo nevie zmeniť takže v CAR musia pracovať s tým čo má...chodíme tam spoločne a dúfam že raz nám to vyjde
dobre, tak nezostava nic ine ako to prijat ako to momentalne je...dam ti jednu ozaj uprimnu staru babsku jednoduchu radu: priber. poznam niekokolko stihlych az chudych zien, ktore mali roky problem otehotniet...ja som pri 165cm a 68kg otehotnela hned, nehovorim, ze je to tym, vela faktorov zohrava...ale ty prakticky potrebujes od muza 1 spermiu, co ani pri horsom spermiograme neni nemozne, ide o tvoje telo, ktore priroda potrebuje, aby udrzalo a zasobovalo plod a dieta 9mesiacov a pripravovalo sa na kojenie...malo tuku v tele, moze byt skryty problem...za skusku nic nedas, ak si toto este neskusila
@mabenn ďakujem za radu...skúsim teda aj pribrať
To som len na odlahcenie situacie napisala, ze aby si vedela, ze nie si v tych naladach sama 😂 Za mna toto je urcite aj vecou psychiky, ze strasne chces, chces, tlacis na pilu. A rozhodne Ti na nalade neprida ani ten pocet tehotnych okolo.
A neviem aký máte vek ale moz o by som si skúsila dat pausu s car, alebo skúste ine. A áno viem co je to keď sa nedarí. Nám sa nepodarilo 4 roky a to sme obaja v poriadku.
Určite by som do seba netlačil AD, tie tvoj problém nevyriesia
@muchotrafka298 určite je to aj tým ale ako nemyslieť na to a "byť v pohode" keď máš doma plnú chladničku liekov vek pomaly 35 takže nejaké dva roky pauzy asi neprídu do úvahy...ľahko sa povie netlač tak na to nemysli na to ...verím tomu že sa to dá keď sa nedarí pár mesiacov vtedy je to vecou psychiky ale keď sú to roky + zlá morfologia tak tam nestačí len nemyslieť resp myslieť pozitívne...
Je to istý druh "ochorenia" tým že ho vytesnime nezmizne
Zlá morfológia je bežný problém. Keď sa nedarí zmeňte CAR.

Nemám skúsenosť ale určite by som šla n apohotovost