Ako zvládnuť vyčerpávajúcu menštruáciu?
Ahojte dievčatá, už 4ty deň mám veľmi silnú a bolestivú menštruáciu a som vyčerpaná. Leje sa zo mňa ako zo studne. Užívam železo, ale aj napriek tomu cítim už únavu a vyčerpanie. Včera večer som už mala pred spaním zimnicu. Hormóny mi kolíšu neskutočne. Dnes mám taká splín, že je mi do plaču a len ležím a plačem. Na kŕče beriem buscopan, teraz som si na bolesť nič nedávala, ráno som mala novalgin. Beriem okrem toho D, C a kúpia som si energy kvapky, ale mám pocit, ako by mi tie nerobili dobre, neviem.. Pijem čaj z achemilky a pupalku. tá MS ma neskutočne vyčerpáva. Antiku brať nemôžem. Ako toto zvládnuť? Každý mesiac? Moj cyklus trvá 7-10 dní.
@anonym_autor no môžme polemizovať o krvných výsledkoch, keďže asi tu všetky vieme, že pri silnom a dlhotrvajúcom menzese minimálne železo nemôže byť v poriadku. Treba vyriešiť príčinu silného cyklu a možno zmena hematológa....
@brendaa ja som mala hemoblobin hranicne na transfuziu, ale paradoxne rezervy zeleza aj feritin v norme, problem nebol v zeleze a krvotvorbe, ale velkych stratach. Skoda, ze mi tuto slecna neporadila, ja som bola rada, ked som sa dostala po mesiaci injekcii na 103. Geneticky zazrak, hemoblobin zeny so 7-10 dnovym silnym krvacanim na 135.
@brendaa ja som mala hemoblobin hranicne na transfuziu, ale paradoxne rezervy zeleza aj feritin v norme, problem nebol v zeleze a krvotvorbe, ale velkych stratach. Skoda, ze mi tuto slecna neporadila, ja som bola rada, ked som sa dostala po mesiaci injekcii na 103. Geneticky zazrak, hemoblobin zeny so 7-10 dnovym silnym krvacanim na 135.
@senta_sofia beriem 2x denne hemoplus a jeden sacok Sideral AL folic. To je pocas MS a dva - tri dni po. Mimo MS beriem iba 2x denne hemoplus.
@senta_sofia beriem 2x denne hemoplus a jeden sacok Sideral AL folic. To je pocas MS a dva - tri dni po. Mimo MS beriem iba 2x denne hemoplus.
@anonym_autor naco sa ladujes tolkymi vyzivovymi doplnkami, ked mas vsetko v poriadku? Si si pozrela pribalove letaky? Kto ti predpisal uzivanie zeleza na cely mesiac? Do toho tie magnesolvy a magneroty a neviem co vsetko. Normalny clovek to cerpa zo stravy. V zime este decko pochopim.
@anonym_autor naco sa ladujes tolkymi vyzivovymi doplnkami, ked mas vsetko v poriadku? Si si pozrela pribalove letaky? Kto ti predpisal uzivanie zeleza na cely mesiac? Do toho tie magnesolvy a magneroty a neviem co vsetko. Normalny clovek to cerpa zo stravy. V zime este decko pochopim.
@senta_sofia ak by som nejedla tolko, tak mam vysledky zle. Preto musim brat cely mesiac a pocas MS viac. To mam nastavene s gastro, aj s hematologom.
@senta_sofia ak by som nejedla tolko, tak mam vysledky zle. Preto musim brat cely mesiac a pocas MS viac. To mam nastavene s gastro, aj s hematologom.
@anonym_autor parada, uz aj gastro 😂 este co da dozvieme? Endokrinolog? Stitnu zlazu mas v poriadku? Chcem vidiet toho gastroenterologa, co ti schvalil pchat do seba tolko zbytocnej chemie.
@anonym_autor parada, uz aj gastro 😂 este co da dozvieme? Endokrinolog? Stitnu zlazu mas v poriadku? Chcem vidiet toho gastroenterologa, co ti schvalil pchat do seba tolko zbytocnej chemie.
@senta_sofia gynekolog riesi dlhu a bolestivu menstruaciu a teda krvne straty. Hematolog riesi trombofiliu a zrazanlivost krvi. A gastro cuduj sa svete riesi vstrebavanie zeleza z travaciaho traktu. Lebo mozes zjest 4 tbl denne, ak mas znizenu absorpciu zeleza v TT, tak je to zbytocne. Na vysledkoch je hodnota TSH, to je ku tvojej otazke na endokrinologa 🙂
@senta_sofia gynekolog riesi dlhu a bolestivu menstruaciu a teda krvne straty. Hematolog riesi trombofiliu a zrazanlivost krvi. A gastro cuduj sa svete riesi vstrebavanie zeleza z travaciaho traktu. Lebo mozes zjest 4 tbl denne, ak mas znizenu absorpciu zeleza v TT, tak je to zbytocne. Na vysledkoch je hodnota TSH, to je ku tvojej otazke na endokrinologa 🙂
@anonym_autor TSH nie je jediny parameter stitnej zlazy
@anonym_autor TSH nie je jediny parameter stitnej zlazy
@senta_sofia neboj, aj ft3, aj fte4 su v norme.
@anonym_autor krv ti berú po menzese, pred menzesom na porovnanie nič nevyskočí?.
Kedysi dávno moja hematologička mi hovorila, že každá, čo má silný cyklus pre istotu sa má ukázať na hematoloógii. Ascorutin berie kolegyňa pre silný a dlhý menzes, tiež potom železo ak ho má nízke...
Ja mám problém zo zrážanlivosťou, keby niečo kanavit injekcia...
A menzes som mala vždy slabší 4 Max 5 dní...
Držím palce nech sa nájde príčina.
@anonym_autor Veď výsledky máš dobré. Fe treba brať spolu s C vit, to už asi vieš. Aký problém máš so zrážanlivosťou? Ak ťa liečia tak, aby ti bránili zrážanlivosti, tak zároveň spôsobujú dlhé krvácanie a straty Fe a všetkých možných minerálov z krvi. Počas mensesu si daj Kanavit alebo iné lieky na zvýšenie zrážanlivosti, aby si zabránila zbytočným stratám.

@senta_sofia KO mám v poriadku, odber v Medirexe bol realizovaný v pondelok. Chodím každý mesiac na odbery, kde si strážim hlavne železo.
@anonym_autor no môžme polemizovať o krvných výsledkoch, keďže asi tu všetky vieme, že pri silnom a dlhotrvajúcom menzese minimálne železo nemôže byť v poriadku. Treba vyriešiť príčinu silného cyklu a možno zmena hematológa....