Beriem agresívne lieky a chceme bábo
ahojte kocky. som mamina jedneho drobca a chceli by sme druhe, lenze problem je v tom, ze beriem agresivne lieky, ktore vysadit nemozem, a keby som otehu, tak by to mohlo byt pre dieta velmi nebezpecne. je tu niekto s podobnym problemom?
baby mne je totiz jeden tyzden uplne super, potom idem na kontrolu k psych. a dva dni na to sa zasa zosypem... ja uz niekedy neverim, ze je na to liek
@slniecnica nemam orange. napis IP ak chces. bola by som rada. no kurnik som zvedava, ci som nejaky beznadejny pripad aj ja, alebo existuje liecba pre mna.
@slniecnica PP je skratka pre panickú poruchu 🙂 ja som sa modlila Ruženec osobodenia. skús sa prosím pozriet http://www.kruciata.sk/?obsah=0016 A ty más tiez PP?
dievčatá, čím je choroba viac zanedbaná, neliečená, tým sa potom dlhšie lieči. myslím tým, to mi povedal jeden psychiater, že keď má niekto napríklad obsesívno kompulzívnu poruchu (to je to napr.ked má človek nutkavé myšienkz niečo urobiť napr.sústavne si umývať ruky) 8 rokov, tak sa na to musí minimálne tých 8 rokov liečiť. choroba sa nabaľuje ak sa nelieči. poznám to podľa seba. čím dlhšie to trvalo, tým to bolo horšie, strachy a úzkosti sa nabaľovali, bolo to ako časovaná bomba. ale nezúfajte. poviem len jedno pre veriace aj neveriace : Aj dnes, po viac ako 2000 rokoch Ježiš uzdravuje !!!!! Nie som fanatik ale naozaj je to pravda 😉
@slniecnica nie som a asi ani nikdy nebudem uplne fit z tejto pliagy ale momentálne to mám pod kontrolou. nie vždy je to úplne super ale nejako to zvládam bez liekov ale ak bude treba nebránim sa ani liekom. Ruženec mi pomáhal ked mi bolo najhrošie. dodával mi silu a istotu, že to musí byť už len lepšie. pomohla mi aj rodina, povzbudenia, rozhovory a tak. teraz mi pomáha aj malá Miška. je to náš nezbedník, zamestnáva ma celý deň a vďaka nej nemám čas na PP myslieť. prosím ˇťa a aké lieky berieš? skús sa opýtať dr. na ten paretín. možno ti lieky nesadli.
@slniecnica v prvom rade vsetkym zelam, nech to kocky zvladnete, a nech vase okolie vam v tom pomoze...
a ako si tak citam co si napisala, ze co to je...tak normalne vacsina vaci z manickych stavov na mna sedi..aj sem tam depka pride, i ked nie az taka ze by to clovek neako riesil....
kazdy ma obcas naladu, ze je psychicky zle, ci psychicky dobre.
co vam dalo podnet aby ste to riesili s doktorom? dufam ze nikoho neurazim, nemyslim to zle, len som zvedava... su to az tie depresivne stavy? vsimlo si to okolie?
@pingu1 fuuuha bipolarnu nemam, asi by som ani nechcela mat 😠 😠 😠 😠 ja len tie depky, Ty mas aj manie???? Co robis ked mas manicke obdobie?
@zajo79 trapka 😵 😵 😵 😵 😵 😵 - ja som chora od 14 rokov. Ale poporodnu depresiu som dostala ked mala Emma 2 mesiace. Inak mam všeličo 😉 😉 😉 😉 😉 .
@slniecnica toto vsetko mam aj bez bipolarnej "nekontrolovateľné utrácanie peňazí, neuvážené sexuálne správanie alebo neuvážené finančné investície" 😵 😵 😵 😵 ale nie, trosku ho hadzem na srandu 😉 😉 😉 😉
@daniela1974 no vsak toto, ze tie 3 pripady- vsak to ma skoro kazdy..do toho sem tam depka... a uvazujem ze pojdem smer doktor 😅
a potom poporodna depresia nema pravdepodobnejsi nabeh ak su take problemy?
@zajo79 keby si mala depresiu IHNED vies ze to nie je len stav zlej nalady a podobne. Depresia je svina a zla nalada, tu napravi dobre vino, kvalitne jedlo a drahe boty.
Ked mas depresiu - klinicku - aj keby Ti prislo na ucet milion € tak ti je to uplne jedno.
@daniela1974 jaaaj baby, dnes sa mi ulavilo, bola som u psycho a povedal, ze to bipolarka neni.. "len" cyklicka neviem co...
som mu tam revala jak zmyslov zbavena...
@daniela1974 ahojko asi som v tom veku ako ty ak mas pri mene rok narodenia.aj ja som sa liecila vela rokov na depresiu.hned ako som sa vydala mi zacalo byvat spatne.nepracovala som.bola som len doma.bolo to neskucne len som zvracala a chudla.trvalo to dlho.ked nieco malo prist vybavit uz mi aj bolo zle.tahalo sa to dlho.bola som u jedneho psychiatra a dal mi magnezium ale prd pomohol.potom som sa zamestnala ale trvalo to dalej.kazda zmena u mna vyvolalo vracanie a hnacky a nespavost.ked som zavrela oci uz som isla grcat.otehotnela som. na zaciatku som dostala take obavy ze co bude dalej ako bude.ale neviem dokedy to trvalo ale preslo to.po porode som dostala riadnu silnu depresiu.isla som k doktorke a vzdy ked som od nej odchadzala bolo mi este horsie.bola taka prisna fakt to brala ako robotu.presla som k inej lebo som rapidne chudla a nijake lieky nepomahali.uz som bola ako supolie.nebavil ma zivot a myslienka ze sa vsetcia kvoli mne trapia a ze dcera nepotrebuje taku matku ktora s nou nevie byt.ale bola som s nou vzdy.musela som.mama s nou nevedela byt.bola som nevyspata zo seba aj z malej.mala alergiu na mlieko tak budila aj 15-20 krat za noc.nejak mi nova doktorka pomohla a dala do kopy.pred rokom som prestala brat antidepresiva.bolo to fajn.lenze som zase doma nezamestnana.jaj a medzitym som sa rozviedla.akoby padol kamen zo srdca.polepsilo sa mi vtedy najviac.teraz som vydata chceli sme spolocne babetko.trpim nespavostou stale dalej a lieky uz brat nemozem.dufam ze to zmyzne a bude dobre.problem je v tom ze sa mi nechce ist von na prechadzku.ale dnes sa donutim ist von z dcerou.ta uz ma 9 rokou.aspon na chvilu budem z deckami vonku.zajtra idem daco do meste vybavovat.idem poziadat o zvysenie vyzivneho.aj toho sa bojim jak bude reagovat moj ex manzel lebo vecsi skrob neni na svete.je mi zle dam si teply nie horuci kupel ten ma vie ako tak pozbierat.potom uz pride dcerka domkov.a uz to prejde.
@ktore ahoj, dakujem za prispevok, nemam cas sem chodit kazdy den ale vcera mi bolo tak nahovno opat ze som sem hned rano zavitala, nech sa postazujem.
Ja by som to obcasne zle od zaludka a grcanie brala, lebo ja co som kedysi vazila medzi 60 - 65 kilo mam statocnych 85 a som ako tazke tucne opuchnute ruzove prasa.
neviem preco si robis nervy so zvysenim vyzivneho, dopredu sa nervujes. Toto si treba trenovat. Napriklad ja mam cudneho svokra. Ale ja ho nezmenim, on nenavidi cely svet, ja to neriesim, nemenim ho a je mi dobre. Rovnako tak musis pristupit k zvyseniu vyzivneho - podas na sud prides na sud a odides.
Trochu menej citovej zaangazovanosti do veci co zmenit nemozes.
Dnes idem kadernicke, po ceste si kupim novy Decor nech mam pozitivne myslienky.
Zasa mam obdobie sialenych uzkosti denno denne asi o piatej popoludni.
Hlupy zivot s touto diagnozou. Nepijem, nefajcim drogy neberiem staram sa o rodinu a aj tak je to hlupy zivot lebo mi choroba komplikujem stastie.
@werumka Ahoj Werumka...zaujali ma tvoje komenty,lebo aj ja beriem cipralex a lexaurin.Som v 13tt,práveže na mňa tehu pôsobí dobre,ale ráno beriem ešte stále 1tbl cipralexu (10.mg) a niekedy len každý druhý deň a ten lexaurin pol tbl.ráno,alebo podľa potreby ešte jednu polovicu-napr.ked sme mali pohreb..(je to polovica z 3mg tablety,takže 1,5mg)...aký máš na to názor,prosím ťa?? Totižto cipralex mám odobrený,lexaurin vlastne tiež,ale len od gynekologičky..moja psych.je svojrázna,raz ked som jej len hypoteticky povedala,že čo mám urobiť ak náhodou otehotniem,povedala,že mám okamžite prestať všetko brať...zľakla som sa,lebo pred cca 5timi rokmi som ledva fungovala a teraz som ok,aj to tehu je v poriadku,len mám ísť k nej a to ma stresuje..a jasne,že sa bojím poškodenia plodu,aj ked gyn.ma uisťuje,že je všetko nadmieru ok a ja sa nechcem stresovať,ale toto ma trápi.Prosím odpovedz mi! ďakujem veľmi pekne vopred!!! 😉
ahoj,
já mám zkušenost pouze s léky na epilepsii. Beru patnáct let Topamax 100 mg 1-0-1.Nemůžu si ho vynachválit, protože díky němu jsem úplně kompenzovaná(sto procent bez záchvatu).Ale před skoro pěti lety jsem neplánovaně otěhotněla. Můžu říct, že jsem prožila ze začátku celkem krušné chvíle, protože nejeden člověk mi doporučoval jít na potrat. ☹ Dokonce i moje neuroložka mně tohle velice opatrně předkládala ke zvážení, jelikož když mi Topamax před lety nasazovala, byl na trhu velice čerstvě a dodnes vlastně není znám jeho potencionální vliv na plod. Samozřejmě jsem dostala při každé kontrole u lékaře vynadáno, jak to, že jsem těhotenství neplánovala, že mi mohly léky vyměnit a že mi vůbec za nic neručí a že mi to vlastně vůbec nedoporučují.. 😠 😒 😢 ..........Měla jsem zlost, taky jsem hodně brečela. Musím říct, že v tomto ohledu nemám s lékaři a jejich "hrozně ohleduplnými "doporučeními dobrou zkušenost. Po tak dlouhé době co jse vedená na neuro. vím, že co doktor, to názor a ty si z těch všech názorů musíš udělat nějakeý rozumneý střed. Ani se mně ti hrozně chytří doktoři nezeptali, jestli já bych zrovna ten lék, který mi tolik pomohl od velkých a častých záchvatů vůbec zmněnit chtěla?! 😖 😠 🙄 Zvláště, když nikdo z nich nevěděl, jestli miminku škodí nebo ne.
Miminko jsem si samozřejmě nechala. Těhotenství proběhlo naprosto bez problémů.Taky proto, že jsem se díky své medikaci neobávala vyjít ven, abych nedostala záchvat.Dělala jsem všechno, jalo ostatní těhule. Ani hormonální změny neměly na užívání, nebo množství léků žádný vliv.
No a porod? Po pěti hodinách byla tří a půl kilová Barunka venku.A HLAVNĚ ZDRAVÁ !!! 🙂 😝
No a po porodu mi bylo řečeno, že mi kojit nezakážou ale nějak se nám nepodařilo rozkojit, takže byla kojená jenom měsíc a zbytek na Nutrilonu. Co se týče nočního bdění u miminka, zase se mi osvědčil můj lék, který mně i po po porodu v šestinedělí a nespaní udržel bez záchvatu.
Ale po pravdě: Směju se všem matkám, které vidí jako největší problém když přestanou kojit, nebo jim ještě dítě nechodí na nočník.(to píšu proto, že je to zkušenost která člověku i mnoho dá. Mimnimálně to, že si váží obyčejných věcí a směje se maličkostem, které lidé bez podobné zkušenosti považují za důležité).
Mojí holčičce bude pět let. Je zdravá,krásná má hudební nadání a už se sama začíná učit číst a psát.Takže žádný negativní vliv léků to na ní nenechalo. Kdybych poslechla lékaře a v podstatě i mé nejbližší, to nejcenější, co na světě dneska mám, neexistuje.
Moc a moc ti přeju aby se ti podařilo mít miminko a aby bylo vše tak, jak si představuješ.
@werumka ahojki, nevies mi poradit co na vymenu za risperdal inekcieň? nieco, co sa v tehotenstve moze, risperdal je antipsychotikum..