Bezúspešné snažilkovanie a ureaplazma, mykoplazma
Ahoj,..chcela by som pridať svoju skúsenosť so snažilkovaním. Asi pred 3/4 rokom sme sa tiež s priateľom rozhodli, že chceme bábetko. Snažili sme sa každé plodné dni,každú ovulku. Minulý mesiac som sa objednala k lekárke a povedala jej, že sa nám nejako nedarí. Chodila som pravidelne na preventívne prehliadky a mala som všetko v poriadku. Priateľ už deti má, takže nemal byť problém u neho.Pani doktorka mi urobila nejaké testy, povedala že urobíme na všetko čo môže spôsobovať že sa nám nedarí. Dnes som si bola pre výsledky a čakalo ma nemilé prekvapenie. Mám pozitívne testy na ureoplasmu a mykoplasmu. Sú vírusy, ktoré spôsobuju sterilitu a neplodnosť. Povedala, že bežne sa takéto vyšetrenia nedávajú robiť a baktérie môžem mať v sebe od prvého pohlavného styku. Jediné príznaky čo som mala, boli občasné zápaly močových ciest ale nepredpokladala som,že to môže spôsobovať takýto vírus. Na liečbu som dostala aj ja,aj partner antibiotiká na 20dní+vaginálne čípky aby som mala lactobacili. Teraz ma čaká oboznámenie partnera č nás čaká a dúfať, že obom sa podarí dodržať postup liečby. Baby chcem Vás len upozorniť, keď sa začínate snažiť dajte si radšej najprv urobiť testy aby ste potom neboli zbytočne smutné, že sa nedarí. Dočítala som sa, že babám sa po doliečení podarilo na prvý šup otehotnieť. Dúfam,že aspoň niekomu moja skúsenosť pomôže a skôr ako vám to spôsobí nemalé problémi, budete sa už liečiť.
@janderka no veru na slnko sa nemoze 🙂 ja som tiez brala probiotika poctivo aj po vysadeni, stale beriem sem tam. No po vysadeni ATB budeme asi 2 mesiace vtedy ked tam pojde, pisali nam ze minimalne mesiac po vysadeni a vysokych horuckach to musi byt, takze snad to bude ok, ak bude zly, tak potom o par mesiacov by sme isli zas druhy krat. Inak je to haluz ked mi pisu ze inak ako pohlavnym stykom to nejde, ale isto hej, kedze my sme spolu 8 rok a manzel je moj jediny partner a manzel nemal okrem mna v zivote nechraneny styk, tak ako sme to mohli dostat???
muzi mozu byt bezpriznakovi prenasaci.tazkosti z nej maju prevazne zeny .. Mozme to dostat uz od matky pri porode...co nie je moj pripad,kedze tieto testy mi boli par mes.dozadu uz robene a boli negativne,,,, ..ale sanca je ozaj minimalna... a dnes mi u dr tvrdili,ze sa prenasa jedine stykom... Ako to je naozaj... Nevie asi nik stopercentne.... Ale o kupalisku pochybujem..a na cudzie wc si asi nik nesada, aj to by potom bola moznost ale strasne zanedbatelna,lebo by si to tam musel clovek nejako zaniest dnu...., na kupaliskach vodu stale testuju a nemyslim si,ze by tie bakterie bezproblemovo prezili davku chloru a dezinfekcie.., mozno prirodne kupaliska,ale aj to mi nepride priliz realne...
@lorry ahoj. Ako si dopadla s tym mudr? Mne tier tera zistili ureu a povedal ze to netreba liecit.. Pred mesiacom a pol som bola liecena na chlamidie. Na toto mi vysiel negativny nalez a zrazu o mesiac je pozitivny. Som strasne nestasna z toho..
My sa s manzelom snazime skoro rok, berieme kopu vitaminov a stále nic a tak som sa rozhodla ísť k lekarovi a ten mi zistil tuto mrchu, berieme atb doxyhexal, máme to na 35 dni rozdelené tak hádam zaberu a konečne sa nám podari babo 😊
mne na ureo zabrali až tretie ATB:( a to ich testovali na citlivosť tej plazmy.. čo už.... a mám pocit, že sa mi to vracia....
tak ja dnes koncim s atb a brala som len 10dni ale dvoje naraz doxybene a ofloxal ci ako....a priatel berie ofloxal 10dni a potom dalsich 10dni nejake ine atb....tak som velmi zvedava ci to zaberie dufam ze hej lebo ked citam ze vy beriete 35dni tak ako dost no
Ja už som úplne fit🙂 a nevracia sa to .. skvelé ... treba vydržať.... a hlavne si posvietiť na partnera..ja som sa toho svojho´´zbavila´´a už mám konečne pokoj... z mojej strany to žiaľ bola nevera.... vždy po doliečení a po skončení ´´abstinencie´´ stále tie isté problémy..
Babenky ureaplazmu si môžete priniesť domov z vlhkého prostredia ako je kúpalisko, sauna atď. nielen pohlavným stykom.
Môžte..ale zvážiť treba naozaj všetky možnosti hlavne v prípade opakovaných vyliečení a opätovných návratov.... (primárny prenos je pohl.stykom, ostatné nie sú 100 percent dokázateľné) Najčastejšia forma prenosu je heterosexuálny pohlavným stykom. Ženský organizmus je k osídleniu náchylnejší ako mužský, ale vždy treba preliečiť všetkých sexuálnych partnerov.
Možný je tiež prenos z matky na dieťa počas pôrodu a u pacientov po transplantácii orgánov. Pravdepodobne je tiež možný aj prenos pri orálnom sexe. Taktiež mi to potrvdil známy lekár, že o ostatných formách prenosu sa zatiaľ len ´´špekuluje´´ ....
@sonka97 no vraj ju má až 50 percent populácie:D čiže sme tým zamorení. Ja som to pred partnerom nemala..boli mi robené testy,... v saune som v živote nebola a kúpaliskám sa vyhýbam... Tak u mňa bol prenos viac menej istý:/ aj keď som tomu s počiatku neverila.. Môže to mať od predchádzajúcej partnerky vždy a keď má žena oslabený organizmus,imunitu,flóru...:D vtedy to môže u nej prepuknúť, i keď dovtedy nemala ťažkosti.... u chlapov sa to neprejavuje..alebo len v min.počte prípadov. Ja som si skrz to vytrpela bolesti a to mám vysoký prah bolestivosti:D ale sústavne pálenie pichanie, bolesti.. no . antibiotiká dookola.. Nič príjemné...
Každopádne, po tom,čo som si vytrpela..som za sex až po svadbe:D:D a jedného na celý život:D veľa problémov by to vyriešilo..hlavne tu nezodpovednosť..a bezhraničnú dôveru,že ten druhý je ´´čistý´´ to nevieme nikdy... 😎
Ahojte baby. V piatok mi zistila urologička ureaplazmu,ale poslala ma na oddelenie klinickej farmakologie s tym,ze tam mi daju ATB a nejaky rozpis ci co...na tej farmakologii sa,ze vraj dlho caka na termin tak rozmyslam ci ist aj mojmu gynekologovi sa poradit a aj on by mi to mozno predpisal. Vam kto predpisoval ATB? Partneri Vasi isli tiez na vysetrenie? Dakujem
Gynekológ mi robil vyšetrenie, aj dal lieky..zájdi si za ním ..Musia sa liečiť vždy obaja...
ako ktorý gynekológ.. ono sa to nesmie...ale niektorý veruže dá..ak popýtaš... ale na základe lístočka z gyndy ,že to máš, by mu ich mohol pokojne na odporúčanie gynekológa predpísať aj obvoďák... oni budú tie mrchy testovať na citlivosť na rôzne mrchy a podľa toho dostanete atb... ale nemusia zabrať hned prvé ani druhé....
No u mňa to tak bolo..až tretie zabrali.. aj keď citlivosť vyšla aj na tie predošlé... hlavne sa tá potvora rada vracia... Zabralo až tuším niečo na báze clotrimazolu...
Ahojte.Tak mne vcera diagnostikovali ureoplazmu.Raz som ju az mala a potratila som cca v 5.tt.Zostala som z toho strasne nestastna lebo sa uz snazime asi od septembra a nedarilo sa.Teraz budeme brat ATB a to nas na mesiac zas ubrzdilo.Tak ale radsej sa preliecit ako dopadnut zas ako naposledy s potratom.
Ahojte baby, neuverite ako mi tato diskusia zdvuhla sebavedomie.vcera mi potvrdili mykoplazmu.dnes ideme na liecbu..
snazime sa uz pol roka a nic zacala som byt stoho smutna...ale zvladneme to a budeme v inej lepsie naladenej skupine..drzme si palce👍👍👭
Dievcata a ake ATB vam predpisali?Mate aj Cipky?
Baby, ak Vám môžem poradiť, skúste k tým antibiotikam Wobenzym... a potom po liečbe kvapky Dr. Jonáša Molicut... mne aj po opakovanej liečbe vo výteroch stále vychádzali pozitívne aj ureaplazmy, aj mycoplazmy, ale toto mi zabralo úplne perfektne a mesiac po liečbe som otehotnela..... a aj stery vyšli negatívne.... držím Vám palce....
A samozrejme, liečiť oboch a počas liečby sexuálna abstinencia.... a do kontroly sterov u oboch používať ochranu...

@candour Hm tak naozaj netusim ako sme ju s manzelom dostali...kedze on je moj jediny partner musel byt prenasac on, ale v zivote nemal nechraneny pohlavny styk predo mnou a pocas nasho vztahu a manzelstva uz vobec nie za to dam ruku do ohna. Takze haluz... nejako sme to predsa dostat museli...