icon

Bulímia a snažilkovanie

blondynka7
14. mar 2016

Ahojte 🙂 ..prisim vas ..mam 25 rokov koncim vs a chcela by som velmi dieta...len najhorsie je to ze uz 5 rokov trpim bulimiou a neviem si ppomoct ☹ ..myslim si ze tehotenstvo by mi mohlo pomoct len sa s priatelom uz snazime ale nejak to nejde...poradte prosim co mam robit :(

misel0806
14. mar 2016

@blondynka7 bulimia a dieta nejdu vobec dokopy. Nepouzivaj dieta ako zasterku pred svojim problemom.. Nastiv psychiatra a potom ries dieta. To nie je chripka ktora ti prejde za tyzden je to na dhsie.. Drzim✊✊

maxiva
14. mar 2016

@marina24 kokso tvoj prisevok priam srsi nenavistou. 😠 fuha 😖 a to akoze nema pravo chciet deti,ci co?a alkoholici a im podobni su tiez podla teba nechutny?ved aj oni si nicia svoje telo....@ blondynka7 ak chces dietatko musiz sa z toho dostat.ak chces mat zdrave dieta,musiz normalne jest a aj to v sebe udrzat.ked to mas 5 rokov a este si stym nesekla,tak urcite ta to neprejde len tak,musiz ku psychiatrovi.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
cincila18
14. mar 2016

@fidka79 ved ja s tebou suhlasim, ze ludia s psychickou chorobou mozu sposobit smrt sebe alebo inym, preto treba vyhladat pomoc... ved ja nikde nepisem, ze aby nesla k doktorovi, sama jej to radim, tak celkom nechapem tvoj prispevok adresovany mne... mne sa len nepaci, ako sa tu o psychicky chorych ludoch vyjadruje... pretoze si nikto z nich chorobu nevybral, dokonca ani ten pilot nie... a okrem toho, psychicka choroba je ako kazda ina... len ludia sa k tomu stavaju ako k odpadu... len aby to nepostihlo prave tich, co sa takto nepekne vyjadruju...

maxiva
14. mar 2016

@fidka79 ved ja som jej nepovedala,aby sa nesla liecit 😉 urcite,by mala ist ku psychiatrovi.prosim precitaj si moj prispevok este raz asi je to nedorozumenie

fidka79
Odpoveď bola odstránená
cincila18
14. mar 2016

@fidka79 a este mi prosim ta, povedz, preco by psychicky chory clovek nemohol studovat na VS? preco by nemohol mat deti? ano, zavrime vsetkych do blazinca... ved su to psychopati, ze? velmi ma rozculil tvoj pripevok... co sme v dobe kamennej preboha?
a k tomu pilotovi, preco ho tu preboha spominas? vobec to nesuvisi s temou...

emocka
14. mar 2016

blondynka7, je mi ľúto, čím sa trápiš. Je to ťažká diagnóza. Otehotnieť sa ani nedá. Teda, keď už trpíš tým 5 rokov, váha nepustí. Telo dieťa neudrží, sama príroda to tak zariadila. Nevymýšľam si, poznám pár bulímičiek, je to vážna diagnóza. Liečba je dlhá a náročná a trpezlivosť všetkých. Čím skôr sa začneš liečiť, tým skôr budeš matkou. Trvá to dlho, si sa dozvedela na príklade, čo sa ti ozval. Tie moje známe sa im z toho nedarilo dostať viac rokov, za pomoci zdravotníkov. Ani neviem, čo s nimi je. Všetko mladé baby. Vždy, keď vidím taký prípad, tak by som pomohla. Lež to sa užitím tabletky a len vôľou nedá. Bežkaj psychiatrovi. Nič zvláštne. Choroba ako každá iná. Čím dlhšie to budeš odkladať, tým ťažšia bude liečba. Ponáhľaj, prosím. Taká múdra baba.

jeennyv
14. mar 2016

@blondynka7 tak v prvom rade sa vobec necuduj, ze sa ti nedari..tvoje telo nema urcite ziviny a hlavne nefunguje zdravo a spravne...nechcem ta strasit, ale 5 rokov je vela, plus liecba a tieto veci nejako trvaju..kym sa telo da do kopy, potrvato dalsi rocik.tak dietatko hned nebude....cize ak skutocne chces dieta tak to ries odborne...sama vidis, ze vela vody len tak sama od seba nenatusis..a po dalsie...za mna nie si pripravena na dieta, lebo uvazovat o dietati v takom stave je nezodpovedne, v tehotenstve treba vitaminy atd a ty si myslis, ze ked 5 rokov si nevies dat rady, tak tehotenstvom sup vsetko skonci...daj sa dokopy psychicky i fyzicky....a potom uvazuj o dietati....inak priatel, rodina o tom vedia? nikto si nic nevsimol, nepomohol? pride mi to take zvlastne, lebo mam kamosku co trpi touto poruchou a okolie je si toho vedome a snazi sa jej pomoct....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
simeonik
14. mar 2016

@marina24 ona ma problem ale zjavne mas aj ty nejaky lebo takto nemoze reagovat clovek ktory je v pohode...

cincila18
14. mar 2016

@fidka79 tak v prvom rade, clovek s psychickou chorobou si dlho neuvedomuje, ze je chory... a casto si ani neuvedomuje, ze co robi, pretoze to nerobi on, to robi choroba... v druhom rade, pokial si okolie, alebo on sam vsimne, ze sa nieco deje a ten clovek vyhlada odbornu pomoc a lieci sa, tak sa opat dokaze plnohodnotne zaradit do bezneho zivota... opakujem este raz, ja sama som zakladatelke radila, ze ma vyhladat odbornu pomoc... takze tvoje utoky na mna nemaju absolutne zmysel... a splietat sem nejakeho pilota uz vobec nie... mna len drazdi tvoj postoj a vyjadrovanie na takych ludi... aj ty vaz slova, pretoze sa ti moze stat presne to iste, co tomu pilotovi ☹ choroba si nevybera... dnes si zdrava a zajtra...

bluka2
14. mar 2016

@fidka79 Tak je, minule sme tu v AT mali zas pripad trojnasobneho otca, co mal nejaku neliecenu psychicku chorobu a raz to neustal a zabil svoje 2 rocne dieta tehlou..inak si robil nejake dovzelanie na pedagoga. Aj matku nedavno, skoda pisat, zle sa to cita ☹ Fakt je, ze neliecene psych. choroby vedu k tragediam, co nemusi byt pripad zakladatelky, ale aj moze.

@blondynka7 Tak sa drz, pories to s doktormi a ked Ti bude dobre, potom babo. Drzim Ti palce

autumn11
14. mar 2016

@blondynka7 v prvom rade vyhľadaj dobrého psychiatra a psychoterapeuta, nech zistíte príčinu vzniku tvojej bulímie. Je to beh na dlhé trate, ale ak máš cieľ určite to zvládneš. A rob to hlavne kvôli sebe a svojmu zdraviu a potom kvôli dieťaťu. Primitívne reakcie tu si nevšímaj. Držím Ti palce 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
cincila18
14. mar 2016

@fidka79 ja ti tiez rozumiem 🙂 nelieceny psych. chory clovek je velmi nebezpecny pre seba a aj pre svoje okolie, moze ublizit, zabit... ale pravda je, ze ti, ktori si to neuvedomuju a okolie o nicom netusi, za to naozaj nemozu... povedz, ako mozes vediet, ze trebars sused, stary mladenec je schizofrenik, nelieceny? sem- tam s nim prehodis slovo...az kym nieco nevyfakli... predsa nemozes tusit, ze je chory, pokial vyzera a sprava sa normalne... ti, ktori si to uvedomuju , vyhladaju pomoc a liecia sa... vacsinou 🙂
ale pozor, psychicky chory clovek a psychopat nie je to iste, preto sa mi nepaci tvoje vyjadrovanie... ak ten pilot bol nelieceny, tak trvam na svojom, ze on si ani neuvedomoval, co robi... ty nevies, co sa odohrava v hlave takeho cloveka, ked chce zomriet a je mu jedno ako a s kym... ale ak bol cisto len psychopat, tak to je uz nieco ine...nemyl si pojmy 🙂

bluka2
14. mar 2016

@cincila18 neviem no, nic v zlom, podla mna je ten pilot viac k veci, ako Tvoj priklad o psych. chorych, ktori si to neuvedomuju. Pretoze pilot aj autorka o svojej chorobe vedia! Resp. pilot vedel.

Samozrejme, zajtra to moze byt hocikto z nas, v tom 100% suhlas

bluka2
14. mar 2016

@cincila18 Jaj ty len nevies. Pilot bol lieceny, len sa potom na to vykaslal. V Rakusku bola velka diskusia o tom, ze preco psychiater nemoze informavat aerolinky, ktore tiez robia pravidelne psychotesty, v takychto pripadoch. Boli 2 tabory, 1. ochrana sukromia (samozrejme) 2. co tvrdia, ze v takychto pripadoch co maju velku zodpovednost, je ochrana sukromia az na druhom mieste. Obidve skupiny maju svoju logiku...

cincila18
14. mar 2016

@bluka2 trvam si na svojom - psych. chory neliecieny clovek si neuvedomuje, co robi... samozrejme, pokial vie o svojej chorobe a nelieci sa, potom je uz vazny problem... bohuzial, je to o tom ktorom cloveku, ci sa chce liecit alebo nie... ja sa nezastavam toho pilota, preboha, ja si nepamatam podrobnosti o tom pripade, ci bol lieceny alebo nie, ci vedel o tom alebo nie... v kazdom pripade, ak clovek nema v okoli nikoho, kto by mu pomohol uvedomit si a pomoct mu, tak je velky problem a dopadne to tak, ako s tym pilotom... ale preto psychopat urcite nie je

autumn11
14. mar 2016

@fidka79 prosím ťa, najprv si naštuduj poriadne psychiatriu, keď sa mieniš vyjadrovať na margo psychických porúch a hlavne nemiešaj jablká s hruškami. Prirovnávať tu masového vraha a pilota, ktorý musel trpieť rozhodne aj inou poruchou ako "len" depresiou s bulímou je naozaj "out". Tvoj opis svedčí o absolútnej neznalosti tématiky. Všimla som si, že najviac sa dušujú a súdia ľudia, ktorí vedia veľký prd o veciach. Psychopatia je porucha osobnosti, čo depresia a bulímia rozhodne nie sú. Sú to duševné choroby. A to je veľký rozdiel.Nezvyknem odpisovať na takéto primitívne príspevky, ale teda tí "iní" ma dostali...

cincila18
14. mar 2016

@bluka2 jaj aha, tak to potom bola kazdopadne chyba pilota 😉 ale kedze sa na liecenie vykaslal, tak bol zase ako nelieceny... pekny somar, ked o tom vedel a vykaslal sa na to...

bluka2
14. mar 2016

@cincila18 Typek pilot mal priatelku ucitelku, ktora nemala ani sajnu o jeho chorobe.
Dufam, ze partner autorky a jej bulimii vie, lebo inak by sa mi to zdalo nefer, snazit sa s nim o dieta

fidka79
Odpoveď bola odstránená
bluka2
14. mar 2016

@cincila18 Ved to, proste idiot, ze sa na to vykaslal a ani priatelke nepovedal o tom... este si to na predchadzajucich letoch nacvicoval, to klesanie (ako to spravil), co potom vypli po chvilke. podla mna fidka myslela idiot pod pojmom psychopat. Aspon taky dojem som z toho prispevku mala.

cincila18
14. mar 2016

@bluka2 ak to bol dobry herec, tak priatelka si nic nevsimla... ale uz tu nerozoberajme toho pilota, prosim 🙂 spravil obrovsku chybu, vedel o svojej chorobe a neliecil sa a zobral si na smrt vela nevinnych ludi... my to uz nenapravime, ked tu budeme o nom pisat... 🙂

bluka2
14. mar 2016

@cincila18 Som za. Nemala som v umysle dostat tuto temu niekam inam.

cincila18
14. mar 2016

@bluka2 vysvetlili sme si to, pohoda 🙂 len nemam rada, ked hadzu vsetkych chorych ludi (je jedno aka choroba to je) do jedneho vreca a mylia sa pojmy... len tolko som chcela 😉

mandala77
14. mar 2016

@blondynka7 poruchy výživy to nie je jednoduchý problém. Sama som si tým prešla. Aj jedným aj druhým. Mne nepomohli hospitalizácie v nemocnici, psychológovia. Mne zlomil pes nohu a zlomilo sa to. Viem aký to je boj. Denodenný. Je to porucha myslenia v prvom rade. Lieky na to nie sú.
Veľmi dobrá kniha na túto tému je Tajná reč porúch príjmu potravy, tú určite odporúčam. Písala ju tuším americká psychologička, ktorej obidve dcéry mali anorexiu. Ona tam úplne vystihla myslenie ľudí trpiacimi poruchou potravy.
Čo sa týka lekárov, neviem odkiaľ si, v Ba bola dakedy doktorka Dimová, ktorá sa venovala tejto problematike. Hľadaj odbornú pomoc u takých, čo sa tomuto venujú. Doktorka Dimová bola skvelá, aj ako lekárka aj ako človek. Neviem či ona ešte robí.

A čo sa týka dieťaťa. Dieťa nemám a ani som nikdy nechcela a netúžila. Ale ja som si za tie roky veľmi zničila zdravie. Ty aj keď máš bulímiu a nie si vychudnutá, určite nemáš organizmus v poriadku. Takže pre mňa osobne by to bolo veľké riziko ísť do toho. Najskôr sa daj do poriadku Ty. Žena by mala byť zdravá ak chce byť matkou, to je môj názor.

autumn11
14. mar 2016

@fidka79 no chcem vidieť ako by to vyzeralo, keby každý človek / a v dnešnej dobe ich je dosť/, ktorý trpí depresiou to musel hlásiť zamestnávateľovi. To by asi pri takto zmýšľajúcich ľuďoch bolo plno nezamestnaných. A okrem toho bola by to diskriminácia, pretože potom nech sa hlási každá choroba, pretože do depresie upadá veľa ľudí, ktorí majú prvotne zdiagnostikované iné vážne ochorenia ako napr.rakovina, aids atď. Tomu pilotovi hrozilo, že kvôli očnej chorobe príde o licenciu, tak to ho asi dorazilo a nastal total skrat. Stáva sa to aj matkám pri popôrodnej psychóze, že zabijú svoje dieťa, ale rozhodne ich nepasujem do role psychopatov. Je to smutné, ale stáva sa to. Opakujem je to choroba, nie porucha osobnosti.