Bulímia a snažilkovanie
Ahojte 🙂 ..prisim vas ..mam 25 rokov koncim vs a chcela by som velmi dieta...len najhorsie je to ze uz 5 rokov trpim bulimiou a neviem si ppomoct ☹ ..myslim si ze tehotenstvo by mi mohlo pomoct len sa s priatelom uz snazime ale nejak to nejde...poradte prosim co mam robit :(
@blondynka7 prosím Ťa, hlavne si nerob nič z tých rečí!!!!!!!!
Vypovedajú o človeku, ktorý ich píše, nie o Tebe!
@ruthike samozrejme, tie zavaznejsie mas na cely zivot, bohuzial... ale ak pravidelne beries lieky, tak by nemal byt ziadny problem... lebo ak sa aj clovek lieci, mava "svoje dni" a vtedy je dobre mat naporudzi lieky na ukludnenie, rodinu, priatelov, hocikoho, kto ho upokoji... pilot asi nebral lieky, alebo malo... to ze chodil pravidelne na kontroly, neznamena, ze lieky aj bral... ale dost uz o nom 😉
@blondynka7 ja neviem ci aj citas co ti tu ludia pisu, ale nie, sama pevnou volou sa z toho nedostanes. Pevna vola je pekna vec, ale nie na psychicke problemy. Nieco to sposobuje a ty musis prist na to co.
Ja som presla z anorexie do bulimie .. Bola som aj dobrovolne na lieceni. Nevyliecila som sa a odo dna ako som bola tehotna som ani jeden jediny x nevracala ci sa neprejedla. Akonahle som porodila a mam niekedy depku prezerem sa ale nevracam. Niekto ta urazi alebo co ale nik co to nema nevie ze to nemusi mat vobec suvis s jedlom ale s problemami v rodine a podobne!!!! Ale ty to mas 5rokov.. Ja som to mala len par mesiacov
@blondynka7 blondynka - ja ti napisem za seba: od detstva som deti zboznovala a som s nimi bola velmi casto. Na skole som si rada zarabala varovanim deti znamych, fakt ma to bavilo. Ako 26 rocna som chcene a planovane otehotnela. Tehotenstvo som mala take normalne : prve styri mesiace som casto grcala, este castejsie ma napinalo a musela som sa nutit jest. Po porode som chcela kojit, nestihala som jest, bola som prirodzene unavena. Deptal ma fakt, ze som materstvo nezvladala tak dobre ako som si myslela, ze budem - zacali sa uzkosti, nespavost. Proste sa zo mna stala hystericka kopka nestastia. Takmer kazdy den som chcela utiect prec ( bez malej!) Po par mesiacoch sa to spravilo, ale si myslim, ze to nie je take zriedkavo to takto precitovat - prvy krat. Ine baby sa mi k tomu priznali. Proste je to ohromny zaber na telo i dusu. Ja ta vobec neodsudzujem, ani si nemyslim, ze si nenormalna, ale svoj problem chces riesit dietatom...sama priznavas, ze je to z casti aj preto, ze sama si zatial nad tou bulimiou nezvitazila. Najprv sa musis dat dokopy. Ked to uz trva roky, je potrebne sa obratit na odbornika. Dietatko ma tendenciu problemy zhorsit hlavne v prvotnych mesiacoch...
@ivik4 ja to mam odkedy mi otec povedal ze som tucna..a mav to dvatrikrat do tyzdna ked som doma..ak som u priatela viem byt v poho aj tyzden dva..cely cas s nim..jemu som o tom ani neveavela lebo vi ze je to o voli..a myslela som ze dieta by mi ju isto dalo ..ale neviem mozno nie..
@blondynka7 nie, dieta by ti tu volu urcite nedalo .. Ver mi .musis kvoli sebe nie kvoli dietatu
@blondynka7 Úprimne si odpovedz: chceš dieťa preto, lebo po ňom túžiš alebo preto, lebo dúfaš, že bábätko bude zázračný liek na tvoje problémy? Myslím, že si na to odpovedala už vo formulácii tvojho úvodného príspevku: "Neviem si pomôcť, myslím si, že by mi mohlo pomôcť tehotenstvo." Bohužiaľ, tvoj stav trvá príliš dlho na to, aby si sa z neho dostala len tak, šibnutím čarovného prútika. Takže by si sa najprv mala dať dokopy, až potom sa snažiť o dieťa.
Už ti to tu povedali viaceré, ja to zopakujem: Sama si s tým nepomôžeš, vyhľadaj pomoc odborníka. Pokiaľ viem, za poruchami príjmu potravy je väčšinou nejaký iný problém, ktorý ich spúšťa (a nebýva to len snaha o štíhlu postavu, ako si ľudia často myslia). Je dôležité, aby si tento problém odhalila a vyriešila a obávam sa, že to sama nezvládneš... Nikto to nevyrieši za teba, ale je dobré mať niekoho, kto ťa bude viesť v tvojej snahe vyliečiť sa. Dôležité je, že s tým chceš niečo urobiť, to je veľká časť úspechu.
ahoj, ja som trpela bulimiou asi 2 roky, mam dve deti teraz cakám tretie... bolo to po tom ako som porodila druhe dieta. Ak chces napis mi spravu, mozme hodit rec 🙂
@blondynka7 Porod a materstvo nie je terapia PPP. Daj sa najskor dokopy a potom ries babo. Ked "si nevies pomoct", je na case nechat si pomoct. Psychoterapia, psychiatria na Mickiewiczovej v Blave, svojpomocna literatura... Dolezite je zamakat proti bulimii a nie dufat, ze dieta Ti da silu. Nie, tehu, porod a materstvo Ta oslabi a vycerpa a obmedzi moznosti chodit za terapeurom...
Tak dnes som sa rozhodla ze oki teda idem k psychosovi hoci si myslim ze je to o sile vole.. tak prisla som tam ..sestricka na mma vybafla co tam chcem ..tak som jej povedala o co ide..a ona ze to nemozme takto ze musim ist obvodnej a ona posudi ci musim ist k psychiatrovi...ze ona mi mozno predpise nieco a vobec nepotrebujem psychiatra...pozeram ze v poriadlu to som rada teda....tak ako neviem...zjavne to nieje taka tragedia ako sa to zda...
@blondynka7 no neviem, ty podla mna velmi chces aby to bolo okey - ale vracat zo stresu a z uzkosti par krat do tyzdna, ked si doma... kasli na sestricku - sustred sa na vyhladanie odbornika, co ti pomoze, lebo tvojej voli sa nedari
@blondynka7 nedaj sa odbit.to bola len sestricka,ona to predsa nemoze posudzovat!!!!a este medzi dverami.toto je fakt neskutocne.musim ti to povedat hnusne.ty potrebujes psychologa,alebo psychiatra.a pocitam,ze ked mas 5 rokov problemy,tak tvojetelo uz musi byt v hroznom stave.vedela si,ze ked dlhodobo neprimas potravu,tak tvoje telo sa doslova same poziera!!!!berie si z organov.poznam zenu,ktora s tym roky bojuje.a uz pomaly umiera.uz jej odchadzaju organy.akoze spamätaj sa dievca 😠 IDE TI O ZIVOT!!!!!!chapes tomu?
Ale ja prijimam potravu..ja netrpim anorexiou...len mavam niekedy stav ked mi je smut o ze sa prejem...ale tak by mozna stacili len lahke psychace aby ten smutok nebol..a tie vlastne vie predpisat aj vseobecny...tie neisu preskripcne obmedzene....
@blondynka7 akoze sa prejes a potom to vyvratis nie,ci sa mylim??
@blondynka7 myslim,ze sa to snazis zlahcovat,nechces si to pripustit..nie je to normalne ani raz za cas,ci dva krat do tyzdna.ak chces naozaj babo,rodinu,ak chces zit.prosim spamätaj sa a neutesuj samu seba,ze to nic neni.toto je zivot ohrozujuca diagnoza. 😠
@maxiva pri bulímii nejde o život tak ako u anorexie. Sú ženy, čo majú bulímiu aj celý život a vôbec to na nich nie je vidno, nie sú ani vychudnuté. Čo ale neznamená, že sú zdravé.
@blondynka7 lieky Ti vôbec nepomôžu. Myslíš, že po nich smútok odíde? Neodíde.
PPP sú poruchy myslenia, na to lieky nie sú a ani nebudú.
Mne príde, že si v stave, keď nie si schopná pripustiť si závažnosť problému a v takomto stave ho nebudeš riešiť. Časom, rokmi, zrazu budeš mať rôzne zdravotné problémy - prvé prídu zuby, zvracaním ničíš veľmi sklovinu a bude sa to nabaľovať. Bulímia je v tomto zákerná, lebo nie je tak viditeľná ako vychudnutá anorektička. Ale obe majú rovnaký problém. A tým je ich vlastné sebavnímanie. Skreslené.
@blondynka7 bola si u psyhciatra, či psychologa? Psycholog nepredpisuje lieky, robí terapiu. Pravdepodobne je jedlo len prostriedok, ktorým riešiš hlbšie problemyČo sa týka pevnej vôle.... Ano istým spôsobom môžeš riešiť dôsledok - teda bulimiu, väčšinou sa však tvoja strategia zahanania psychickej bolesti len vymení za inu. Možno viac spoločensky akceptovatelku. Podla mna je základ vyriešiť príčinu nie dôsledok, isť ku krenu veci, čo riešiš prejedaním.
Poviem ti tak, ani jeden z nás nevyšiel z detstva bez menšej či väčšej ujmy 😀 Napíš z akého mesta si, skusim sa spýtať mužaa, či odtial nepozná nejakého dobrého terapeuta, ktorého by ti odporučil 🙂 a hlavne hlavu hore, žiíadna hanba, všetko je ok 😉
@maxiva keď má človek akýkoľvek problém, prvý krok k tomu aby ho vyriešil, je priznať si ho. Keď ho človek pripustí tak začne hľadať spôsoby ako s ním niečo robiť. Ďalšia vec je, že teraz je o tom kopec info na nete, takže ona si môže čítať a vie, čo to obnáša. To, že si neuvedomuje a nepripúšťa závažnosť problému to je na jej zodpovednosti.
Nechcem odbáčať, ale ja som mala anorexiu pred 20 rokmi, vtedy sa o PPP nepísalo ako teraz a ja som vôbec netušila čo mi je. Dozvedela som sa o nej tak, že mi vtedajší frajer poslal článok z Nového času a vtedy som pochopila, že mám problém a išla som sama za psychiatričkou, to som nemala ešte 18. Viem veľmi dobre čo jedno aj druhé obnáša a aké sú riziká. Dôsledky na zdraví si uvedomujem aj dnes.
Ale to nevysvetlíš niekomu, kto sa k tomu stavia tak, že to môže prejsť užívaním antidepresív a kto má problém si priznať a prijať fakt, že bulímia psychiatrickou diagnózou je.
@marina24, príspevok síce starý, ale nedá sa nereagovať, pretože taký primitivizmus sa len tak ľahko nevidí, vieš čo Ty zjavne vieš o podobných problémoch veľké gulové, tak si ži vo svojej predstave, akí sú títo ľudia nechutní barbari, čo si vlastne ničia život dobrovoľne...a úprimne Ti želám a to naozaj , aby si " na hlavu" nikdy neskončila, lebo ani nevieš ako ľahko sa môže aj to stať..

Ahojte no vidim ze sa to nejak zvrhlo...ako sorry ale ja si nepridem ako psychopat ktory by chcel niekomu ublizovat.....preto som sa pytala co mam robit...je to aj tak vsetko o vole.. na ppp ziadne psychofarmaka nepomozu....ano mavam obcas zlu naladu.. nevravim ze si nedam obcas nejake anxiolytika ale tie si dava dnes uz 70percenr populacie...ale netrpim ziadnymi silnymi depresiami ani suicidalnymi myslienkami a uz toboz myslienkami niekomu iblizit..... chcem dieta a isto mu nechcem iblizit...skor som to myslela tak ze bych mala motivaciu a pevnu volu pre niekoho.... ale zrejme to nieje dobre riesenie..uznavam.... dik za vsetky rady...najma tie v ktorych som na hlavu... este ze je tolko normalnych ludi, ktori vedia vsetko... vacsina ma asi povahu z ocele...ten kto nema je psychopat....