icon

Bulímia a snažilkovanie

blondynka7
14. mar 2016

Ahojte 🙂 ..prisim vas ..mam 25 rokov koncim vs a chcela by som velmi dieta...len najhorsie je to ze uz 5 rokov trpim bulimiou a neviem si ppomoct ☹ ..myslim si ze tehotenstvo by mi mohlo pomoct len sa s priatelom uz snazime ale nejak to nejde...poradte prosim co mam robit :(

Strana
z4
blondynka7
autor
16. mar 2016

@fidka79 nemyslim si ze som psychicka troska...a prirovnavat ma k pilotovi ktory zabil 150 ludi ako sorry.... miesas tu hrusky s jablkami...

majusik236
16. mar 2016

@fidka79 poznáš detailne jej psychický stav, že ju nazývaš troskou? ja súhlasim, že dieťa nie pokiaľ sa nedá do poriadku, ale tiež sa trochu mierni

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
majusik236
16. mar 2016

@fidka79 aha, akože každý jeden človek, ktorý má psychický problém v akomkoľvek rozsahu je troska??? no hádam je tu psychiater, ktorý posúdi v akej miere je jej stav vážny, takže tu si niekto z nás nemá čo dovolovať titulovať ju takto..je to "maximálne" empatické a určite jej to pomôže

zeleny_cajik
16. mar 2016

@blondynka7 Ahoj 🙂 píšem ti ako bývalá dlhoročná pacientka s PPP. Dieťa nie je liek na bulímiu. Tehotenstvo ti môže ublížiť aj psychicky aj fyzicky, už teraz máš určite nerovnováhu a deficit živín, tehotenstvo a kojenie ti po tejto stránke uškodí. Tehotenstvo a materstvo prináša psychické výkyvy aj zdravým ženám, pre teba môže byť naozaj až nebezpečné a tým pádom aj pre dieťatko.

PPP nie sú primárne o túžbe po štíhlosti, problém býva zakopaný hlbšie a tam sa treba v rámci liečby dostať a vyliečiť to, inak sa obávam, že nie je možné mať vyrovnaný citový vzťah s dieťaťom. Naozaj bude najlepšie, ak sa najskôr dáš sama do poriadku, ale to vyžaduje naozaj odhodlanie a nie spoliehanie sa, že ti niekto pomôže a vylieči ťa, je to na 90% najskôr na tebe, na tvojom rozhodnutí a pevnej vôli, na ochote "rýpať sa" vo svojom vnútri a vyrovnať sa s ním. Nesmie ťa odradiť, ak si nenájdeš hneď psychológa/psychiatra, ktorý ti sadne a pomôže ti. Žiaľ, aj keď je dnes väčšia informovanosť, nájsť naozaj odborníka, ktorý vie naozaj k liečbe pristúpiť dôkladne a vidí človeka, nielen diagnózu, je stále ťažké. V podstate ako v celom našom zdravotníctve. Určite sa však nevzdaj, utekajú ti najlepšie roky života.

Držím veľmi palce 🙂

maxiva
16. mar 2016

@blondynka7 dufam,ze si si precitala ten clanok.je tam popisane aj o tehotenstve a bulimii,vsetky rizika.dufam,ze ti to pomoze a porozmyslas.dufam,ze sa budes liecit.prajem ti,aby si tu bulimiu porazila 🙂

blondynka7
autor
16. mar 2016

@maxiva och necitala bola sem v praci ale idem ho najst a ficim nato diikes 🙂))

Strana
z4