Bulímia a snažilkovanie
Ahojte 🙂 ..prisim vas ..mam 25 rokov koncim vs a chcela by som velmi dieta...len najhorsie je to ze uz 5 rokov trpim bulimiou a neviem si ppomoct ☹ ..myslim si ze tehotenstvo by mi mohlo pomoct len sa s priatelom uz snazime ale nejak to nejde...poradte prosim co mam robit :(
@fidka79 poznáš detailne jej psychický stav, že ju nazývaš troskou? ja súhlasim, že dieťa nie pokiaľ sa nedá do poriadku, ale tiež sa trochu mierni
@fidka79 aha, akože každý jeden človek, ktorý má psychický problém v akomkoľvek rozsahu je troska??? no hádam je tu psychiater, ktorý posúdi v akej miere je jej stav vážny, takže tu si niekto z nás nemá čo dovolovať titulovať ju takto..je to "maximálne" empatické a určite jej to pomôže
@blondynka7 Ahoj 🙂 píšem ti ako bývalá dlhoročná pacientka s PPP. Dieťa nie je liek na bulímiu. Tehotenstvo ti môže ublížiť aj psychicky aj fyzicky, už teraz máš určite nerovnováhu a deficit živín, tehotenstvo a kojenie ti po tejto stránke uškodí. Tehotenstvo a materstvo prináša psychické výkyvy aj zdravým ženám, pre teba môže byť naozaj až nebezpečné a tým pádom aj pre dieťatko.
PPP nie sú primárne o túžbe po štíhlosti, problém býva zakopaný hlbšie a tam sa treba v rámci liečby dostať a vyliečiť to, inak sa obávam, že nie je možné mať vyrovnaný citový vzťah s dieťaťom. Naozaj bude najlepšie, ak sa najskôr dáš sama do poriadku, ale to vyžaduje naozaj odhodlanie a nie spoliehanie sa, že ti niekto pomôže a vylieči ťa, je to na 90% najskôr na tebe, na tvojom rozhodnutí a pevnej vôli, na ochote "rýpať sa" vo svojom vnútri a vyrovnať sa s ním. Nesmie ťa odradiť, ak si nenájdeš hneď psychológa/psychiatra, ktorý ti sadne a pomôže ti. Žiaľ, aj keď je dnes väčšia informovanosť, nájsť naozaj odborníka, ktorý vie naozaj k liečbe pristúpiť dôkladne a vidí človeka, nielen diagnózu, je stále ťažké. V podstate ako v celom našom zdravotníctve. Určite sa však nevzdaj, utekajú ti najlepšie roky života.
Držím veľmi palce 🙂
@blondynka7 dufam,ze si si precitala ten clanok.je tam popisane aj o tehotenstve a bulimii,vsetky rizika.dufam,ze ti to pomoze a porozmyslas.dufam,ze sa budes liecit.prajem ti,aby si tu bulimiu porazila 🙂
@maxiva och necitala bola sem v praci ale idem ho najst a ficim nato diikes 🙂))

@fidka79 nemyslim si ze som psychicka troska...a prirovnavat ma k pilotovi ktory zabil 150 ludi ako sorry.... miesas tu hrusky s jablkami...