Chcem dieťa, ale bojím sa jeho zdravotných problémov
Ahojte žienky, ani neviem čo vám tu chcem vlastne presne napísať, možno sa len vyrozprávať. Začíname sa snažiť o bábätko ☹ Som naň pripravená avšak, mám atopický ekzém, je vysoká pravdepodobnosť, priam je to isté, že ho bude mať aj moje bábätko a preto sa bojím. Môj zdravotný stav je pomerne zlý, ekzém mám rozšírený, v zlom stave a celkom dobre pre to " trpím " svrbí ma telo, som z toho nervózna, nedá sa mi často krát spať, nemôžem chodiť vonku kedy sa mi chce, nemôžem ísť na dovolenku kde sa mi chce, stále musím počúvať hlúpe otázky od okolia...
Detstvo bolo jeden veľký horor pre mňa a tak isto pre mojich rodičov. Pre mňa vďaka nepochopeniu vtedajších rovesníkov a výsmechu a pre rodičov to bolo ťažké nakoľko som nemohla ako malá spávať, všetko ma svrbelo, celé detstvo som preplakala, mamina nespávala do mojich 7 rokov. Z detstva nemam ani veĺa fotiek pretože som mala na tvári obrovský ekzém na ktorý sa moc dobre nepozeralo. Bývalo časté, že keď sa ľudia pozreli na mňa v kočíku- zľakli sa.
Pre tieto dôvody mám strach o bábätko, resp o seba ako to zvládnem a či je to vôbec vhodné ho mať po tom čo viem aké to je.
Teraz je zo mňa vyrovnaná mladá sebavedomá žena, za čo vďačím môjmu partnerovi avšak, trápenie neskončilo. Píšem vám to rukami, ktoré vyzerajú na 50 rokov, sú zničené, dotrhané, krvavé aj napriek všetkým mojim snahám... 😠
Pravdepodobne by tu mala padnúť nejaká otázka, avšak, ja sa nechcem nič pýtať, možno si chcem len prečítať pár pekných viet, že možno sa to môjmu malému nestane a možno dovtedy nájdu "krémik " ktorý tento problém vylieči.
@sisqa123 Neviem sice presne co to je, ale podla popisu ma moj svagor nieco podobne. Na vianoce bol tiez cely krvavy co sa v noci skriabal. Dakedy ma dobre obdobie, najmä ked pride od mora. Jeho syn to zdedil tiez a jeho druhy syn nie. Takze je to take kadejake. Nemusi to mat aj tvoje babo. A ak by to aj malo, so vsetkym sa da zit a aj uplne zdravym rodicom sa moze narodit chore dieta, tak preco sa dopredu trapis? Tes sa na babo a ver, ze bude v poriadku!

@sisqa123 ... skus duchovne priciby chorob. napr knizka co nam nemoc rika,. ale su aj ine, aj na nate.... alebo su rozne rasrliny co zmiernili exemy.. skus sa nad rym takto zamysliet, kamoske to pomohlo, !! .. a presne tak, dieta vobec nemusi zdedit... moj otec ma atopicky, ja som zdedila iba sebeoroicky🙂..