Čo vám najviac zabralo pri bolestivom menzese?
Ahojte.
Čo vám najviac zabralo pri bolestivom menzese? Dnes sa mi spustil strašne silný, prvý krát v noci bez prípravy. Mávam bolestivý ale toto je až moc. Je mi na zvracanie, prehnalo má a o kŕčoch nehovorím. V noci ešte kojím.
Mne pomáhali kvapky Algifen, alebo už spomínaná domáca . Po pôrodoch bolesti úplne zmizli.
@qwer2019 ja si už nejakú dobu dávam kvapky cbd a konečne môžem fungovať normálne, mňa menštruácia dokázala vyradiť z bežného zivota aj na dva dni. Som vďačná, že konečne niečo zabralo, ale aj alchemilku pijem.
U mňa Ibalgin alebo za štamperlík tvrdého alkoholu.
@qwer2019 flector rapid vo forme granulatu, rozrobi sa vo vode, zabera fantasticky 👌, odporucam vrelo
Uff to taketo lieky si hned šupete? V prvom rade si treba uvedomit, že bolest pri menzese nie su normalne. Telo signalizuje ze nieco nie je v poriadku. Treba si dat dokopy celkovo životny štyl, rozkolisane hormony, priniest harmoniu do vsetkych oblasti života. Mne pomohlo prestat pouzivat tampony, ktore su bielene chemicky a dostava sa to do tela. Menstruacny kalisok mi to zmenil, super vec odporucam. Dalej natieram si na brusko zmes esencialnych olejov. Alebo prijemne milovanie s manzelom mi pri menzese tiez pomaha uvolnit krce.
@qwer2019 pred cisárskym mi tiez pomahal iba algifen, ale treba si ho dat už ked su kŕče slabe, ze to zablokuje bolesť, lebo ked uz je bolest rozvinuta, tak nie vzdy pomôže, tak mi povedala lekárnička. Po cisarskom mi staci paralen a co slm objavila po 10 tích rokoch silnych bolesti, tak najviac mi pomôže teplo na brucho, kríže, hrejivy vankúšik, alebo veral náplaste hrejive na brucho. Vydrzia aj cely den, toto mi dost stiahne bolesť, útlmi..
Ibalgin je TOP...naposledy som tak vrieskala na záchode. To bolo horsie ako obidva pôrody. Normálne mi slzy tiekli 😟
@martinamet aké cbd si dávaš? Od ktorej spoločnosti? Dosť o tom citam a neviem sa rozhodnúť. Mám tiež bolesti pri MS pravidelne každý druhý mesiac des..
No-spa + Ibalgin a pomáha aj predýchavat ako pri pôrode kontrakcie
vitex jahňací, maca
@23lenka ja kupujem od Zuzany Plačkovej, konkrétne 5%, ale je veľmi veľa predajcov no zatiaľ mam len toto od nej. 🙂
@qwer2019 ahoj, tak ja prispej niecim, na co som prisla len nedavno vdaka @sexualnavychova, ked mali ako hostku gynekologicku a pomaha mi to na bolesti velmi a to masturbacia a orgazmus 🙂
Ešte sa tu nespomenulo železo to určite treba brať pokiaľ aj kojíš aj máš ms mne pomáha aj poloha tzv.zajačik že sa dám úplne do klbka a schovám ako taký zajko stačí tak 5min v tejto polohe a bolesti sú preč
MAGNEROT. Akoze neverila som. Od mala som mavala bolestive dni. Ibalginy mi po porode uz nezaberali. Az som to teda riesila s doktorom, lebo namiesto 1 dna som bola mimo 2 dni a pri 2 detoch to proste nejde. A on ze, skusime pre zaciatok magnerot. A on mi normalne zabera a som ok 🙂 odporucam 🙂)
mne asi najviac z dlhodobeho hladiska pomohol rybi olej. a to som predtym vselico skusala. ibalgin (ten hruza, ani 2x400 kazde 2-3 hodiny mi nefungoval), ale zase brufen fajn. stacila aj 1x400 raz za 3-4 hodinky. viac ako teple obklady mi robili dobre studene. algifen ci nospa a rozne tabletky speci na menstruacne bolesti nula bodov. na strednej som si pravidelne prve dva dni odgrcala a bola som na odpis. vtipne ale u mna je, ze prave s tamponom boli o kustok bolesti znesitelnejsie. ale pouzivam iba nebielene, eko. a vlozky iba hrube vatovane. alchemilkovy caj nemozem, spusta mi velmi skoro spinenie, a to spinim aj bez nej niekolko dni pred MS, no s achemilkou je to aj 2 tyzdne a viac pred MS. takze s nou nie som kamoska. este si obcas davam na podbrusko zmes esencialnych olejcekov. ale fakt asi najviac citelny je rybi olej. ten uzivam iba s vysokou koncentraciou EPA a DHA, ale zacala som ho uzivat kvoli niecomu inemu. nedavno som vynechala 2 mesiace bez oleja a to bol masaker. akurat pozor, ze rybi olej zaroven narieduje krv, takze ak uzivate nieco na riedenie (lieky, injekcie), tak by ste ho nali uzivat. resp. mozno znizit davku liekov po porade s dr.
@qwer2019 Mavala som kedysi silne 8 hodinove bolesti v kuse a na druhy den takisto dalsich 8 hodin. Ziadne tabletky nepomahali. V poslednych rokoch je to uz oproti tomu, co bolo, v podstate pohoda. Niekedy horsie, niekedy velmi slabe bolesti, ked staci zensky caj od Herbexu. Ak je to horsie, pomaha mi prechadzka, pripadne Flector makke kapsuly a este studene obklady.
Ja by skúsila doplniť magnézium
Podstatné je mať kľud, kľudový režim, hecovať sa k niečomu, keď začne menzes nie je bohviečo. Mne pomáha oddych, od bolesti Cetalgen, teplo na podbruško a to je proste istá pomoc aspoň teda u mňa.

Mne pomáha slivovica - prišiel s tým môj starký keď videl ako sa trápim, samozrejme som sa hanbila povedať čo sa deje ale mama ma natrela. A tak starký nelenil a hneď vytiahol fľašku a dal si so mnou jeden. 😉
Keď môžem dám si jeden keď nie pomáha mi ženský čaj od Herbex. Ten som objavila ešte v puberte.