icon

Cysta na vaječníku

16. sep 2023

Dobrý deň,
Pred asi 4 mesiacmi mi našli cystu na vaječníku približne 3-4 cm. Po pár týždnoch sa mierne zmenšila, plánujú mi zobrať onkomarkery. Nemám žiadne problémy, náhodne mi ju našli. Gynekológ spomenul operáciu, ale som mladá, deti ešte nemám a chcela by som sa tomu vyhnúť. Aké sú vaše skúsenosti? Bude to nutné operovať alebo len sledovať ak nemám žiadne problémy?

minenkak
•
16. sep 2023

Ak niesu problémy netreba operovať ja mám každý mesiac na inom vajecniku a 3cm je málo

buberova
•
16. sep 2023

Raz ma operovali, druhýkrát sa sledovala niekoľko mesiacov ale stále rástla.. nasadil mi Thiamin a ešte jeden liek ktorý som zabudla a potom v ďalšom cykle sa zmenšila o polovicu. Odvtedy som na sone nebola

lucia851
•
16. sep 2023

Mne našiel pred 4 mesiacmi tiež povedal mi len že nie je veľká a že ju bude sledovať.ziadna operácia

kiki68
•
17. sep 2023

Uvidis podla onkomarkerov, oni uz vedia co a tym. Ak deti chces mat vobec, tak tieto utvary tam nemaju co hladat. Moze to prezrat zrastami a neskor svojou povahou cely reprodukcny system. Dobry znak je, ze sa zmensuje.

taktotedanie
•
17. sep 2023

Sleduje sa zavisi od toho aky typ cysty to je
Zase netreba si ju tam dlho pestovat moze sa skrutit prerusi sa cirkulacia krvi a odumrie vam na tej strane aj vajecnik aj vajcovod
Mne vacsinou vzdy na dalsi cyklus praskla sama

ilaryja
•
31. júl 2024

Ja som mala tiež cystu, tiež som o nej nevedela...MOJ LEKAR MI ODPIRUCIL INDONAL BRALA?SOM HO 3 MESIAC A Cysta zmizla....