Dávali ste si robiť testy na zistenie možných chorôb?
Ahojte dievcence! Tak- po mojej svadbe, modrej streche, som sa pridala k vam- k modremu konikovi...🙂
Pomaly sa zabyvavame, pracujeme... rok po svadbe- by sa uz aj oplatilo zamiesit, nie? 🙂 Nebranime sa dietatku uz asi rok a pol- ziadna ochrana.... a stale nic. Doteraz som to neriesila, kedze mi to aj celkom vyhovovalo- dost starosti aj bez toho.... ale uz mi to zacina vrtat hlavou... preco????
chystam sa na vysetrenie k lekarovi, nec to skontroluje vsetko.... ved uz aj ja by som sa rada potesila malemu klbku s muzovymi ocickami :D
Nikdy som si nemyslela, ze to bude take zlozite.... ved niekto raz supne a hop ho- male je na svete... chcela by somvediet- davali ste si niektora robit test na zistenie moznych chorob dietatka este pred otehotnenim?? podla rodinne anamnezy, a tak.. pytam sa preto, lebo v rodine mame dost tazke ochorenia oci- degeneraciu sietnice:( Maju ju bratia. a vraj je nekedy viazane na pohlavie, tak sa bojim, aby sa to neprenieslo.... :(
A ake vysetrenia budem musiet absolvovat- na zaciatok??
@figurka1985 ahoj a vitaj 🙂. Ja som na tom bola rovnako ako ty, ale uz od svadby preslo troska viac casu. Osobne mam skusenosti, ze ak nie je na nieco podozrenie, tak lekari nerobia specialne vysetrenia. Dnes je uz vela sukromnych ambulancii, kde si mozes dat urobit vysetrenia na vlastnu past. Najlepsie je vsak zacat u scojho gynekologa, on presne vie, co ma robit.
Vidim, ze si z okolia Presova, v Kosiciach existuje sukromna geneticka ambulanica, kde si mozes dat skontrolovat predispozicie na choroby, ktore si spominala http://www.genetika-kosice.sk/
@pempusik dakujem za odpoved aj za odporucanie... myslim, ze skusim toho gynekologa, a neskor aj tie testy... hadam bude vsetko v poriadku....🙂 drzim palceky, aby sa postastilo 🙂))
@figurka1985 ja patrim k tym nestastnicam a dufam ze pomaly uz aj k stasticam co riesia problem tehotenstva cez umele oplodnenie. tiez pre rozne diagnozy nas poslali na geneticke. bolo to zadararmo a fajn ale ci mozem tomu verit hm... bol to taky pohovor a vzali nam krv
@vvia hmmm, ale presne- iba z krvi? Ktovie, aka je istota, kto ti da zaruku?... Niekedy je asi lepsie aj nevediet.. co ma dojst, neobide nas.... a co oci nevidia, to srdce neboli...🙂)

Tak vitaj u nás. Zobrala si to pekne po poriadku. Nie ako ja. Najskôr koník, teraz svadba 😀 Veľmi ti však neporadím. Patrím totiž k tým, ktorí si raz šupli a dieťa je na svete 😀 V každom prípade ti prajem všetko dobré a verím, že tu nájdeš kopu žien, ktoré ti múdro a dobre poradia. 😵