icon

Dlhodobo nemám ovuláciu a ani menzes

21. júl 2020

Ahojte...nemám vôbec cyklus...ani ovu ani ms.. dlhodobo... Naposledy koncom roka 2019... predtým asi rok vôbec... najlepšie ak by odpovedala žena ktorá je na tom podobne....
Mám pcos... Čím prírodným zobudím vaječníky aby fungovali.. ďakujem

zuzik170
21. júl 2020

Ahoj. Ja som bola na tom podobné dlhodobo som vôbec nemala MS ale ,že vôbec asi cca rok vkuse aj som chodila na vyvolavačky a nic. Moja gynekologička to ani tak neriešila neviem prečo 🤦. S mojim priateľom som spávala bez ochrany reku však MS nedostavam tak neotehotniem a doma mám 1 a pol mesačnú dcérku. Čiže som otehotnela bez. No ale teraz sa to upravilo uvidime ako ďalej bude. Ale určite by si to mala riešiť.

bebotka
22. júl 2020

Pochybujem, že niečo prírodné ti pomôže, ale prečo to neriešiš s lekárom? Ono podla mna mať menzes raz do roka je možno pohodlné, ale určite nie zdravé a v poriadku. Ja mám tiež pcos a menzes mi tiež zvykol vynechať aj dva mesiace, ale vždy som to riešila s gynekologom, hlavne ked som chcela otehotnieť. Mne pri pcos nepomohli ani lieky od gynekologa, folikul ak sa aj vytvoril nedokázal praskunuť a z ovulácie nič nebolo, tiež som skušala všetko možné od čajov po kvapky a nič. Mne osobne pomohol drilling vaječníkov, ale to je už o niečom inom.

autor
22. júl 2020

@bebotka viem o čom je driling aj laparoskopia, 1x IUI a 1x IVF kde sme sa kvôli vaječníkom a slabej stimulácii nedostali ani k OPU 9 rokov sa snažíme aj s lekármi 🙁
Zmenila som lekára ale až teraz lebo kvôli corone som nemohla ísť k lekárovi... Preto sa pýtam čo vám pomohlo...nový lekár mi zatiaľ vzal krv na Hp...zistil vysoký prolaktin dal mi na to lieky a 13.8.som objednaná na štítnu žľazu..
Myslela som že mi pichne vyvolávacku ale nechcel nič kým nemá výsledky...

kofilka33
22. júl 2020

Tvoj gynekológ je s tým v pohode? Robil ti hormonalny profil? Poprípade sa daj vyšetriť u endokrinologa.Tych príčin môže byť mnoho.Ja som tak mávala ms 2-3x do roka a ovulaciu vôbec.5 rokov sa snažím otehotnieť a nič.Za 5 rokov sledovania som mala 2x ovulaciu.Teraz som sa dala vyšetriť u endokrinologa a zistil mi tazku inzulínovú rezistenciu a to je vlastne príčina prečo mám nepravidelný cyklus,nemám ovulaciu,mám pcso a neviem otehotnieť.Musim ísť ešte na jedno vyšetrenie a potom mi nasadí liečbu.Od gynekológa som na úpravu cyklu užívala progesterón ,aby mi nabehol cyklus.

autor
22. júl 2020

@kofilka33 pozri vyššie

kofilka33
22. júl 2020

Všimla som si.Kym som dopisala a odoslala už si to napísala 😂

bebotka
22. júl 2020

nuž ked už máš všetky možnosti vyskušané, tak sa ani nečudujem, že hľadáš aj iné možnosti, len v príspevku to vyznelo, ako keby to vôbec neriešiš s lekárom. mne tiež nepomohli tiež mám za sebou 2 x IUI, 2x IVF a nič z toho, vajíčka boli len sa nič neuchytilo. po desiatich rokoch sme sa na to vykašlali, dali sme sa na adopciu a dieťa neriešili, po roku som otehotnela spontánne brala som to ako zázrak, ktorý má teraz tri roky a dve sestričky ktoré prišli ani neviem ako, takže máme tri deti za tri roky.

autor
22. júl 2020

@bebotka blahozelam... no adopcia u nas nepripada do uvahy..