Dlhý menštruačný cyklus. Čo to obnáša?
Ahojte baby, hľadala som vo fóre niečo na túto tému, no nenašla som, tak by ste mi mohli poradiť...Mám dlhy men. cyklus ktorý sa pohybuje od 33 - 38 ,najviac to bolo 50 dní. Dr. mi predpísal Duphaston, ale moc nepomáha...No viac ma trápi otázka, aký má vplyv takýto dĺhy menštruačný cyklus na možné otehotnenie, pretože sa snažíme o bábo a troška sa bojím, či nám to výjde...Je dlhy menštruačný cyklus porucha? Môže spôsobiť neplodnosť?Ďakujem, som zvedavá na vaše skúsenosti 🙂
@jucuska Vyvolavacka nema nijaky vplyv na tehotenstvo, ak je tehotna, menstruaciu nespusti, nemusi sa bat🙂
Ahojte, mne sa tiez posledne mesiace predlzil MC,mne na to dr. predpisal Lutenyl,a tu baby pisete ze ste brali Duphaston,nechapem tomu 😒
@crystal333 ja mam cely zivotproblem s cyklom pride ako sa mu zachce...cca 30-45 dni problem s otehotnenim som nikdy nemala.. horsie to mam z donosenim ;( ale to nie je problem s cyklom
@zuzimalinka ahoj asi mame podobny problem. Ako keby som si citala o sebe.
Ahojte baby,tak som znova tehu.Co obnasa dlhy cyklus?Ovulaciu niekde medzi 14. a 29.dc a ms medzi 29. a 50.dc:-D Ja som otehotnela 29.dc,ked som uz myslela,ze pride ms.Ak neviete trafit ovulku,skuste billingsovu ovulacnu metodu - sledovanie hlienu,to je na istotu,len to chce prax🙂
@duratlicka mala si aj anovulačne cykly??? moj cyklus je cca 35-42 dni, ale vobec netusim kedy ovulujem 😒
@gizel Neviem,mozno iba prve mesiace dojcenia.Skus si sledovat hlien a teplotu a budes vediet,ci mas ovulku🙂
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť.V apríli som bola na zákroku,missed abort.dva menštruácie som mala pravidelne 28 dňový ciklus,V strede cyklu ovulka.tento mesiac mi meškala týždeň mrcha,tá došla po týždni 21.07. Bola jeden deň potom spinenie.25bola ovulka aj bazalka to potvrdila aj ovu test.mám otázku kedy mám očakávať ďalšiu mrchu a plodné dni.ako si to vyratam, snazilkujeme.ďakujem
Moze mi prosim dakto poradit ? Mam 13 a meska mi menstruacia. Pred mesiacom som mala 46-47 dňovy men.cyklus :(
@marielik78
@magali
@lydusska
@chmurkaxy
@monana
@janesa1984
Ahojte dievcata,potrebovala by som poradit🙂Vsetky sme uz po porode.Zaujimalo by ma,ci sa Vam ten cyklus po porode nejako unormalnil.Ja este dojcim a top bolo 68 dni.Je to tazke,lebo niekedy mam PMS aj dva tyzdne,velmi zle sa citim.Pomohlo by,keby som malu odstavila?
@duratlicka Pocas dojcenia je to prilis rozhadzane, aj ja som tak mala :( Ale aj po odstaveni som mavala obdobia, ze nebol pravidelny (niekedy x mesiacov zazracne bol) a bolo to 15 az 35 dni... pred cca. rokom som praveze zase mavala ukazkovy cyklus a odkedy beriem lieky na stitnu zlazu, zase mam ako na hojdacke a uz ani poriadne neviem, cim to vlastne je... a PMS mam tiez cca. tyzden pred a ked mi to meska ako aj teraz tyzden, tak vlastne o to dlhsie sa citim nanic, podrazdena, migreny a pod. Ked by si dcerku odstavila, moze sa to vratit casom do normalu, ale aj nemusi, podla mojich skusenosti 😝
@duratlicka skus vitamín B6, ale vo vysokých dávkach. Mal by skrátiť cyklus už do troch mesiacov od začatia užívania. Teraz ideme na krúžok, ale poobede pohľadam k tomu článok.
@duratlicka Ahoj, ja som mala po pôrode a cez dojčenie dlhý cyklus, asi 45 dní. Postupne sa mi po roku od porodu upravil na mojich 33 - 35. PMS mám aj ja 10 dní pred MS mi to začína 😒 .
@marielik78 A problemy so stitnou Ti ako zistili?
@chmurkaxy Ak budes taka dobra,pohladaj.Rozmyslam aj nad pitim alchemilky.
@duratlicka ...tak nejako nahodne, v podstate tak dva roky po porode som uz mala horsie hodnoty a autoimunitny zapal, co dovtedy som nemala so stitnou nic :( ale az teraz som skusila brat lieky na stitnu (stvrty mesiac) po dohode s dr.
@chmurkaxy Jej, to aj mna zaujima 🙂 dakujem 🙂
@duratlicka ja som nekojila takze neviem ci to s tym suvisi.. mne sa po porode postupne upravil a teraz ho mam dost pravidelny, do mobilu som si stiahla aplikaciu mensturacny kalendar a tam mi to pekne ukazuje vsetko.. ja som teda rodila pred 5 rokmi a musim povedat ze porodom sa mi cyklus ovela zlepsil, nikdy som ho nemala taky pravidelny ako teraz 😀
Ahoj, nevadí, ja mám dlhý cyklus od počiatku a čakáme druhé bábo (druhé bábo sa podarilo na prvý pokus vďaka vyrátaniu si ovulácie). Ak máš síce dlhý cyklus, ale pravidelne dlhý, napr. každý mesiac 35 dňový (ako u mňa), tak to nie je taký problém, stačí si uvedomiť, že ovulácia nie je na 14. deň cyklu (ako pri klasickom 28 dňovom cykle), ale na 21. deň cyklu (od 35 treba odrátať 14, lebo, či už máš 28 dňový alebo 35 dňový cyklus, vždy obdobie od ovulácie po prvý deň menštruácie trvá 14 dni). Alebo si môžeš sledovať konzistenciu výtoku.
Baby ako si rátate tie dni? Mňa sa na to sestrička pýtala ale nevedela som jej povedať lebo vôbec netuším ako sa to ráta. Ale podľa doktorky mám 27 ale teraz mávam menzes 4 dní potom 5 potom 7 dni a potom zas 4 dní. Je to ok? A ako zistím kedy mám ovulaciu?
Dobrý deň chcem vás poprosiť o radu baby mešká my 32 dní a test negatívny čo to môže byť ?…

@jucuska Ahoj, no moj cyklus nikdy nebol pravidelny - od 20 dni do 56 (to bol tusim rekord) a Duphaston pomahal len kym sa uzival a predsa som otehotnela hned v prvy cyklus "snazenia sa" (bez Duphastonu)😉 Tak verim, ze som Ta potesila🙂