Dobré výsledky z konizácie aj po rokoch

emilia8654
20. júl 2017

Ahojte, nájdu sa tu ženy dlhšie roky po konizácii, ktoré majú dobré výsledky? Pretože čo čítam, tak sa to zvykne vracať. Ďakujem

nyusika
20. júl 2017

co TO myslis ?
ked to nezanedbas, si pravidelne sledovana, dalsim konizaciam mozes predist, v zaciatkoch zabera ATB liecba.
ale pokial mas predispoziciu na rakovninu krcka maternice, musis byt v strehu uz nastalo.

emilia8654
autor
20. júl 2017

Myslím to tak, že či jednorázová konizácia pomohla vyriešiť problém s hpv infekciou aspoň na nejaký dlhší čas, prípadne má niekto dobré výsledky dodnes. Je mi samozrejme jasné, že to treba sledovať aj že treba byť v strehu. Btw. antibiotiká ťažko zaberú na vírus.

nyusika
20. júl 2017

@emilia8654
ja mam osobnu skusenost, preto takto pisem, v zaciatocnom stadiu som uzivala tabletovu formu chema + pritizapalove ATB.
dvakrat rocne cytologia + raz rocne gyno onkomarkery

emilia8654
autor
20. júl 2017

Ďakujem za odpoveď. Ja ešte konizáciu nemám za sebou, ale mám už cez 4 roky výsledky z Cyto IIIa, z biopsie pred takmer troma rokmi vyšla cinI, čo už samozrejme nemusí platiť :( dnes som volala o výsledky z LBC cytológie a sú Lsil. Doktorka ma chce silou mocou poslať na konizáciu, ale konzultujem svoj stav aj s jedným primárom a ten radí čakať. Akurát ani jeden ani druhý mi tie onkomarkery nevyšetril. Už mám z toho riadny zmätok a osobne sa cítim, akoby som už tú rakovinu aj mala, nie je deň čo by som na to nemyslela. A to som ešte nerodila, priateľa mám len chvíľku, ktovie či sa dopracujem k dieťaťu niekedy, hoci vek už na to mám.

katka2678
20. júl 2017

@emilia8654 ahoj...Ja som konizáciu podstúpila pred 10-timi rokmi a pravidelne chodím na kontroly a zatiaľ musím si zaklopať výsledky sú v poriadku,aj keď zakaždým samozrejme tŕpnem či to tak bude.