Dva týždne mám pálenie pošvy

2. okt 2023

ahojte baby posledne dva tyzdne mam palenie pošvy, no po tyzdni to prešlo celkom, potom sme mali s pristelom pohlavny styk a vsetko sa zmenilo. Začala ma svrbieť, palit pri cikani a mala som este predtym zlty vytok ktory som nebrala ako niečo zlé. No dneska som začala krvácať myslela som si že asi som dostala menštruaciu ale mala ju dostať za 8 dní. Neviete čo to je? dnes už je palenie lepšie aj svrbenie pomenej, mam na to mastičku pretoze som si myslela že je to normalna kvasinkova infekcia, mávam to častejšie do roka. Neviete mi poradiť?

stellarstar
2. okt 2023

Dr?

ailiba
2. okt 2023

Moze to byt aj mykoplazma. Krvacat si zacala asi po styku, lebo si mala narusenu sliznicu posvy. Urcite chod ku gynekologicke. Asi to nebudu len kvasinky.

autor
2. okt 2023

@ailiba len mne normalne začala bolesť v podbrusku ako aj pri ms. A pohlavny styk som mala v sobotu naposledy a dneska mi to začalo

ailiba
2. okt 2023

Hm, no tazko povedat... A krvacas stale? Nemohla ta ta masticka podrazdit?

viestta
2. okt 2023

Zajtra volaj na gyndu, vyšetrí ta aj keď krvácas

autor
2. okt 2023

@ailiba masticku pouzivam uz 2roky a pomaha mi vzdy

janinah
2. okt 2023

Dva roky masticka a nehladas príčinu cez dr? Partner vyšetrený?

autor
2. okt 2023

@janinah bola som u gynekologa viackrat a je normalne ze ma zena kvasinkovu inf. do roka parkrat tak som to brala že nič. Parter ok vysetreny

nikpa
2. okt 2023

Partner sa má preliečiť s tebou aj keď nemá žiadne príznaky. Môže byť prenášac.

nevenka
2. okt 2023

@nikpa hej, toto je teoria, ale prakticky to lekari nerobia, hlavne, ked ide o kvasinky a obycajne bakterie...🙄. Urolog nas odbil, ze ked muz nema problemy, tak naco tam prisiel (ale vysetril a vsetko mal dobre) a gynekolog nepredpise muzovi nic, lebo on "riesi" zensky problem. No zacarovany kruh, hento. Vacsinou napriklad vyzobrem Macmiror mast a nutim to muza natierat, ak mam ja napriklad Macmiror globule. Inak hroza s nimi.

vanilkovazmrzka
2. okt 2023

Uz cca pred tyzdnom si mala byt u lekara.

autor
3. okt 2023

@vanilkovazmrzka jssne lebo kazda zena hned uteka

simsalabim
3. okt 2023

Nemyslim si, ze je normalne mat kvasinkovu infekciu par krat do roka. Ak ano, treba riesit na imunologii. Pouzivat masticku na kvasinky pri hocijakom svrbeni moze sposobit vybudovanie rezistencie. Navyse, ked ani nevies, ci za svrbenim nie je iny patogen - napr. bakteria.

kornelies
3. okt 2023

Nebude to bakterialna infekcia? Po prelieceni zacni uzivat vaginalne probioticke cipky, cca 2-3 tyzdenne. Uvodis, ze ani kvasinkova infekcia mebude mat sancu.

seblicek
3. okt 2023

Keď máš problémy takto pomerne často, tak to normálne nie je ani náhodou. Treba to riešiť. Pre niečo sa to deje. Choď na gyn, vyšetrí ťa aj keď krvácaš, keďže to nebude menzes ale čosi iné.

ailiba
3. okt 2023

Tak to bude asi iny problem ako kvasinkova infekcia, takze radsej chod k lekarovi.

autor
3. okt 2023

@seblicek je to menzes

autor
3. okt 2023

@seblicek a casto to mam no “ casto” bola sok u dr a je normalne ak to ma zena parkrat do roka.No normalne skor niektore zens to tak maju