Endometrióza a otehotnenie
Ahojte kocky..Tie co ste mali zistenu endometriozu podarilo sa vam prirodzene otehotniet,alebo len umele oplodnenie..diki
@prahaxx Ahoj,no to uz ani neviem,co je horsie...otehotniet zatial neplanujem,mam len 24 a financne pomery su take,ze ak dietatku nemam dat vsetko,tak radsej este nie,rozum vytazi...doktorka sa rozumie endoske,ona sama ju mala a presla si peklom,tak je zlata,zajtra idem na sono,tak dufam,ze uz to je v dohladne,antikoncepciu som douzivala ale bolesti na menzes mam uz skoro dva mesiace,tak sa podla nich uz neriadim,som z nich strasne unavena a spojena s nespavostou je tu faaakt super...asi musim s trpezlivostou siahnut az na dno...po zoladexe krvacat,to som este nepocula,mne skoncili hned...
@babatenko77 je to vsetko tazke... ja o chvilu koncim liecbu injekciami a cakam na mrsku,snad dojde coskoro a skusime sa snazit,aj ked si lekari myslia ine a snad sa tane zazrak,ak nie,tak mozno aj my o rok skusime IVF,ak nebude ina sanca... :(
@hallie ahoj 🙂 prosím ta odkial si si objednávala ten estrozin a ake je dávkovanie. premyslam nad tym, ze to skusim. ja si varim caj na endo a beriem kvapky vitex jahnaci, upravila sa mi troska menstruacia, tak aspon niečo 🙂
@babatenko77 ja som si ho bola osobne kupit v Ba na Obchodnej, Diochi, teda vyrobca, ma na webe zoznam predajcov v mestach. Ale da sa najst aj v mnohych online obchodoch. Davkovanie je na flasticke napisane, berie sa to tusim 3 tyzdne, potom tyzden pauza.
@hallie ďakujem 😉
ahojte baby. tak som bola včera v CARe. Mám 3 stupeň endošky, polycystické vaječníky, niečo so zrážanlivosťou krvy :( Som smutná, naštvaná, nešťastná :( Stále som v kútiku srdca dúfala, že tie výsledky krvi budú v pohode 😒 Takže na jar idem na IVF, som rozhodnutá
@babatenko77 nevesaj hlavu... musime bojovat... a vsetky tie testy,aj s krvou ti robili v car?
babenky ako to prebieha v Martine s insemináciou, chcem ist v januari a nič o tom neviem, som po liečebe endosky lahkeho stupna a stale sa nedari 😒 kto napise niečo bližšie dakujem krásne 🙂
@jaja9891 ahoj 🙂 ...áno, všetky testy mi robili v car. Brali mi krv do 4 skúmaviek. Ja ani nechcem vešať hlavu, len som z toho už unavená a smutná ☹
@babatenko77 ja sa s tym trapim pol roka a uz teraz mam dost a neviem si predstavit co bude dalej... je to take nefer :(
@jaja9891 ja som si nikdy ani vo sne nemyslela, že budem mať takéto problémy ☹ Ja už som bábo čakala, len som oň prišla ☹ . Stále mi vŕta v hlave, či som vtedy už tú endošku mala, alebo nie. Keď sa mi to vtedy podarilo...stále dúfam, že sa stane zázrak a podarí sa to znova normálnou cestou . Aké berieš injekcie?
@babatenko77 asi nikto z nas taketo problemi necakal,ale doteraz mi nic nebolo a zrazu toto :( ja sa s tym akosi neviem zmierit,zajtra idem na kontrolu a rozhodne sa co dalej,beriem injekcie Diphereline,ale co je najlepsie,bola som pred tyzdnom pri gynek.,ta ma ani nevysetrila,len vo dverach so mnou par slov prehodila a koniec,rob si clovece co chces a dnes som volala profesorovi co ma operoval a on,ze mam prist normalne na kontrolu a sa dohodneme co dalej... uplne iny pristup a to len vdaka tomu,ze pozna mojho znameho,inak kazdy dr. na mna kasle odkedy mam endo,kazdy ruky prec... a my sme sa o babo ani nestihli pokusit,po svadbe pol roka nam oznamili,ze babo prirodzene nebude :( je to tazke aj pre manzela... este vzdy sme to nestravili a tiez v kutiku duse dufam,ze sa stane zazrak a pojde to prirodzene ....
@jaja9891 o prístupe lekárov viem tiež svoje 😠 Jaja, nevešaj hlavu, ešte ste sa o bábo ani nepokúsili. Už neber žiadne injekcie, antikoncepciu a začnite sa snažiť. Užívajte si jeden druhého a netlačte na to. Ja už mám roky snaženia za sebou, vy ste ešte ani neskúsli, tak hlavu hore 🙂
@babatenko77
Ahoj. Tiež chodím do Iscare a mám pravdepodobne endošku. Na laparke som ešte nebola, ale v najbližšej dobe ma tam doktor pošle. Mám dve endo cysty, tak iné ako endometriózu neočakávam. Tiež mi hneď povedal, že ak sa potvrdí endoška, tak rovno na IVF. Tú polročnú liečbu by som odmietla aj keby mi ju chcel nasadiť, čo našťastie nechce. Už si sa s ním bavila o IVF? Koľko to cca stojí? Ako a ako dlho sa stimuluje predtým? To, že mám rok na to, aby som išla na IVF, som ani nevedela, tak som rada, že si to tu napísala. Tiež si podám žiadosť hneď po laparke. Koľko máš rokov? Ja 31, tak preto umelé nechcem odkladať. Ale po laparke si dám aspoň pol roka čas. A myslím, že v lete sa vrhnem na IVF. Ako dlho sa snažíte? My dva roky a dva mesiace.
@babatenko77
len nevešaj hlavu. Skús ten estrozin. A mrkni sa tu: http://www.nadeje-byliny.eu/index.php?actpage=a...
Kamoška mala tiež PCO, jej partner úplne blbý spermiogram a po pol roku brania kvapiek otehotnela prirodzene. treba tam napísať, aké máš problémy a oni ti hneď povedia, ktoré kvapky treba brať. Možno ti odporučia aj 3 naraz. Našťastie tie kvapky nie sú drahé, cca 100 Kč, čo je napr. oproti gynexu nič. Ja beriem teraz gynex. Keď ho doberiem a budem mať po laparke, hneď tam napíšem.
@babatenko77 hlavu nevesam...dnes som bola na kontrolu a navrhol mi este dalsiu trojmesacnu injekciu :( mala som mat po polroku pokoj a on toto...vobec som to necakala a zase ina gynek. mi vravela,aby som sa rok pokusala normalne a az potom riesila IVF... tak si vyber co je lepsie.... a vraj sa tie injekcie nemaju brat dlhsie ako pol roka a on mi ich chce este dat na 3 mesiace :( tak ja uz nechapem.. bojim sa co spravim lepsie a aj gynflor mi predpisali na upravu prostredia v posve a v letaku pisu,ze pri endo sa nema brat... :( co doktor,to nazor...
@ninica ahoj 🙂 áno, bavili sme sa o IVF. Už mám poslanú aj žiadosť do poisťovne. Doktor mi povedal že do 800 eur nás to bude stáť. ja mám 28 a snažíme sa okolo 1,5 roka. Už nebudem váhať. Na jar ideme na to 🙂 ...dobre si spravila, že si odmietla liečbu a ak pôjdeš na laparku, možno sa vám podarí hneď po nej otehotnieť 🙂
Ja teraz beriem vitex jahňací, čaj na endo a keď to doberiem, skúsim ten estrozín.
@jaja9891 už si nedávaj žiadne injekcie a mám názor ako tá doktorka. skúste cca rok prirodzene a potom uvidíte 😉
@babatenko77 ved uz som ani nemyslela,z emi da dalsiu injekciu,nechapem to... som z toho zufala,pisala som uz aj doktorke do CAr,ktoru mi ten profesor odporucil a ani ona by uz dalsiu injekciu nedavala :( mohli by s ati lekari zhodnut... ved tie vedlajsie ucinky su dost na nic...
@babatenko77
Dnes som sa pýtala v lekárni na ten čaj vitex jahňací, ale lekárnička po mne pozerala ako puk. Ja podám tiež žiadosť hneď po laparke, ale na IVF by som chcela ísť až po lete. Bola by som rada, keby sa zadarilo po laparke, ale uvidím, čo vlastne laparka ukáže. PCO ti zistili ako? Z krvi?
@ninica nie je to čaj moja, je to tinktura, objednala som si ju z tejto stránky http://www.otehotnenie.sk/p/194/vitex-jahnnaci-... aj s čajom na endometriozu 🙂
@ninica PCO mi zistili v CARe z krvi a nejakého hormónu. Uvidíš, že po laparke sa vám to podarí 😉
@jaja9891 už si nedávaj liečbu, povedz že už nechceš a hotovo.
@babatenko77 ved ani nechcem,zajtra idem do CAR,poradit sa s lekarkou co dalej a uvidim co povie,len dufam,ze ked zisti,ze sa s profesorom pozna,nezmeni aj ona nazor na taky ako ma on... inak nevies mi povedat,co ma caka na tom prvom pohovore,budu mi brat aj napr. krv a tak,ci to sa dohodneme este len co a ako...lebo mam ist okolo obedu a nic mi nespomenuli ohladom krvi a taktiez este uzivam lieky od gynek. na vytok... tak snad len vysetrenie a dohoda,co dalej...
@jaja9891 No čítala som tu na fórach že boli také baby čo mali liečbu aj 9 mesiacov. Skús sa poradiť aj u iného lekára alebo rovno v centre.
Možno by IUI v tvojom prípade nebolo na škodu. Veď je to prirodzenejšie ako IVF a nezaťaží to tak vaječníky .
Veľa záleží aj v akom stave máte spermie či sú schopné bez pomoci oplodniť vajíčko. Aby sa vám to zas neťahalo pridlho.

@monculka89 ahoj ☹ ach to je trapenie.. no ja som uplne opacny extrem, krvacam pri hocijakej malej prilezitosti, to znamena hned na prvy den po dobrati zoladexu.. po porode hned po sestonedeli aj napriek tomu, ze som plne kojila a potom z mesiaca na mesiac a skracoval cyklus.. obavam sa, ze moze byt mozne vsetko.. skusila by som zmenit doktora, k takemu by som sla, ktory ma aspon trosku skusenosti s endometriozou.. aby naozaj urobil vsetko, lebo skusat lieky nie je nic - moc.. nedarilo sa nam otehotniet, na sone to vyzeralo ako endoska, ale krvne testy to nepotvrdili, skusila som detoxikovat organizmus - zeleny jacmen, ziadna kava ani cierny caj, ani kvapku alkoholu, vela vody, zelenina, jedla som radsej menej ako by som sa mala prejest.. ....ovulku som vedela odsledovat, no dari sa nam otehotniet vzdy len v jednej polohe... takze mame po probleme..
vajicko moze byt uvolnene aj napriek tomu, ze nemas cyklus.. neskusas otehotniet?