icon

Endometrióza a otehotnenie

gagirl
24. sep 2013

Ahojte kocky..Tie co ste mali zistenu endometriozu podarilo sa vam prirodzene otehotniet,alebo len umele oplodnenie..diki

hatapkagb
19. feb 2014

@cyclo_danka ano tak mi to aj dr.povedala,a najlepsie je to ze som uz chcela jej volat ze idem na tu liecbu,lebo su to velke bolesti a ja som cerstva tehulka,moc sa tesime

cyclo_danka
19. feb 2014

@hatapkagb tak to je super, blahozelam 🙂

hatapkagb
19. feb 2014

@cyclo_danka dakujem pekne

erzebeta
21. feb 2014

@jaja9891ja som mala laparoskopiu, ten isty priebeh ako ty si mala.

nikus23
17. mar 2014

ahoj kocky pred 2rokmi mi zistili endosku, bola som na operacii, vybrali cystu bola uz dost velka 10cm..aj zrasty,potom pol roka injekcie, potom este dalsie3-4 mesiace som bola bez menstruacie a hned na prvy krat ako som ju dostala som spontanne otehotnila, tehotenstvo bolo bez problemov a teraz mame skoro 6mes. valibuka 🙂 takze vsetko sa da🙂

blaznivanika
13. apr 2014

nikus23 chcem sa opytat,cisi rodila prirodzene.Ja som cca6 rokov po laparoskopii endometriozi s tym,ze som prisla o pol maternice.Terminmam teraz 10.5. a stale neviem ako budem rodit.Bolovsetko ok???Teda pri porode...

nikus23
15. apr 2014

@blaznivanika ahoj,cele tehotenstvo bolo ok a rodila som prirodzene...mala som dobry porod 🙂

alyca
19. máj 2014

@radkanika Ahoj Radka, velmi ma potesila tato sprava, ze aj napriek endometrioze si otehotnela. Ano ja mam tiez endometriozu a obmedzila som zivocisne tuky. Vela zien s touto diagnozou otehotnelo spontanne ked obmedzili alebo prestali uplne konzumovat ziv. tuky. Ja uz nejem maso cca vyse roka. Otehotniet sa mi zatial nepodarilo, ale upravil sa mi cyklus a mavam ovulacne cykly. Tak mozno raz sa dopracujem aj k babatku 🙂

alyca
19. máj 2014

@blaznivanika ahoj, pozeram, ze coskoro cakas babatko 🙂 Gratulujem. Prosim Ta ako to, ze si prisla o pol maternice? to som nevedela, ze mozu aj maternicu odstanit, teda cast maternice.

radkanika
26. máj 2014

@alyca drzim prstiky 🙂 veru, tie tuky asi vela narobia...

gagik
26. máj 2014

@bernicka ja som pri visanne špinila asi prve tri mesiace skoro stále, najsilnejsie prvý mesiac, potom už menej.Dr. vravel ze je to OK.

slnieck0
26. máj 2014

Mne zistili endometriozu pred dvoma rokmi.Po laparoskopii som tri mesiace brala Lucrin... ale ani po tom sa mi nepodarilo otehotniet. Po dvoch rokoch sa mi endometrioza vratila .Vo februari som bola na operacii kde mi vycistili co sa dalo...vzhladom na moj vek mi nedavali sancu na prirodzene otehotnenie ... avsak dva mesiace po laparoskopii som otehotnela prirodzene 🙂

zizi82
1. júl 2014

ahojte,
pisem aby som povzbudila tie, ktore sa s tymto problemom boria. v case, ked som sa borila ja, som toho vela pozitivneho nenagooglila.
Endometriozu mi lekar diagnostikoval cca v oktobri 2012 - na jednom vajecniku (cysta > 5cm) - v case, ked sme sa zacali snazit otehotniet. Zacala sa liecba a zaciatkom roku 2014 mi dalsia velka endometricka cysta pribudla aj na druhom vajecniku.
Napriek odporucaniu lekarov som si ich nedala operacne odstranit (laparoskopicky), v marci 2014 som otehotnela (aj ked mi jeden gnekolog povedal, ze je to takmer nemozne v mojom stave) a v tehotenstve mi obe zmizli🙂
Prajem vela pozitivnej energie a uzdravenie uz pride samo!🙂

hankamisa
12. júl 2014

ahojky,prosím radu.bylo mi při hydrolaparoskopii a hysteroskopii zjištěno jedno menší ložisko endometriozy na děložním vazu.nevíte jaký je to stupen červená a hnědá ? pomohly vám nějaké léky na léčbu? nebo podařilo se vám otěhotnět?
ještě k tomu mám částečně neprůchodný vejcovod je ucpaný nějakou tekutinou. nevíte o něčem co by ho pomohlo znovu aspon o trochu více zprůchodnit?
snažíme se o mimi skoro dva roky ale nedaří se a ted toto , už začínám být zoufalá.

misenaf
15. júl 2014

@jaja9891
@avlv Ahojte chcem sa spýtať či ste absolvovali liečbu endometriozy a ako dlho. Ja mam po 1. neuspešnom ivf a pred dalším ideme preliečiť endo s 3 injekciami

avlv
15. júl 2014

@misenaf Mne pichali Decapeptyl 4 mesiace hned po laparke.Tak som vyse dvoch mesiacov cakala na menzes.Ten neprisiel museli mi dvakrat pichnut vyvolavacku.Potom som dva cykly chodila na folikulometriu.Vajecniky vyzerali O.K.
Tak sme este skusali prirodzene ale problem sa nakoniec zistil u manzela cize sme na IVF isli az rok po liecbe.Ale vyslo nastastie na prvy krat.No zistili mi vycerpane vajecniky co ma zaskocilo lebo po liecbe som mala vysledky dobre.
Ja mam lahsi stupen endometriozy.

nijka
15. júl 2014

Kocky hlavu hore,ja cysta na vajecniku,zle CA125, objednana na laparoskopiu len sa čakalo na menzes a ten neprišiel.... Dnes uz mame krasnu takmer 5 mesačnú dcérku. Držím palce !! 😉

timuska26
15. júl 2014

Baby my prvy syn prirodzenou cestou a druhe mozno na ceste, tiez prirodzenou cestou a to som po viacerych operaciach, endometrioza v strednom stadiu a na krcku maternice mam allen masters syndrom a ide, len si treba verit 😀

jaja9891
15. júl 2014

@misenaf ja som mala njekcie Diphereline 11,25 mg na 9 mesiacov,ms dosla po 11 mesiacoch sama,teraz sa snazime stvrty cyklus prirodzene,mala som cysty,zrasty,nadej nedavaju velku,len IVF,ale skusame....

alyca
15. nov 2014

@jaja9891 ahoj, aj mne zistili endometriozu a otehotnela som prirodzene. Samozrejme musela som vela veci v zivote zmenit. Uplne som vylucila zivocisne tuky, t.z. uplne som prestala jest maso a strasne vela zeleniny a ovocia.................a zazrak sa udial napriek tomu, ze dr. mi odporucali IVF, vraj prirodzene sa to v mojom pripade neda.

jaja9891
16. nov 2014

@alyca tak to je super,blahozelam...kazda s endo sme ina a nam to prirodzene nevyslo...

alyca
16. nov 2014

@jaja9891 Jajka a skusala si aj zmenu stravy, vyhybat sa chemickym prostriedkom,..........
Nam sa tiez dlho nedarilo. Absolvovala som aj operaciu a nic. A az ked som videla, ze medicina je slaba, tak som sa dala na alternativnu liecbu a zabrala 🙂
dost dobre rady su na stranke fertility.sk

jaja9891
16. nov 2014

@alyca skusala som vselico a aj nic neriesit... poznam tu stranku,no ja mam problem s tym,ze mam malicko vajicok kvoli operacii a liecbe a pravdepodobne kvoli zrastom obmedzenu pohyblivost vajecnikov,vajickovodov a maternice,cize sa k sebe vajko so spermiou nedostanu... chemikaliam sa vyhybam pokial mozno,stravujem sa tak normalne,mäso je minimalne a aj to len kuracie,vajicka domace obcas,mliecne vyrobky malo a ovocie a zeleninu zboznujem,kavu si dam obcas slabu,nefajcim a prilezitostne si dam vinko... a poznam baby co sa dali na alternativu a doteraz nemaju vysledky,je to individualne a ja som vysporiadana s tym ako to je....a v utorok mam vklad,ak to moje embryjka zvladli...

evka1247
16. nov 2014

Ahojte baby chcem vás trošku povzbudiť že je to možné mne sa to podarilo už 2 krát....prvý krát sme sa rok snažili o bábätko a niť tak som šla k odborníkovi a ten mi povedal, že má podozrenie na endometriozu ...mala som prísť počas ďalšej menštruácie na vyšetrenie, ale tá sa už nedostavila doktor povedal , že pri tejto diagnoze je zázrak.Asi po roku od pôrodu som začala mať hrozné bolesti pri menštruácii a dr. tvrdili že je to opakovaný zápal maternice, preliečili ma a vraj všetko v poriadku. O tri mesiace som skončila v nemocnicic zas a to ma brali na chirurgiu vraj slepé črevo, ale pri laparoskopii zistili že endometrioza, odstránili mi kus z vaječníka, pooddeľovali zrasty......nevedeli povedať v akom stave je maternica ☹ doktor mi odporučil hneď po prvom menzese sa snažiť o bábo a ono sa to hneď aj podarilo 🙂

alyca
16. nov 2014

@jaja9891 a tablety WAN si neskusala? ja som mala vzdy rozhadzany cyklus cca 35-40 dni. Po uzivani cinskej mediciny - Zed 9 tich draku sa mi cyklus upravil na cca 32 dnovy a po 3 balickoch uzivania sa to podarilo.
Mozno si to uz skusala, ale to boli jedine lieky co mi zabrali. Inac som skusala aj Valovica a kadejake ine a nic ine mi nezabralo.

jaja9891
17. nov 2014

@alyca to som neskusala,akurat z cinskej mediciny som mala zmes zensenu,propolisu,medu a materskej kasicky,ja mam cyklus pravidelny aj som vzdy mala,aj ovu,dokonca som ho mala okolo 26 dni,cize tam problem nemam....

jaja9891
17. nov 2014

@evka1247 blahozelam,si stastna zena,ak sa to takto podarilo 🙂

evka1247
17. nov 2014

@jaja9891 veľmi šťastná ...pri prvej dcére som vôbec nevedela čo to endometrioza je, takže som nechápala celkom o akom zázraku to hovorí ale po laparoskopii som si veľa vecí naštudovala a vôbec som neverila že druhé sa podarí..........držím palce

jaja9891
17. nov 2014

@evka1247 verim,ze musis byt prestastna,je to trapenie,ak sa nedari,dakujem,zajtra mam vklad,tak dufam,ze sa nam poriadne uchyti... drzte sa,nech sa vam dari 🙂

marshmallow
16. jan 2015

@babatenko77 no ako pomohlo nieco?aj ja mam endo :(