icon

Escapelle a divné tlaky v podbrušku

michi29
29. nov 2020

Milé žienky, prosím Vás o radu.Teraz som mala prvú menštruáciu po aborte, a o dva dni nato sme mali pohl.styk, nehoda sa nám nestala, ale pre "istotu" manžel kúpil Escapelle, použila som ju prvýkrát v živote. Prosím Vás, mám také divné tlaky v podbrušku, môže to byť z toho? Veľmi sa bojím ďalšieho tehu, nakoľko mám hendikepovaného synčeka a o ďalšie sme prišli.
Som z toho dosť na nervy, nemala by som teda otehotnieť nie? Preto sa tak pýtam,že aj keď sa nám nič nestalo, viete predsa len "kvapka" môže niekedy byť a človek ani nevie. Prosím Vás o názor. Ďakujem Vám

ukulela
29. nov 2020

nehoda sa vam nestala, ale manzel dp teba pre istotu nastope escapelle? to ako nechces dieta a idete na ostro? prepac, citam, ze to mas narocne, ale ked nechces mat deti, trebas a chranit, a ak sa chranis, tak escapelle, co je ekrazit plny hormonov, do seba lupes uplne nadarmo. tiez sa nema pouzivat viac krat, myslim, ze pisu 1 ci 2x rocne, neviem .....
a k otazke,osobne to moze byt z tabletky, alebo este aj z abortu, telo moze reagovat na vsetko rozne. drz sa a ozaj nabuduce red sexom zvaz, ako sa chranit, aby si nemusela zbytocne do seba liat hormony .... ver, ze muz by si to nedal pri tolkych vedlajsich ucinkoch len tak pre istotu ....

michi29
autor
29. nov 2020

@ukulela ďakujem Vám veľmi pekne ...

elizabet173
29. nov 2020

@michi29 čo keby si manžel pre istotu navliekol kondóm?

lolazmola
29. nov 2020

2 dní po menzes keď sa vlastne nič nestalo len ste mali nechránený sex je pravdepodobnosť zanedbateľná, ak si si ešte dala aj tabletku hotovo! Uzavreta vec..... Nerieš to, nič nebude! Neboj!

michi29
autor
29. nov 2020

@lolazmola po tom všetkom čím som si prešla sa bojím, ale verím, že to bude fajn. V lekárni mu vraj povedali, že po tablete môžem začať krvácať do 3-4 dní, narpiek tomu, že menzes mi skončil dva dni pred stykom... Joj hlava mi ide streliť. Ale ďakujem Vám za reakciu

diaalex
29. nov 2020

@michi29 nemusí 😉 ja som ju brala raz v živote pred par rokmi a nedostala som ms, tehotná som nebola 🙂 ale kamarátka dostala ms a zistila, že bola tehotná (zevraj niečo z nej vyšlo) a šťastie že užila

michi29
autor
Autor odpoveď zmazal
michi29
autor
29. nov 2020

@diaalex Ja tak stresujem už od piatku, odkedy som užila tabletu, a to som ju vzala prvýkrát v živote, takže stresy ach jaj. No viem, že nehoda sa nestála ozaj dával pozor, ale chcela som byť asi kľudnejšia, tak som ho poslala do lekárne. A v lekárni mi povedali, že po tablete tak 3-4 dní, že môže dôjsť ku krvácaniu, mali ste to aj vy, ak môžem vedieť, či to byť nemusí? Ďakujem Vám za podelenie sa o skúsenosť 🙏 veľa robí určite aj to, že človek stresuje a modlím sa, aby bolo dobré.

snazilka_bio_mamka
30. nov 2020

Kamoška si dala hned po styku escapelle a má 8 ročného syna takze tolko k escapelle..

diaalex
30. nov 2020

@michi29 vôbec som nemala 😉bolela ma hlava poobede a to bolo vsetko, ms som nedostala

cervenaruza123
30. nov 2020

@michi29 Na Escapelle moze kazda zena reagovat inak, takze tazko sa porovnavat. Mnohe si ani nevsimnu, ze si ju vzali, niektorym sa "len" rozhadze cyklus, niekedy aj na pol roka, ine maju mnohe ine ucinky. Krvacat nemusis, ale mozes. Az cas ukaze. A ani ta tableta nie je 100%. Podla mna je nizka sanca, ze by si bola tehotna aj bez toho, aby sa vzala tu tabletu, ale vylucit sa to samozrejme nikdy neda. Blbe je, ze teraz tvoje telo moze reagovat na Escapelle aj podobnymi priznakmi ako su tehotenske, niektorym meska menzes ci pride skor, takze asi budes stresovat paradoxne o to viac teraz. Musis len cakat.

michi29
autor
1. dec 2020

@diaalex chcem sa este spýtať, prosím Vás a menštruáciu ste po tom dostali načas? Ja tak stresujem, že si neviete predstaviť, nedokážem myslieť na nič iné... Ďakujem za odpoveď ,🙏🙂

diaalex
1. dec 2020

@michi29 áno, úplne normálne na čas 🙂 a vôbec nebola iná ako ostatné ms 🙂

krystofkal
1. dec 2020

ono je to pri každej inak na každú proste ten liek - tabletka proste inak vplýva

dominicka28
1. dec 2020

Určite sa nestresuj. Nezabudnem nikdy ako som kamaratke bola kúpiť tu tabletku lebo ona sa sama bála a potom mi týždeň vkuse každý večer plakala do telefónu lebo mala všelijaké divne symptómy. Tehotna nebola nakoniec. Tá tabletka je naozaj spoľahlivá podľa toho čo som počula.
Určite sa nenechaj deptat tými komentármi o kondómoch a podobne. Celkom chápem že si pri všetkých tých problémoch chcela aspoň jednu vec normálne.
Akurát určite by som na tvojom mieste začala zvažovať antikoncepciu. Pre tvoje dobre svedomie aby si nabuduce mohla spať keď sa aj stane nehoda..

michi29
autor
2. dec 2020

@dominicka28 ďakujem Vám veľmi pekne za povzbudivé slová, ja som dnes aj tak bola u svojho lekára objednaná, čiže som mu všetko povedala a povedal mi, že šanca, že otehotniem môže byť jedna k miliarde, spravil mi aj sono, a že sliznica maternice je nízko, čiže je málo pravdepodobné, že by som mohla byť tehu. A povedal mi to, čo ste mi napísala Vy ako prvé, že nemám stresovať, mám počkať na menštruáciu, a už aj antikoncepciu mám, hneď mi predpísal.
Takže Vám ozaj ďakujem za povzbudivé a neodcudzujúce slová 🙏

dominicka28
2. dec 2020

@michi29 to je super, že to takto dobre dopadlo. Davaj pozor na seba a hlavne sa nestresuj toľko😊❤️

michi29
autor
3. dec 2020

Žienky tak predsa len som dostala krvácanie, alebo menzes či ako to nazvať 5 dní po užití Escapelle, znamená to, že tabletka PO zabrala prosím Vás? Pretože ja mám menštruáciu dostať až 16.-17.teho.
A v strese som aj keď mi gynekológ povedal,že nemám stresovať, neviem sa sústrediť na nič iné ach 😞