Gynekológ otvorený alternatívnej liečbe
Ahojte,
hľadám gynekológa, ktorý je otvorený liečbe bylinkami a inými alternatívnymi postupmi, najlepšie ak by aj sám vedel odporučiť. Či už ide o obyčajnú mykózu alebo sa to týka vážnych ochorení. Jednoducho aby som sa na neho mohla spoľahnúť, že ak nebudem chcieť brať silné chemické antibiotiká, nenakričí na mňa a nebude mi núkať očkovania proti rakovine krčka maternice. Snažíme sa o bábätko a hľadám čoveka, ktorému budem môcť úplne dôverovať. Mala som zdravotné problémy, no musela som kvôli prístupu vymeniť dve gynekologičky a povedala som si, že stačilo. Nechcem tam už ísť a neviem ku komu sa prihlásiť. Neviem, či som zdravotne v poriadku, keďže sa nám už 10 mesiacov nedarí, sme mladí a muž má dobrý spermiogram. Rada by som vedela, že som zdravá aby dieťatko malo správny vývin. Veľmi mi na tom záleží. Chcem mať prirodzený pôrod doma, nesúhlasím s ultrazvukom plodu, iba v najnevyhnutejších situáciách, svoje dieťa nechcem očkovať a hlavne nepchať do seba lieky či chodiť na operácie. Prosím, ak niekoho poznáte, poraďte. Neviem, či niekto taký vôbec existuje, no ak áno, som ochotná za ním ísť kdekoľvek na Slovensko.
Som taktiež objednaná do centra Gynpor k MUDr. Jánovi Galádovi na diagnostiku (folikulometria), máte s ním niekto ako gynekológom skúsenosti?
ĎAKUJEM!!!!!!
@sandrus213 potvrdit zdravie ti moze aj prakticky lekar rozborom krvi.Ci skutocne zdrava si a mozes aj bez lekarskej pomoci otehotniet,istotu ti neda nikto.V kazdom pripade Vela stastia pri hladani vhodneho gynekologa.Inak skus babku bylinkarku,tam to budes mat presne podla svojich predstav.
PS.: Za posledne roky mam teraz uz 7.gynekologa.Jediny,ktory je ochotny mi sledovat cyklus ultrazvukom a odbermi krvi,nakolko ostatni sa snazia mi predpisovat hormony 😉 My sme ale v Nemecku.....
@vejula povinnost nemusi znamenat povinnost v zmysle prava. Ale hovorim, zbytocna debata toto
@vejula som kresťan,zdravotník,nedám so sebou robiť hocičo,dieťa by som donosila akékoľvek,aj choré...ale k onomu lekárovi by som nešla,z toho čo čítam mi pripadá,že dosť riskuje...mala si šťastie,dobre si porodila,ale ak by sa nedarilo,tak nastupuje čo? zvonový pôrod či rýchla sekcia či čo? s aký dopadom pre dieťa?...bola si presne informovaná čo všetko sa môže stať?.... bola som pri treťom teh. dohodnutá na prirodzený pôrod napriek môjmu veku 42r,ale akonáhle sa objavil náznak možnej komplikácie a lekár spomenul cisársky,tak som neváhala ani sekundu a podpísala som súhlas s operáciou...a práve vďaka ultrazvuku a ctg sa ukázalo podozrenie na omotanú šnúru okolo krku dieťaťa,čo sa aj potvrdilo,bola omotaná 2 krát okolo krku malého....Boh nám dal rozum a slobodnú vôľu,preto treba aj slobodu voľby využívať s rozumom
@luciferkax cesnak sa da aj do susky dat, namiesto anti-mykotik 😀
@katuliena82 tak to si neviem ani predstavit a radsej ani nechcem :D
@janinah TEnto doktor je velmi zodpovedný, tehotným ženám ako jediný v ZA berie krv na hladinu progesteronu, čím predchádza včasným potratom, ktoré vo velkej miere dochádzaju práve kvôli nedostatnočnej funkcii žltého telieska. Mnoho ostatných krvacanie na začiatku tehu ani neriešia s odpovedou, že sa stáva. Za to, že rešpektuje tehotnu nieje nezodpovedný. Nerobí natlak, to je všetko a netrvá na rutine. Mám rozum aj ho využívam, nemala som žiadne zdravotné problémy, len velké dieťa po cisarskom reze. A študovala som z rôznych zdrojov uspešnosť VBAC vzhladom k velkosti dieťaťa.... ˇPrognozy boli vcelku pozitivne, len prax na Slovensku proste vyzera inač.
@vejula tak potom nerozumiem prečo pri celkom dobrej prognoze chceli ako píšeš všetci chceli dieťa z brucha vybrať rezaním.....nejaké riziko tam bolo mi vraví logika...ale ok,už to nerozoberám,neobhajuj ho donekonečna,tebe sa pozdáva,x-ďalším sa nemusí pozdávať práve ten taký prístup- necháme to na prírodu,Boha.....to tak nechávali pred 50 a viac rokmi,preto rodičky zomierali,deti zomierali...dnes mnoho párov má dieťa len vďaka modernej medicíny,za tie pokroky vedy tiež treba Bohu ďakovať,aj ked zároveň dodávam,že netreba ísť až za hranicu /klonovanie a podobné bludy....
drzim ti palce aby si nasla toho spravneho lekara,zial je takych asi velmi malo.
@vejula som rada ze mas zdrave dietatko. Ja by som nesla v tomto pripade proti odporucaniam...nemam boky ako Venusa milonska, a dufam ze babo nebude mat cez 4 kg...mala som dost co robit s 3800 🙂
@katuliena82 tak tiež nemam boky ako venuša, ale počas pôrodu sa mi roztiahli. Jeden "expert" mi dokonca tvrdill, že svojho prvého syna som neporodila vaginalne preto, lebo bol na mna velký. Syn MAl 3800g a podla tohto gynekologa to bolo na mmoju panvu privela. Mno trošku sa sekol kedže som nasledne porodila 4260g dieťa bez väčších problémov. Holt nie vždy titul mudr zaručuje, patent na rozum.
(skutočný dôvod prvej sekcie boli skôr nevhodné rutinne zasahy personalu do pôrodu, k čomu sa priklanal aj primar TN pôrodnice, ked som mu opisala môj pôrod)
Nevravím, že by som bola proti sekcii keby bol skutočne dôvod. Ale nejaký odhad váhy na ultrazvuku, ktorý môže len tak mimochodom mať odchylku až pol kg podla mna nieje dôvod na to aby ma preventívne rezali.
@sandrus213 Ahoj Sandrus, uplne rozumiem ci si prechadzala, tiez mam endometriozu a moj gynekolog mi velmi nepomaha, hlavne sa snazim samoliecit, respektive udrzovat ju v remisii. Velmi by mi ale pomohlo mat gynekologa, ktory ma vypocuje a skusi najst ine cesty ako vecne operacie. Jednu som uz podstupila, mala dieta a 2 roky po porode mozem ist znovu.
Nasla si prosim gynekologa, ktory ta podporil? Velmi by mi to pomohlo, je narocne bojovat s niekym kto pozna len antikoncepciu (ktoru nemozem ani brat) a operaciu. Mala som dobreho gynekologa (Dr. Kajabu), ale minuly rok umrel. Jeho nahrada mi nevyhovuje.
Viem, ze je to stara tema, ale predsalen mozno mas odvtedy viac skusenosti a noviniek.
Dakujem.
Žasnem nad reakciami niektorých žien... Len preto že má niekto iný názor alebo prístup tak je automaticky "nenormálny"... Naša západná medicína je perfektná keď ide o riešenie akútnych problémov a ťažkých stavov, žiaľ nespolupracuje s tou východnou/alternatívnou medicínou ktorá sa sústreďuje hlavne na prevenciu a príčiny problému... Ideálne by bolo ak by sa dopĺňali. V niektorých regiónoch je ťažké nájsť lekára, ktorý by rešpektoval pocity a preferencie pacientky, ktorá sa pozná a vie definovať svoje pocity/bolesti/problémy, žiaľ nie sú na to zvyknutí. Sama som vo fáze hľadania toho vhodného, s ľudským prístupom takže úplne to chápem...
Tiež som sa stretla s tým, že hneď predpisujú syntetickú hormonálnu liečbu (čiže antikoncepciu - žiaľ vlastná skúsenosť) ako zázračný liek na všetko. Utlmujeme si fungovanie vlastných hormónov, ktoré sú dôležitým ukazovateľom nerovnováhy v tele. Pritom problém je často niekde inde a stačí len zmeniť životosprávu, spánok, stravu, pohyb, redukovať stres.... Naši lekári za to častokrát nemôžu, boli učení zamerať sa na jednu oblasť, ktorú študovali podrobne a hľadať najmä riešenia, nie príčiny... no zabúdajú, že oblasť gynekológie je tiež len časťou celku a že telo je poprepájané... Smutným dôkazom toho je, že ani váš všeobecný lekár nedisponuje zdravotnou kartou gynekológa a opačne...a pritom všetko so všetkým súvisí...
Odporúčam Vám sledovať profily, ktoré sa venujú ženskému zdraviu celostne. Príkladom je www.bagniariradio.com, jej profil na Instagrame nájdete ako @bagniari. Nie je lekár, nevyrieši všetky Vaše problémy, ale poskytuje veľmi užitočné a prínosné informácie, ktoré nám často chýbajú. Dlho sme žili v nevedomosti a najväčší stres a strach spôsobuje práve to, keď vlastne nevieme čo sa v našom tele deje.
Nikoho z Vás neodcudzujem a prajem Vám aby ste každá našli vlastnú cestu k sebe, bez ohľadu na to, čo iným príde alebo nepríde správne... Držte sa
@just_tina oprava, stránka je len www.bagniari.com
@sonia_
@just_tina
Toto je inak typicky konik. Uz si precitam nazov temy a uz viem, ake budu odpovede. Rypave a od veci. Tu clovek podporu niekedy fakt nenajde. Este je zaujimavy tuto clanok, ako chcel gynekolog zobrat maternicu, chvalabohu, bol aj lekar s inym pristupom... tento clanok ma velmi ovplyvnil v tom, ze nemame slepo verit hned prvemu lekarovi, ktoreho mame. Pri takych radikalnych krokoch treba nazor viacerych, financne nezainteresovanych.... nase telo ma velakrat hojive schopnosti, len ich treba aktivovat. Velakrat choroby suvisia aj s psychikou... ale tu na fore nie jd vola sa nad takymi vecami zamyslat
@basska_b úplne s Vami súhlasím... naša psychika robí naozaj veľa, rovnako veľa dobrého ako aj veľa zlého, záleží od nášho nastavenia. Človek by neveril, čoho všetkého je schopný ak je v harmónii telo, myseľ aj duch. Ale chápem že to nie je pre každého, žiaľ u nás je spoločnosť nastavená úplne inak. Existuje veľa príbehov so šťastným koncom, ale tu sa spomínajú len tie s nešťastným... Prečo si ženy navzájom nedoprajeme napriek rozdielom medzi nami? Toto stále nechápem... A najviac zvyknú mudrovať tí, ktorí vôbec neriešia prevenciu a potom sa len spoliehajú na lekárov, že ich zachránia. Niekedy sa problému vyvarovať nejde, ale takisto ak sa s verdiktom od môjho lekára nestotožňujem, radšej si to "overím" u dvoch ďalších a ak všetci budú navrhovať to isté riešenie, som ochotná nad tým uvažovať... Nevidím na tom nič zlé... Prajem veľa síl nepodľahnúť systému a ísť si za svojim! 🙂

nechcela by som byť tvoj lekár, :D :D
liečiť mykozu a zápaly bylinkami, nájdi si tetku bylinkárku....
Storočia ludia nachádzali lepšie lieky :D :D kvalitnejšie, a teraz ich rýchlo všetky hhádžme do koša.. nie som za pravidelné branie atb a podobne, áno, nachladnutie zvládneme bylinkami, ale ak lekár zhodnotí, že antibiotiká potrebujem, nešplechnem mu do tváre,ž e ani za svet, že som odporca.. a už vôbec by som si netrúfla takto liečiť v tehotenstve, ked môžem ohroziť seba aj dieťatko len preto, že si dám miesto potrebných antibiotík cesnak s harmančekom...