Hemoroidy v 21. rokoch
Ahojte, viem, že je tu veľa príspevkov na túto tému, no mám otázku. Mám 21 rokov, nikdy som nerodila a mám vonkajší hemoroid. Pravdepodobne z výšky, keďže na intráku sa nemôžem dobre vykakať (psychika). Chcela by som vedieť, či mi niekedy zmizne ☹ ..kúpila som si Detralex, gél z Dubovej kôry, čapíky Faktu a ešte jednu mastičku. Strašne sa bojím, že mi už ostane ☹ ..v takom prípade si neviem predstaviť ani sex s partnerom 😢 ..Ako na to reagovali Vaši partneri? Môj ma stále podporuje, že to zmizne a že keď nie, tak nevadí, ale mne to bude vadiť. Proste, zmizli Vám už tie hnusné hemoroidy naspäť dovnútra? ☹ Keď si ho skúsim zatlačiť, hneď vybehne naspäť. A to nehovorím o bolesti pri chôdzi 😕 Za každú správu ďakujem.
Biba.
@mirka_a_hrasok Ano, to je pravda, tymto netrpia iba zeny. Ale to iste sa tyka aj krcovych zil. Tiez by som nepovedala, ze by to mohol byt problem aj u muzov, ale moj ocino si ich normalne zopar nasiel. no a kedze Devenal je dobry aj na tie, tak som mu ho odporucila vyskusat.
@babina_33 No ja ziadneho muza s krcovymi zilami veru nepoznam, ale tak nejdem hovorit, ze je to nerealne, pretoze ma to neprekvapuje🙂 Bohuzial, toto je taka vec, ktoru clovek ovplynit nevie. Nemala som vobec doteraz. Az 36 roku zivota sa mi objavila prva. Akoze sklamanie velke. Viem, ze to nie je nic hrozne, su aj horsie veci jednoznacne, ale tak trapi mi to.
čo sa hemoroidov týka, dá sa ich zbaviť úplne a nastálo tak, že sa už proste nevrátia? či to je taká "chronická" záležitosť? lebo ja to niekedy akože vôbec necítim, inokedy sa idem zblázniť od toho, ako veľmi to svrbí.
No podla mna to realne je, kedze mne sa to podarilo, uz velmi dlhu dobu ich nemam, ale nechcem si to privolat teraz. Asi by som si mala normalne aj niekde zaklopat alebo co :D A ty ich mas ake? Vnutorne ci vonkajsie? Ono tie vonkajsie bolia zrejme menej, tie sa velakrat ani nejak extra neriesia.
@ladygina No to nie je dobre jednoznacne, istotne by som jej dala prednasku. Staci, ked jej povies, ake to moze mat nasledky a podla mna si velmi rychlo vstupi do svedomia.
@zlatkapaps no to ozaj netreba brať na ľahkú váhu. keď to zájde až priďaleko a nebude sa kvôli tomu môcť napríklad ani vyprázdniť, potom bude banovať, že s tým niečo nerobila skôr. neviem, prečo niektorí ľudia takto podceňujú svoje zdravie, vážne to nedokážem pochopiť.
@sandra_kul vsak uz som jej kadeco povedala, neboj sa. a ak nebude chciet s tym niekam zajst, tak ju tam dotiahnem aj nasilim :D
@ladygina neriešila by som to donucovacími prostriedkami asi. však keď nechce ísť, tak ju nechaj. má svoju hlavu, svoj rozum, tak zrejme vie, čo robí. ale napadlo mi, prečo jej nekúpiš niečo napríklad. alebo odporuč, nech si kúpi sama. tiež som sa nikoho nepýtala, kúpila som si Devenal a pomohol mi. možno je toto taká jednoduchšia cesta pre ňu ako ísť s tým k doktorovi.
@sandra_kul Ja si tiez myslim, ze ludi k nicomu nutit netreba. Vsak ona vie presne, co jej je, vie ako to ma riesit, takze zvysok je fakt ze na nej. A on je inak na predpis, prosim ta? Ci ako si sa k nemu dostala?
Nie je na predpis, vies ho kupit v lekarni normalne. Ked som ho brala ja, tak mi bolo navyse aj povedane, ze ta ucinnost je este lepsia, ked sa prilis nenamahas, nesedis, ale prave naopak chodis, mas dostatok pohybu atd. Takze ak ho beries a toto vsetko popri tom dodrziavas, myslim, ze je velka sanca, ze to vies preliecit uplne.
No moja mamina si myslela praveze pravy opak. Ze tou chodzou si proste tie nohy este viac namaha, tak sa velmi setrila, ale tusila som, ze to vobec nie je dobre, treba vela pohybu jednoznacne.
No určite je dobrá voľba dubová kôra kúpeľ ale treba to kombinovať aj Fine6 olej taktiež Faktu čipky myslím ze je to dobrá kombinácia pomáha.A upraviť stravu veľa vlákniny ja pijem Psylium a robím si aj smoothie často
@odri2 moja mamina asi pred rokom mala toto isté. skúšala aj tie čipky, to vravela, že fajn, jej to upokojilo trochu, ale zase sa jej po nejakom čase vrátili. nakoniec, keď už bola úplne zúfalá, tak jej pomohol Devenal. inak tá dubová kôra býva v niektorých vlhčených toaletných papieroch, však? či to ale reálne zaberá, to neviem.
@1bambinko1 To jej odporucim. Akurat citam, ze je nielen na hemoroidy, ale aj krcove zily, nevedela som.
@1bambinko1 no ta dubová kôra je dobrá sypaná robiť si buď obklady alebo sedavy kupeľ
No ono ako tak pozeram strasne vela ludi aj v mojom okoli trapia ci hemoroidy alebo krcove zily. Pride mi, ze je to akoby ovela viac rozsirene ako kedysi. Alebo to tu mozno bolo stale, len som to tak nevnimala, neviem.
@veronnica080 Vobec nie, to sa ti len zda, podla mna to tu bolo odjakziva. Vela a vsade. Len si tomu nevenovala taku pozornost🙂 A ja osobne si myslim, ze je to sposobene tym, ako ludia povacsine zvyknu zit. Zivotny styl je u kazdeho druheho fakt strasny, co tak sledujem. Vela ludi sa neskutocne zanedbava.
@aneetra ono to tak fakt že je. za každým zdravotným problém sa podľa mňa skrýva iný problém. možno nepreliečený, možno taký, o ktorom človek ani nevedel. ale z väčšej časti si to aj tak robíme proste sami. česť výnimkám, lebo predispozíciu napríklad neoklameš nijako.
@1bambinko1 no veď to, ale zase je tu aj niečo ako žilová nedostatočnosť, aj to vraj ovplyvňuje to, či sa ti spravia alebo nie. akože neviem o tom veľa, ale zachytávam kadečo sem-tam :D
@sandra_kul No ale tu zilovu nedostatocnost podla mna sprevadzaju aj neustale opuchy noh napriklad a vlastne aj vselico dalsie, nielen krcove zily, pokial viem. Toto sme mali v rodine, ale v generacii pred babkou vraj. Ja to teda nastastie nemam.
A moze to suvisiet napriklad aj s takymi nocnymi krcami v nohach, nie? Tiez mozu byt z toho zrejme.
@veronnica080 jasné, že áno, svaly a cievy či žily sú úzko späté, čiže logicky môže nadväzovať jedno na druhé. ani tie nočné kŕče jednoznačne netreba brať na ľahkú váhu, telo sa nám tým snaží niečo povedať, netreba to ignorovať.
Mňa by ale zaujímalo napríklad, že ako vie človek zistiť, či už sa jedná skutočne o hemoroidy alebo má napríklad také to nepríjemné svrbenie z niečoho celkom iného. Sám si to asi nijakým spôsobom nezistí, no nie? Lebo teda hemoroidy asi svrbia zo začiatku, ak sa nemýlim.

@xeonela No inak niekto by mozno ani nepovedal, ze s tymto ma problem aj kopu muzov. Cize ono si to fakt nevybera, ktokolvek tym moze trpiet.