Hemoroidy v 21. rokoch
Ahojte, viem, že je tu veľa príspevkov na túto tému, no mám otázku. Mám 21 rokov, nikdy som nerodila a mám vonkajší hemoroid. Pravdepodobne z výšky, keďže na intráku sa nemôžem dobre vykakať (psychika). Chcela by som vedieť, či mi niekedy zmizne ☹ ..kúpila som si Detralex, gél z Dubovej kôry, čapíky Faktu a ešte jednu mastičku. Strašne sa bojím, že mi už ostane ☹ ..v takom prípade si neviem predstaviť ani sex s partnerom 😢 ..Ako na to reagovali Vaši partneri? Môj ma stále podporuje, že to zmizne a že keď nie, tak nevadí, ale mne to bude vadiť. Proste, zmizli Vám už tie hnusné hemoroidy naspäť dovnútra? ☹ Keď si ho skúsim zatlačiť, hneď vybehne naspäť. A to nehovorím o bolesti pri chôdzi 😕 Za každú správu ďakujem.
Biba.
@mirka_a_hrasok Pravdaze da, to rozhodne nie je taka diagnoza, pri ktorej si povies, ze sa uz nic s tym robit neda a zahodis flintu do zita🙂 Ak mas niekoho vo svojom blizkom okoli, ktory tymto trpi, tak vies, ze to nie je sranda samozrejme, proste len treba vediet ako na ne. Je to pliaga, ktora vie poriadne potrapit cloveka a bohuzial niekedy s nou clovek bojuje dlho.
No len vies, niekto moze mat taku skusenost, ze mu uz skutocne nic nezabera, tak vtedy moze byt tak trochu aj zufaly a proste to vzda.
@zlatkapaps tak to je podla mna ta najvacsia hlupost aku moze clovek urobit🙂 a to sa netyka len hemoroidov, ale vseobecne. nech uz ma akukolvek diagnozu ci zdravotny problem, netreba to rozhodne ignorovat.
No ale poviem ti, ze niekoho vie strach uplne zabrzdit a paralyzovat. Teda v tom zmysle, ze sa zlakne a nespravi nic. Alebo si proste mysli, ze to prejde same🙂 Dalsia moznost, ze skusa kadeco mozne aj nemozne z domacej liecby, ale tie babske recepty za mna teda absolutne nefunguju 😀
no a niektore z nich to mozu este zhorsit. proste ja sa riadim tym, ze ked neviem na 100%, ze to zaberie, tak radsej doma naslepo neskusam proste nic :D
ja napriklad nedam dopustit na nase zlate lekarnicky, tam mi proste uplne zakazdym dobre poradia🙂 este mi neporadili nieco, co by realne nezabralo.
@silvia_pekna tak to považujem za úspech, ja také šťastie s tými našimi veru nemám 😀 tak už tam ani nechodím veľmi, radšej objednám z internetu a je. a čo sa hemoroidov týka, tam ti s týmto problémom už vôbec nevedia poradiť nič, čo by bolo vhodné a reálne aj pomohlo. minule pani predo mnou poradila sedavý kúpeľ z manganistanu. to akože vôbec podľa mňa.
@sandra_kul To veru nie. Manganistan sa skor pouziva na kozne problemy pokial viem, a to nie som ani odbornicka, aby som toto vedela. Navyse ma tendenciu vysusovat, co mozno nie je uplne na skodu, ale pri hemo to rozhodne problem neriesi.
@babina_33 presne tak, to by mi ani nenapadlo radit niekomu. mne pomohol jedine Devenal. a to som vyskusala toho fakt viac nez dost.
@silvia_pekna na hemoroidy ti pomohol? a v akom stadiu si ich mala, ak sa mozem spytat? ja mam jeden, vonkajsi, neboli, ale zavadzia dost ☹ je to vhodne aj na to? zmizne mi?
@lucks6 ano, pomohol mi vyrazne, momentalne nemam ziadny, mala som predtym take bolestive, takisto to vyzeralo dost nepekne, myslim, ze kazda, ktora to niekedy mala, tak vie, o com hovorim. ano, tiez som mala vonkajsie, takze by som ho rozhodne vyskusala. za pokus nic nedas, istotne sa ti to nezhorsi.
@silvia_pekna No ano, je to velmi neprijemna zalezitost ☹ Mozem potvrdit. Ale aj tak si myslim, ze toto viacej trapi nas zeny viac ako muzov.
@veronnica080 tak podľa mňa niekde vieš dohľadať aj takéto štatistiky, ktovie, nemôžeš ale vedieť, čo sa komu deje a vo svete už tým duplom 😀 ale hej, keď sa tak nad tým zamyslím, tak asi na tom niečo bude, ženy rodia, viac sa venujú sedavej práci narozdiel do mužov, ktorí väčšinou pracujú manuálne, takže zrejme to ani nebude tak ďaleko od pravdy. ale môžem sa mýliť, samozrejme 😀
@sandra_kul aj muži pracujú v kanceláriach a by si neverila, koľko z nich týmto zrovna trpí 🙂
@lucks6 to neviem, či je úplne pravda, ale tak muži celkovo majú menej takýchto problémov a kozmetických takisto 😀 aj čo sa celulitídy napríklad týka, tak toto oni absolútne riešiť nemusia 😀 ani cvičiť nemusia, proste nič. môj chlap napríklad hráva len futbal raz za čas a má postavu ako lusk 😀 dobre, že tehličky nemá na bruchu 😅 ja keby prestanem cvičiť, tak sa totálne rozkysnem asi 😀
Haha, hovoris mi z duse. Ale tak to si proste nevyberies. A ani tieto "chorobky" so nevyberaju, na koho si sadnu.
@babina_33 a ja si práveže myslím, že vyberajú 😀 to proste nie je náhoda, niečo jednoducho človek musí robiť zle, keď sa mu niečo takéto začne diať, to je predsa jasná vec.
@sandra_kul Tiez som toho nazoru, nic sa nedeje len tak bezdovodne 🙂 Niekomu proste len staci sedava praca na to, aby mal podobne problemy, ini takto pracuju dlhe roky a hemoroidy ho obchadzaju 😀
Ja zas mojmu chlapovi stale prizvukujem, ze ich dostane, ked bude dve hodiny kazde rano sediet na zachode s telefonom v ruke 😀
@zlatkapaps vies co, ale ja tomuto realne aj verim 😀 preto je asi najlepsie mozne riesenie proste spravit, co treba a ist rychlo prec, ja pre toto takisto nemam velmi pochopenie, neboj sa 😀 ale to vacsina chlapov toto robi podla mna. kto nema takeho doma, nech sa prihlasi 😀
tak ano, podla mna je to dost logicke, celkovo dlhe sedenie ti proste neprospieva ale ze v nicom, takze sa tomu absolutne nedivim 🙂
@xeonela Presne tak 🙂 V najvacsom riziku su proste ti, ktori presedia vacsinu dna. Ale tak ono su aj vselijake vankusiky specialne na sedenie, takze si myslim, ze sa tomu da jednoznacne predist. Odskusane to nemam, ale podla mna to ma nieco do seba 😀 Ked uz ich mas, tak je neskoro, no, to uz ti vankusik asi velmi nepomoze 😀 Jedine ak by tak na zmiernenie bolesti.
@veronnica080 No len povedzme si narovinu, nieco utisovat neviem aku dlhu dobu asi nema velmi vyznam :D Ked sa ten problem realne aj neriesi.
tak niektorym asi staci, ked sa im ulavi od bolesti. hlavne, ze to neboli. pri niektorych hemoroidoch podla mna ani clovek nevie, ze ich ma. vnutorne asi bolia viac ako tie vonkajsie napriklad.

@aneetra No tak to bude asi uz aj neskoro, nie? Vie to celkom zmiznut alebo sa toho proste neda uplne zbavit nadobro?