Hemoroidy v 21. rokoch
Ahojte, viem, že je tu veľa príspevkov na túto tému, no mám otázku. Mám 21 rokov, nikdy som nerodila a mám vonkajší hemoroid. Pravdepodobne z výšky, keďže na intráku sa nemôžem dobre vykakať (psychika). Chcela by som vedieť, či mi niekedy zmizne ☹ ..kúpila som si Detralex, gél z Dubovej kôry, čapíky Faktu a ešte jednu mastičku. Strašne sa bojím, že mi už ostane ☹ ..v takom prípade si neviem predstaviť ani sex s partnerom 😢 ..Ako na to reagovali Vaši partneri? Môj ma stále podporuje, že to zmizne a že keď nie, tak nevadí, ale mne to bude vadiť. Proste, zmizli Vám už tie hnusné hemoroidy naspäť dovnútra? ☹ Keď si ho skúsim zatlačiť, hneď vybehne naspäť. A to nehovorím o bolesti pri chôdzi 😕 Za každú správu ďakujem.
Biba.
Treba skusit rozhodne to, co zabera aj inym a ked uz ani to nezaberie, tak jednoznacne potom smer lekar 🙂 Naco sa trapit zbytocne, ked nemusis. Vela ludi sa vsak neskutocne dlho odhodlava k takemu niecomu.
@mirka_a_hrasok no netreba sa bat a odhodlavat neviem ako dlho 🙂 na to su tu, aby pomohli. a z nicoho nic tebe lepsie nebude, ked to nechas len tak.
no mne napriklad tento problem zhorsovali aj palive jedla, to som uplne musela vylucit 🙂 potom to uz bolo o kusok lepsie.
@maminecka266 Ojoj, tak toho by som sa ja asi nemohla vzdať 😀 Štipľavé jedlá milujem, čili si dávam takmer všade. Ale tak jasné, že pokiaľ ide o zdravie, tak človek asi spraví čokoľvek, aby sa mu polepšilo. To zase o tom potom. Ale kde je napísané, že sa ti automaticky zmení stav, keď takéto jedlá obmedzíš?
@aneetra no veď jasné, potom má človek aj s vyprázdňovaním problémy. nemusí mať vyslovene z toho hemoroidy, ale niečo sa istotne dostaví.
@sandra_kul no to ide ruka v ruke v podstate. od jedneho je uz iba krocik k druhemu 😀
No veľa ľudí napríklad až tak nedbá ani veľmi na osobnú hygienu, aj to môže byť dôvodom, prečo sa niekomu spravia. Ale toto zase nie je môj prípad, lebo ja sa umývam zakaždým aj po veľkej potrebe, takže toto môj problém rozhodne nie je.
Niektorí sa ledva utrú a nemajú nič 😀 Tak mi povedzte, kde je tá spravodlivosť 😂
treba sa umyvat po kazdom jednom vyprazdneni 🙂 mozno je niekomu neprijemne to citat, ale je to tak. vela ludi si toto neuvedomuje, ze je to proste velmi dolezite, v opacnom pripade tam zostavaju bakterie, ktore sposobuju vznik hemoroidov. no a potom uz je aj na tu hygienu logicky neskoro.
@simkima No tak to by som netvrdila, ze na hygienu je neskoro, praveze ked sa ti nieco taketo objavi, tak musis tu hygienu dodrziavat dvojnasobne.
@zlatkapaps No len vtedy treba byť riadne obozretný aj pri tej hygiene. Ja mám pocit, že som si to ešte viac podráždila. Čím viac toho človek používa, tým horšie, ozaj len čistá voda najlepšie.
@hapipa Ale ved to je jasna vec 🙂 Najlepsie nepouzivat nic, tiez mi take tie kadejake parfumovane gely a mydla nerobili dobre, myslim, ze skor ci neskor sa to podpise na kazdom jednom, kto to neustale pouziva. Ved predtym nic take nebolo a bolo dobre 🙂 Vobec to netreba.
@veronnica080 Podla mna raz za cas je to v pohode, ale obsahuje to kadejake veci, ktore sa s hemoroidmi velmi nemusia a zbytocne to potom drazdi.
@babina_33 ty mas taku skusenost? a to nikde nie je uvede v zlozeni alebo tak?
@1bambinko1 No, to asi nikde v zlozeni nenajdes, ale tak podla mna je celkom logicke, ze ked uz mas takyto problem, tak ziadnymi specialnymi a parfumovanymi produktmi sa umyvat nebudes. To je skor na skodu ako na osoh.
@babina_33 no to ozaj len clovek, ktory si tym realne aj sam prejde, dokaze pochopit, ze je to psychicky narocne. akoze ano, su aj horsie diagnozy, ale uz len ten strach z toho, ked sa ti chce na wc, ze co bude proste, tak to je neznesitelne. niektori to uplne zlahcuju, ale rozhodne to nie je ziadna sranda.
Hemeroidy su bezne ochorenie. Podla wikipedie "Je predpoklad, že v určitom okamžiku života symptomatické hemoroidy postihujú najmenej 50 % populácie". Idealne je ich liecbu riesit s lekarom, pretoze v pokrocilejsich stadiach je casto jedinou laternativou operacia. V skorsich stadiach je mozne ich riesit napriklad ligaciou. Na konzultaciu s lekarom mozem odporucit napriklad https://ajmedical.sk/
ked sa to ustali a dalej sa nevytvaraju nove, to je ten lepsi pripad, ale podla mna toto ma ozaj tak jeden clovek z tisic.
No ja ti poviem, ze ja mame nejake dva a viac sa mi ich nespravilo. Akosi sa to zastavilo, ani ma to nesvrbi ani neboli ani nic, v podstate ich takmer necitim, ale jednoducho viem, ze tam su a trapi mi to. Ved clovek ozaj nemoze vediet, ci sa to niekedy samo od seba nezhorsi a nezacne sa to rozsirovat, aj ked s tym momentalne ziadne problemy nemam.
@babina_33 Ako myslis na psychiku? To s tym asi az tak velmi nesuvisi, ci?
@mirka_a_hrasok staci, ked si precitas o tom zopar veci a hned zmenis nazor na to, co si napisala. samozrejme, ze to suvisi. a taktiez aj mam vo svojom okoli cloveka, ktory to neskutocne zle znasa. radsej ani na wc nejde velakrat, resp. ma z toho neskutocny stres, lebo vie, co ho tam caka a ze bude trpiet ako pes.
@maminecka266 a neskusal vobec nic, co by mu pomohlo? lebo cim skor to zacne riesit, tym lepsie prenho, to ti je jasne dufam.
@beatta7 vies co ja vlastne ani neviem, nejak sa k tomu vyjadrovat nechce a aj ked som mu chcela nieco navrhnut, proste nejako mu pomoct, tak nechcel ani pocut. tak neviem, ze ci to nejako riesi alebo nie.
@maminecka266 normálne ho postav pred hotovú vec, prešla si si tým tiež, už ich nemáš a hotovo. evidentne treba ísť takto naňho. či jemu nevadí, že trpí? joj, mňa toto tak hrozne štve, keď niekto radšej bude trpieť a trápiť sa ako riešiť svoje vlastné zdravie.

@loldi2 Tak veď preto som sa tu pýtala, pretože som nemala vo svojom okolí takto nikoho, kto by s ním mal skúsenosť 🙂