Išli by ste domov na reverz?

sta31
11. jan 2024

Baby išla ste niektorá domov z pôrodnice na reverz a nemalo pichnute z peticky ale ze ešte z päty malému krv treba ale ja už chcem ísť domov zajtra .....ale ako potom stou petičkou

domkakvet
11. jan 2024

@sta31 este vydrz.

pribinak
11. jan 2024

@sta31 to je dosť dôležité vyšetrenie. Akože kvôli istote že je bábätko zdravé fakt nevydrzis?

Gramatické okienko: päta, päticka

koniarova
11. jan 2024

To ozaj deň nevydržíš? Je to dôležité vyšetrenie.

viestta
11. jan 2024

Aj tak nemas co robit, tak si toto precitaj
https://www.union.sk/novorodenecky-skrining-kto...

macekovam
11. jan 2024

@sta31 a prečo sa tak po nahlas?

sheila121
11. jan 2024

🙈🙈🙈🙈dakedy až človek neveri

tinkavvv
11. jan 2024

@sta31 v tn napriklad pustaju skor (ak je vsetko ok) a na vysetrenie sa potom dostavi mama s dietatkom.

ziarifka
11. jan 2024

@sta31 nám urobila pätičkovy test pediatricka, ale bola som s ňou dohodnutá. Papierik na test sa dá objednať priamo z Banskej Bystrice (adresu neviem, treba pogooglit), odosielaju obratom, ale príde najskôr v pondelok. Niekomu ten papierik na test dá aj nemocnica, skús si poprosiť a zavolať pediatricke, či vám to spraví.

martinka13
11. jan 2024

No takto by som svoje dieťa nikdy neohrozila. To ozaj nemôžeš tých pár hodín vydržať?

nikasmile
11. jan 2024

Pre mňa to bolo tiež nekonečné v pôrodnici, skús vydržať, aj keď ťa chápem aké to je. Nakoniec v pôrodnici si fajn oddýchneš, doma sa už nezastavíš. 🙂 držím palce.

pink_lady
11. jan 2024

bože moj, co hned do nej rypete...ako pise
@tinkavvv u nas v TN pustaju aj skor /samozrejme ak je vsetko v poriadku/. AK je vsetko v poriadku s Tebou aj s babatkom, skus sa spytat na tu moznost, ze by ste prisli potom na to vysetrenie.

ivangeline
11. jan 2024

Nesla by som. Jeden den vies vydrzat! Ja som cakala pomaly 3t pri prvom.. Mozem vsak pochopit,ze ti tam nie je dobre a mozno mas aj doma nejake povinnosti/zodpovednost a pod.. No den dva navyse sa hadam daju vydrzat.

koniarova
11. jan 2024

@pink_lady veď to sa hádam opýtala? Ja som predpokladala, že jej tu možnosť nedali. Preto chce reverz.

pink_lady
11. jan 2024

@koniarova ja neviem ci sa pytala ci nie, ci by musela na reverz ci nie - niekde to maju tak osetrene ze nepustia bez vysetreni inak ako na reverz...

lonely66
11. jan 2024

@sta31 len pekne vydrž. a váž si, že máš navarené a postarané. doma nebude mať kto 😀 nehovoriac o tom, že ide o zdravie dieťaťa, nie? a áno, na reverz môžeš odísť, problémom je, že za akékoľvek následky, ktoré by nastali, budeš zodpovedná ty ako matka

koniarova
11. jan 2024

@pink_lady to už si ona musí zistiť. To je základ. Otvoriť ústa.

ykki
11. jan 2024

Ja by som asi zavolala pediatrovi či to vyšetrenie vie spraviť.. a dohodla sa s ním... Sama som šla s malým na reverz ale síce iba o deň skôr .. skús sa spýtať chápem to sama som tam nemohla vydržať

koniarova
11. jan 2024

@ykki aj to je dobrý nápad 👍

amelie2017
11. jan 2024

@lonely66 preco by doma nemal kto navarit a postarat sa? Hadam si to dieta s niekym spravila. A kto sa jej o to dieta stara v nemocnici? Ona.
Nevies, preco chce ist domov. Ako ja osobne by som nesla, ale chapem, ze kazdy ma ine dovody.

lonely66
11. jan 2024

@amelie2017 to bolo myslené mierne aj s nádychom humoru. škoda len, že to každý nepochopí. nuž a, pravdupovediac, nie každý manžel, mamička či svokrička sú poruke. sú ženy, ktoré prídu domov z pôrodnice, muž je v práci, mamičky ďaleko a naozaj je na množstvo vecí sama. že tebe je to divné, chápem. ty si mala asi pomoc 🙂 a áno, ísť domov len tak, lebo sa mi zachcelo, je somarina. leda ak má doma malé dieťa, o ktoré sa nemá naozaj kto postarať a suseda, ktorá naň dohliada posledné 3-4 dni, je už zúfalá. vtedy by som pochopila odchod na reverz.

terry658
11. jan 2024

@sta31 áno bola. Dá sa potom objednať na vyšetrenie. Alebo môže to spraviť aj pediatrička,ak si zoženieš ten papierik.

alickapusinka
11. jan 2024

A čo musíš robiť že nevydržíš. Asi pre niečo tam musíš byť.

rebrambora
11. jan 2024

Inak damy, nie vsade ste v nemocnici tak dlho. Ja som pred mesiacom sla prec po menej ako 24hodinach. Päticku robili na treti den, to sme normalne prisli.
Ak dieta nema zdravotne indikacie na to, tiez nechapem.

petamich
11. jan 2024

@rebrambora jasne to je uplne v poriadku ak je to zavedeny a standardny system 🙂 ale ist domov na reverz, potom riesit ten ober niekde nejako mi pride hlupost, ak samozrejme su tam nejake silne objektivne priciny, chapem ale inak uz tych 24 hodin vydrzat je asi najjednoduchsie riesenie aktualne

nikpa
11. jan 2024

@sta31 keby dieťa muselo byt v inkubátore a musela by si tam byt týždeň, dva, tri.... Tak čo? Vieš o čo ide, zostať tam nemusíš, je to na tebe, tvoja zodpovednosť. Resp. nezodpovednosť.

medda_beda
11. jan 2024

Mňa by ako bezdetnú fakt zaujímalo prečo sa tak všetky ponáhľajú domov.
A to som si už v nemocnici nejaký ten týždeň pobudla.

nivea777
12. jan 2024

@medda_beda mne chýbal televízor 🤣 fakt reálne a to,že som nemala VIP,ale ani som si nepytala lebo som sa hanbila. Samozrejme,že na reverz som neodišla,ale pondelok mi odišla spolubývajúca a keď som potrebovala ísť na WC alebo do sprchy tak rýchlo rýchlo,aby sa niečo malému nestalo,ďalšia vec chýbal mi kontakt, bola som tam sama,nemala som sa s kým rozprávať a doľahol na mňa smútok,samota

zuzi0911
12. jan 2024

My sme mohli ísť v sobotu domov ,ale bolo treba ešte kardio vysetrenie koli selestu a dr mal prísť až v pondelok/utorok.
Mohla som ist domov to bolo dokonca uz 4 deň, lebo žltačka sa neskoro zvýšila... a prísť potom na vysetrenie .
Zostala som a keď nás vyšetrili sme išli domov
. Trepať sa s novorodencom do nemocnice a čakať na vysetrenie je odvaha .

Naozaj si počkaj na odber a môžte ísť domov .

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janage
12. jan 2024

@medda_beda za mňa. Ak nie si sama na izbe a máš spoločne wc a sprchy na chodbe. Nemáš súkromie a oddych. Mňa napr. preháňalo po pôrode a si predstav ze nedostaneš alebo sú práve všetky wc spoločne obsadené. Dieťa je veľmi ukladané a keď sa ti podarí spať plače babo vedľa. Ak to tvoje reve takmer nonstop je to nepríjemné aj pre spoluleziace.
Mnoho žien má hneď problém s bradavkami. Mne popraskali takmer okamžite pri prvom aj druhom (kde som si bola ista, ze toto sa mi uz nestane) a najlepšie im je chodiť hore bez akejkoľvek látky co najviac. Teraz už sú všelijaké chladiče nahlási čo registrujem, vtedy neboli.
Ak si sama na izbe a bez manžela, tak zas niekomu vadí byť sám len s dieťaťom, s ktorým napriek absolvovaním predporodnemu kurzu zrazu nevieš poriadne ako chytiť, priložiť atď.
Cudzie prostredie, nie príjemný personál....na 3, 4 deň väčšinou každá má krízu a chce domov