icon

Je bežné krvácanie po cytológii?

16. sep 2025

Chodila som od svojich 19 r.pravidelne každý rok. Teraz mám 44 a už som štyri roky nebola. Vždy po stere som krvácala. Lekár mi raz povedal, že to tkanivo po cytol.sa hojí 3 mesiace. Tak mám strach. Aj vy máte krvácanie po cyt.?

melanta
16. sep 2025

Nie, nekrvácala som po steroch. Ale vďaka preventívke mi diagnostikovali rakovinu v skorom štádiu a po 2 rokoch liečby som bola zdravá. Žiaľ, za tie 2 roky som sa stretla v NOU s niekoľkými ženami, ktoré šťastie na vyliečenie nemali a poväčšine to boli prípady žien, ktoré roky ignorovali preventívky. Žena v tvojom veku by mala mať dosť rozumu, aby sa viac bála neodhalených chorôb ako toho, že po steroch krváca. Vymeň keď tak lekára, ale na preventívky prosím chodievaj a hneď teraz sa objednaj.

natalia328
16. sep 2025

nie

simsalabim
16. sep 2025

@anonym_autor vacsinou nie, vynimocne jemne spinenie. ALe ta prevencia je prinosnejsia, ako nejake krvacanie, co po tom stere mas. To mas ako chvilku citlivejsie dasna po dentalnej hygiene - tiez ten prinos prevazi diskomfort.

autor
16. sep 2025
@melanta

Nie, nekrvácala som po steroch. Ale vďaka preventívke mi diagnostikovali rakovinu v skorom štádiu a po 2 rokoch liečby som bola zdravá. Žiaľ, za tie 2 roky som sa stretla v NOU s niekoľkými ženami, ktoré šťastie na vyliečenie nemali a poväčšine to boli prípady žien, ktoré roky ignorovali preventívky. Žena v tvojom veku by mala mať dosť rozumu, aby sa viac bála neodhalených chorôb ako toho, že po steroch krváca. Vymeň keď tak lekára, ale na preventívky prosím chodievaj a hneď teraz sa objednaj.

@melanta chodím k primárovi a vždy som bola spokojná.

autor
16. sep 2025

Len sa obávam toho, že sa mi to takto stále na tri mesiace v roku rozrype, aby som z toho nakoniec nemala niečo. Keby bolo to vyšetrenie šetrnejšie

simsalabim
16. sep 2025
@anonym_autor

Len sa obávam toho, že sa mi to takto stále na tri mesiace v roku rozrype, aby som z toho nakoniec nemala niečo. Keby bolo to vyšetrenie šetrnejšie

@anonym_autor 3 mesiace v roku krvacas po vysetreni? Tam nieco nie je OK. Ak mam nahodou nejake spinenie, je to bezprostredne po velmi mierne ako po skrabanceku a o hodinu uz nic.

autor
16. sep 2025
@simsalabim

@anonym_autor 3 mesiace v roku krvacas po vysetreni? Tam nieco nie je OK. Ak mam nahodou nejake spinenie, je to bezprostredne po velmi mierne ako po skrabanceku a o hodinu uz nic.

@simsalabim 3 mesiace po vyšetření sa hojí to tkanivo.
A teda je náchylné na kadečo, baktérie, vírusy....

melanta
16. sep 2025
@anonym_autor

@melanta chodím k primárovi a vždy som bola spokojná.

@anonym_autor vždy si spokojná? S čím? S 3 mesačným krvácaním? Tak to by som ja spokojná nebola, s lekárom, ktorý mi povie, že je to v poriadku. Mám viac rokov ako ty, každý rok preventívka a nikdy som po steroch nekrvácala. Tak ale čo ti na to povedať, keď si ideš stále svoje, že tkanivo sa 3 mesiace hojí. To je teda riadna blbosť. Toľko sa tkanivo nehojí ani po kyretáži a to je teda iný zákrok ako obyčajný ster. Tak nechoď na preventívky ďalšie roky ale potom ani nezaťažuj zdravotnú poisťovňu, ak kvôli tejto nezodpovednosti budeš mať problém.

bielasovicka
16. sep 2025

@anonym_autor nie, nikdy nekrvacam, a chodím každý rok na citologiu.

autor
16. sep 2025
@melanta

@anonym_autor vždy si spokojná? S čím? S 3 mesačným krvácaním? Tak to by som ja spokojná nebola, s lekárom, ktorý mi povie, že je to v poriadku. Mám viac rokov ako ty, každý rok preventívka a nikdy som po steroch nekrvácala. Tak ale čo ti na to povedať, keď si ideš stále svoje, že tkanivo sa 3 mesiace hojí. To je teda riadna blbosť. Toľko sa tkanivo nehojí ani po kyretáži a to je teda iný zákrok ako obyčajný ster. Tak nechoď na preventívky ďalšie roky ale potom ani nezaťažuj zdravotnú poisťovňu, ak kvôli tejto nezodpovednosti budeš mať problém.

@melanta nekrvacam 3 mesiace,len v ten deň mám špinenie,( ružovkastá krv) pripadne na druhý. Ale to miesto sa tak dlho hojí. Preto sa stery nerobia skôr ako za tri mesiace. Mám to potvrdene od dvoch primárov (jeden z nich môj známy).

simsalabim
16. sep 2025
@anonym_autor

@melanta nekrvacam 3 mesiace,len v ten deň mám špinenie,( ružovkastá krv) pripadne na druhý. Ale to miesto sa tak dlho hojí. Preto sa stery nerobia skôr ako za tri mesiace. Mám to potvrdene od dvoch primárov (jeden z nich môj známy).

@anonym_autor no tak s nimi prediskutuj svoje obavy, co ine chces robit? Prevencia je dolezita. krvacanie po vysetreni asi nie je celkom ok, mne sa to stalo raz, mozno 2x? ale nijako som nad tym neilozofovala, je to odber tkaniva, takze nejaka ta kvapka krvi sa da ocakavat, mozno nie vzdy je to vidno. Nezda sa mi, ze sa to hoji az 3 mesiace, ved to je iba drobna povrchova ranka, ale teda nie som lekar. Keby to bolo take tragicke, tak asi zenam zakazu mat styk 3 mesiace. Ved tolko sa zena nehoji ani po porode.

autor
16. sep 2025

Mám proste strach, že to vyšetrenie každoročné môže vyprovokovať ochorenie. Keďže samotný HPV ho nespôsobuje. Súhra viacerých faktorov a toto môže k tomu prispieť.

3petka
16. sep 2025

@anonym_autor Ja som nikdy nekrvácala, mala som taký divný pocit cez deň ale nič iné. No vždy mi dr. povedal že sa môže vyskytnúť krvácanie.

autor
16. sep 2025
@3petka

@anonym_autor Ja som nikdy nekrvácala, mala som taký divný pocit cez deň ale nič iné. No vždy mi dr. povedal že sa môže vyskytnúť krvácanie.

@3petka ďakujem. Ak mne povedal, len sa mi to nezdalo lebo kamarátky taký problém nemali.

3petka
16. sep 2025
@anonym_autor

@3petka ďakujem. Ak mne povedal, len sa mi to nezdalo lebo kamarátky taký problém nemali.

@anonym_autor Zlé by bol asi keby si krvácala dlhšie ako v ten deň citológie.

ndrag
16. sep 2025
@anonym_autor

Mám proste strach, že to vyšetrenie každoročné môže vyprovokovať ochorenie. Keďže samotný HPV ho nespôsobuje. Súhra viacerých faktorov a toto môže k tomu prispieť.

@anonym_autor tak toto je teda riadny blud. To si kde pocula/citala?

anonym_1cfa7c
16. sep 2025

Áno, v ten deň vždy jemné špinenie (chodím každý rok)

monro
16. sep 2025

Ja som sem tam špinila po cytológii a lekár ma vyslovene upozornil, že sa to môže stať. o trojmesačnom poškodení som ale nepočula.

zabka79
16. sep 2025

@anonym_autor ano po stere mam vzdy krv asi 5 hodin po