Je možné získať HIV z orálneho styku?
Ahojte prosím vás o radu..
10.11. Som mala pohlavný styk s chalanom ktorý máva často jednorazovky s hocijakými ženami bez ochrany.. poznám ho už vyse 2 rokov. Ten styk sme mali s kondómom lenže orálne sme sa uspokojovali bez. Minuly týždeň sa mi začali objavovať príznaky : zväčšené lymfatické uzliny (krk podpazušie slabiny), silne bolesti hlavy, bolesť svalov a svrbenie kože. Podotýkam že som bola chorá naposledy v auguste čiže si nemyslím že to je príznak dákej chrípky.. je možné že som chytila HIV aj napriek tomu že to nebol styk ale len orálne uspokojovanie ?..strašne sa bojím čítala som že test sa dá spraviť až po 3 mesiacoch od styku no dovtedy asi zošaliem
@hawaiib a samozrejme záleží aj od imunity a vír.nálože
@liana272 tak keď sa bojíš ze by si mohla mat hiv kúp si test ale musíš na 100% vedieť ci ten chlap to naozaj ma alebo je to len tvoja hlava
Spochybňovať 15 ročnú skúsenosť, ktorú má @stellarstar je podľa mňa dosť odveci 🤷 už minule sa tu riešilo HIV a tiež to tak bolo... Všetci vedeli viac ako žena s osobnou skúsenosťou ...
@zahrajzlato tak zábavné to nie je 🙈
na HIV az po 3 mesiacoch kym mas dost antigenu v krvi. drzim palce.
priznaky isto nemas po mesiaci.
@liana272 inac skor syfilis a chlamydie su mega rozsirene, odporucam toto sa dat testovat ....
@liana272 kovid tiez sa mozeprejvait az po 2-3dnoch..
TY si spala s človekom o ktorom vieš že má HIV ak áno tak si si ním išla vedome. Ak Ti to zatajil a dozvedela si sa to náhodne tak to je trestný čin.
@liana272 Mohla si ist k lekarovi a dat su predpisat lieky na znizenie rizika nakazenia. Priznaky mas prilis skoro podla mna a skor to bude chripka alebo covid. Ale HIV mat mozes. Odporucam ist na testy hned ako sa da a pripadne sa liecit. Dnes uz to nie je ziadna hroza. Kopec ludi v USA berie tie lieky a platia si to dobrovolne, aby teda boli kvazi cisti v tomto smere. Pobav sa o tom s odbornikmi. Konzultacia aj odber na centrach pre liecbu HIV je zdarma
@kiki68 aj v EÚ ľudia užívajú HART nielen v USA
@liana272
Pravdepodobnosť prenosu HIV pri klasickom sexe s ochranou je takmer nulová.
Pravdepodobnosť prenosu HIV pri orálnom sexe bez ochrany je takmer nulová.
Pravdepodobnosť, že tvoj partner má HIV je extrémne nízka.
Takže nie, takmer určite nemáš HIV...
Ešte doplním čísla... pravdepodobnosť, že sa od POZITÍVNEHO partnera nakazíš HIV pri vaginálnom sexe je 0.08%. V ľudskej reči to znamená, že ak by pozitívny muž mal vaginálny sex bez ochrany s 1250 ženami, tak nakazí len jednu z nich. Vy ste navyše mali ochranu, tak si to zrátaj...
Zdroj: https://stanfordhealthcare.org/medical-conditio...
Pre orálny sex neexistujú štúdie, ale je dobrý predpoklad, že riziko je ešte výrazne menšie. Jediné skutočne vysoké riziko prenosu HIV je pri análnom sexe bez ochrany. Preto sa HIV najrýchlejšie prenáša u narkomanov (striekačky) a homosexuálov (análny sex).
@stellarstar ale myslim ze to u nas tiez stoji okolo 1k eur alebo tak nejak. Ako viem, ze v USA je to dost trend u gayov. Ale zase toto info mam od ludi, co tam maju vztah, mali vztah za poslednych par rokov.
@kiki68 tak chvála bohu tu sa platí aspoň za recept a v at zadarmo
@stellarstar ale to uz pri potvrdenie diagnoze, ci? Potom je to zdarma asi vsade.
@kiki68 to neviem, viem ze v at sa platí za recept ale keď dr da skratku MIR na rezept tak je zadarmo
@stellarstar ja viem, ze ked uz to je nasadena liecba tak to je viac menej zadarmo. To skor ti, co beru tieto lieky svojim sposobom preventivne ( cize nemaju potvrdene HIV ako take. Ti to musia platit, nakolko nemaju v podstate dovod to brat zo strany poistovne
@kiki68 no nie všetci ju majú zadarmo ked je nasadená liečba. Kamoška musela roky platiť za recept a len pár rokov jej davaju na recept tu skratku a ma ju zadarmo inak sa za to platí aspoň teda v at
Ak bol bez ochrany len oralny sex tak podla mna sa nemusis bat , bolo len zopar potvrdenych pripadov celosvetovo ked to “vykonavas” aj to bolo ked boli pritomne aj ine pohlavne choroby , a ked to “prijimas” tak nebol potvrdeny ani jeden jediny pripad od vzniku studie na HIV. Presiel som si tym istym , vsetky priznaky , symptomy ti sposobi stres . Ak by sa HIV prenasalo oralne tak by ho mala polovica sveta😄, v slinach sa HIV nachadza minimalne a nie je dostatocne silne na prenos , takze presne ako povedal jeden doktor z US tak je vacsia sanca ze ta trafi blesk , ako keby si mala dostat HIV z oralneho sexu 😄drzim palce a nestresuj
… a dalsia vec je ta , ze 3 mesiace cakat urcite nemusis to plati pri starych testoch 3.genereacie a testoch zo slin , nove testy 4./5. generacie ktore najdes na lab.online alebo medirex.sk zachytia HIV 18-45 dni od prenosu takze si myslim ze kludne mozes ist aj teraz a mozes ten vysledok povazovat za konecny
@hawaiib sanca je ale iba pri kontakte s poskodenou sliznicou napr v dutine ustnej. A ta sanca je pomerne nizka, ak nejde o nejake hlbsie ranky, chronicke poskodenia. Pri sexe je prenos specificky tym, ze sa na stenach vaginy vytvaraju drobne trhlinky. Ale stale je to nizsia pravdepodobnost prenosu ako analny sex ( tam casto vznikaju drobne a hlbsie poranenia sliznice). Hlavne skor nez HIV moze dostat clovek napr zltacku B,C, pripadne ine ochorenia.
@hawaiib HIV sa v prvom rade prenáša krvou. Ak sa ti partnerovo semeno nedostane do krvi, tak k prenosu nedôjde. Pri orálnom sexe je riziko prenosu HIV veľmi blízko nule.
@marseillefan hiv sa prenáša krvou ale i vaginálnym, análnym a orálnym pohlavným stykom, z matky na plod
krvou alebo mliekompočas dojčenia, transfúziou krvi a krvnými derivátmi
nesterilnými injekčnými ihlami a nástrojmi prenikajúcimi do tela ako tetovanie, piercing, akupunktúra, chirurgické, stomatologické inštrumenty takže aj v sperma, vag.sekrét...

@hawaiib neuvadzam do omylu lebo 2 t sú toho fakt malo