icon

Je možné získať HIV z orálneho styku?

liana272
17. dec 2023

Ahojte prosím vás o radu..
10.11. Som mala pohlavný styk s chalanom ktorý máva často jednorazovky s hocijakými ženami bez ochrany.. poznám ho už vyse 2 rokov. Ten styk sme mali s kondómom lenže orálne sme sa uspokojovali bez. Minuly týždeň sa mi začali objavovať príznaky : zväčšené lymfatické uzliny (krk podpazušie slabiny), silne bolesti hlavy, bolesť svalov a svrbenie kože. Podotýkam že som bola chorá naposledy v auguste čiže si nemyslím že to je príznak dákej chrípky.. je možné že som chytila HIV aj napriek tomu že to nebol styk ale len orálne uspokojovanie ?..strašne sa bojím čítala som že test sa dá spraviť až po 3 mesiacoch od styku no dovtedy asi zošaliem

Strana
z4
stellarstar
28. mar 2024

@vlado92 tu sa nemôžu pomýliť

vlado92
Autor odpoveď zmazal
vlado92
Autor odpoveď zmazal
stellarstar
28. mar 2024

@vlado92 tak za tých 10 r keď chodíš pravidelne a vyskedjymas zakaždým negatívne tak si negatívny. A nechápem prečo sa bojis o dcéru. Vieš ako sa prenáša vírus???

vlado92
Autor odpoveď zmazal
stellarstar
28. mar 2024

@vlado92 nestresuj, keby si bol pozitívny ukáže ti, máš negatívne testy. V labaku určite nerobia chybu. Ukludni sa a užívaj

vlado92
Autor odpoveď zmazal
stellarstar
28. mar 2024

@vlado92 to by si boli všimli, ale len info aby sa dieťa nakazilo musí byť matka pozitívna a nie otec. Takže keď matka je negatívna dieťa sa nenakazí

kiki68
28. mar 2024

@vlado92 kedze nema ona, tak ani Ty podla mna, ale vzdy mozes ist na test. Ale za 4 roky by si mal davno priznaky. Cize podla mna minimalna sanca.

kiki68
28. mar 2024

@vlado92 nie v tehu sa to robi min 2x tie testy, v 10-12 tt a potom sa robia pred porodom. To si casto robi porodnica sama. To keby bolo asi treba cisarsky. Ale 2x som videla tieto odbery, na zaciatku a konci tehu. Dietatu sa na toto odber nerobi, iba keby je matka pozitivna.

vlado92
Autor odpoveď zmazal
vlado92
Autor odpoveď zmazal
stellarstar
28. mar 2024

@vlado92 keby si bol pozitívny ona sa do 3 m od teba nakazí. Ale keby sa bola ona nakazila a jej to zistia a nasadia lieky tak sa dieťa potom nenakazí. A keby predsa tak aj dieťaťu ihneď po pôrode nasadia lieky. Na určenie hiv v kebi bohato stačia 2 - 3 m, keby si pozitívny po 6 m máš všetky príznaky keďže virus sa rýchlo šíri.

vlado92
Autor odpoveď zmazal
stellarstar
28. mar 2024

@vlado92 nie to už nie je možné po 6 m. Ako píšem vyššie pozitivita sa ukáže už po 2 - 3 mesiacoch

vlado92
Autor odpoveď zmazal
stellarstar
28. mar 2024

@vlado92 držím palce

vlado92
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4