icon

Je potrebné byť oholená pred gynekologickým pohotovostným vyšetrením?

6. apr 2025

Ahojte ďakujem kvôli veľkým bolestiam idem čoskoro na pohotovosť no asi týždeň som sa neholila, neviem ako to lekári berú dakde vraj pred zákrokom osklbu Žiletkou. Neviem čo mi budu robiť bola som na čistení pred týždňom ale mam kŕče bolesti tak idem pre istotu dnes je to už horšie než predtým, ďakujem

oceanahory
6. apr 2025

Lezala som v podstate cele tehotenstvo z toho 5 mesiacov v nemocnici, ako vysoko rizikova...takze o nejakom holeni som mohla iba snivat 😁. Nikto nic neriesil ani pri vysetreniach a dokonca ani pri naslednon porode.
Takze vobec si z toho nerob velku hlavu, drzim palce a prajem skore uzdravenie!

anavixy
6. apr 2025

Absolutne neriesia, pri kyretazi nie je potrebne ani holit “operacne pole”, kedze sa ide cez posvu.

slavomira236
6. apr 2025

Gynekologom je fuk ci ke dakto oheny alebo nie. Noekedy sa zeny neholili dolu a zili. A starsia generacia pochybujem ze sa holi. Pri porode ta oholia oni

sisika
6. apr 2025

Oholenie nikto nerieši,pokiaľ nejde priamo o operačný zákrok. Skôr je dôležité sa osprchovať,a mať čisté nohy. A neobliať sa parfémom 😉. Aspoň čo som počula.

autor
6. apr 2025

Ďakujem baby 😀🍀🍀

yanabella
6. apr 2025

Lekari riesia rozne zenske choroby a vidia take veci ze nieco ako chlp absolutne neriesia.

januska12323
6. apr 2025

Stačí keď budeš čistá.

ivik4
6. apr 2025

Ja som 8 mesiacov bola hore nohami v nemocnici ale oholena som bola vzdy, ked nie tak sa citim sama velmi zle.
Inak im je to fakt jedno...

snowflakenel
6. apr 2025

Ja pridam jednu,prihodu. Sice nie z gynekologie ale z,chirurgie. Lezali sme 3 vesele kopy a cakali na vyber zlcnika. Vtom prisiel taky mlady sanitar a spoluleziacej sa pyta, ze,ci aj tam dole je oholena.....ona pohotovo zareagovala, ze co ma jej suska spolocne so zlcnikom. Sanitar ocervenel, my.do vybuchu smiechu a odvtedy sa na nasej,izbe neukazal....🙂 🙂

lukbe
6. apr 2025

@snowflakenel no fakt, čo? Kedysi dávno mi operovali žlčník, toto fakt neriešili.

kavasmliekom
6. apr 2025

@snowflakenel tiež som bola na operácii žlčníka a tiež ma dokonca sanitar holil 🙄 mala som 21 rokov. Nezabudnuteľný zážitok. Odvtedy sa holim každý deň. Lebo nikdy neviem kde ma klepne 🫢

lucia13022023
6. apr 2025

Akože ja som každý deň oholena tip top, ale je to pre môj pocit :D ja si pamätám ze mamina mi vravela ešte dávno, že keď išla rodiť tak ju hrozne oholili, akože bolestivo, a od vtedy mam nejaký blok a aj keď rodiť nechodím každý deň, proste musím byť oholena 🤣🤣🤣trauma

kiki68
6. apr 2025

Hmm im to je jedno, to jedine keby isli operovat akutne. Inak je im fuk ten dizajn dole

snowflakenel
6. apr 2025

@lucia13022023 ja som rodila vlani sekciou a veru kadejako som bola...🙂 sestricka vravela, ze hlavne podbrusko, kade pojde rez....a ze ked to nezvladnem, ze to podbrusko si potom upravia....

anna777115
6. apr 2025

Ja, som absolvovala 4 kyretaže a zakaždym ma pred zákrokom oholili.

klara546
6. apr 2025

Jasne ze hej. Neoholená by som nešla ani von z bytu.

jaskolka
6. apr 2025

Mám za sebou kyretaz,dva pôrody,aj vybraty žlčník,nikdy v živote ma nikde neholili, nevyžadovali holenie ani nebol problém,keď som nebola "super"oholena. Podotýkam,že nie som nikdy"ako bábika Barbie"len skrátené chĺpky a upravujem okolie.

cukroska
6. apr 2025

Ako píše väčšina. im je to úplne jedno .Oni už videli kadečo a sú nato zvyknutý. Tak ak to nevadí tebe, im už dupľom.

nevenka
6. apr 2025

Tak ja sa celkovo holim sporadicky, mne sa to dole zle holi a vzdy sa mi to tam zapaluje, tak je lepsie pre mna to len nejak ostrihat, ked je to moc dlhe. Ale ked by som mala ist na pohotovost, tak asi je mi blbo, ze by som bola rada, kebyze sa umyjem, to je podstatne a nie nejake holenie 🤔

nevenka
6. apr 2025

@jaskolka mna veru oholila pri poslednom porode, ale tak strasne, ze ani nemusela, strasne to bolo, a mna ani nesili, takze uplne na nic, len sa mi to potom zapalilo, tak aspon daco teda, ked uz ma nesili 🤪

timea301196
6. apr 2025

Bola som na serklazi tam ma hodili. Pri pôrode nie 🙂 to som bola akože na kratšie. :D ani pri prvom ani pri druhom.,. Ani pri tlcniku (tam som sa oholila sama ) bolo mi trápne ležať tam neoholena 🤣

mimuska328
6. apr 2025

@snowflakenel aj ja som bola na žlčník laparoskopicky a tiež síce ja sa holim pravidelne ale kontrolovala sestrička tie záhyby a keď som sa na to pýtala tak mi povedali ze ono tam sú tie hlavne žily a tepny a keby sa niečo stane a tak podobne aby sa tam vedeli dostať rýchlo. A pri pôrode automatika lebo šitie

vkatush
6. apr 2025

No ja som šla na pohotovosť v 6m, obrovské bolesti (potom sme zistili, že kontrakcie, silnejšie ako som mala reálne pri pôrode), ale aj tak som sa nejako predtým doteperila do sprchy a horko ťažko oholila 😂 ja by som nemohla, pre môj pocit.

Ale po pôrode, keď som sa nemohla kvôli šitiu holiť, týždeň som ležala v pôrodnici (tak už sa aj bolo treba za ten čas), sa ma lekárka pýtala, či mám nejaké problémy alebo niečo potrebujem. A ja na ňu že len žiletku 😂 smiala sa, že nech ma toto netrápi, oni to vôbec neriešia.

maya_hi
7. apr 2025

Myslíš, že ak by ťa našli v bezvedomí, neoholenú, tak ťa tam nechajú ležať a neošetria ťa? 😏 Až tak zle na tom naše zdravotníctvo nie je. Niekedy ošetrujú bezdomovca, ktorý má vši, či dokonca kožné, prenosné ochorenia. A na Slovensku ešte stále bezplatne. V Amerike by ho bez poistenia nechali na ulici 🫤

dory11
7. apr 2025

Rodila som v roku 2021 a nikto to neriešil či som oholena a to som bola 2 krát aj na pohotovosti nikto to neriešil