Je to zo štítnej žľazy?

nismo5518
17. okt 2017

Ahojte 🙂 už asi sedem týždňov sa mi točí hlava ..... Bola som u dochtorky a poslala má a rôzne vyšetrenia ale nič mi nezistili a brali mi aj krv a dochtorka mi povedala že mám zvýšené hodnoty na štítnu žlazu 7 a aj že mám výšší tlak ale nato mi dali už tabletky a nezaberá to , tak by som sa spýtať či to môže byť s tej štítnej žľazy že sa mi točí hlava ? Na začiatku sa to dálo zvládať v pohode ale čím ďalej sa to zhoršuje a je mi skoro celý deň zle .

lorela
17. okt 2017

@nismo5518 Moze a nemusi, pricin, preco sa ti toci hlava, moze byt vela.
Bola si na endokrinologii? Popripade neurologii?
Ten vyssi tlak bol aky? Aj si si ho monitorovala 3x denne v domacom prostredi?

janickacrazy
17. okt 2017

@nismo5518 Piješ dosť vody cez den? Mne sa točí hlava, ked málo pijem alebo ked mám nízky tlak. Manžel sa lieči na štítnu žlazu a hlava sa mu netočí. Odkedy berieš tie tabletky? Možno treba viac času, aby sa to upravilo, štítna žlaza aj pol roka trvá, kým sa výsledky upravia.

septemberkl
17. okt 2017

Skús to konzultovať s viacerými lekármi, nedaj sa odbiť. Určite by si mala ísť aj neurologovi. Môže to byť aj z krčnej chrbtice. Možno neurolog ta posle na CT. Môže to byť samozrejme aj len z tej štítnej žľazy a tlaku, ale keď sa ti to zhoršuje skús ešte ísť lekárovi a skús aj s viacerými to prekonzultovať, popýtať sa, veď ten jeden si nemusí niečo všimnúť, tak je dobré ísť ešte niekomu ďalšiemu aj keby si sa mala súkromne niekde objednať. To točenie hlavy musí byť nepríjemné a ešte keď sa to zhoršuje..

janickadr
17. okt 2017

@nismo5518 Zo stitnej zlazy sa hlava netoci. Jedine ze by si mala vyrazne zvysenu cinnost a k tomu minimalne 140-150pulzov/minutu a viac, alebo vyrazne znizenu cinnost a k tomu menej ako 35-40/pulzov za minutu. Hlava sa ti vsak moze tocit pri vysokom tlaku. Ak mas lieky a tlak stale vysoky, treba to riesit a liecit. Ak sa bude hlava tocit aj po stabilizacii tlaku, treba este urobit zakladne vysetrenia krvi a ak tam nic nebude (napr.tazka chudokrvnost), tak potom treba hladat pricinu u ORL (vnutorne ucho) alebo u neurologa (krcna chrbtica alebo nieco v mozgu). Ale vyzera to tak, ze sa ti toci hlava pri nedostatocne liecenej hypertenzii...

nismo5518
autor
18. okt 2017

Snažím sa každý deň piť veľa vody a u neurologičky som bola tiež a vraj s neurologického hľadiská to není . Tlak si mám meriať každý deň 3 krát denne a je furt 125 na niečo čiže vysoký není...len keď idem k dochtorke tak len u nej sa mi zvýši naposledy som mala 150 ale doma ho mám normálny. Minule som zjedla tú tabletku na tlak ako každé ráno a bola som u neurologičky a mala som ho nízky 100 na niečo strašné to skáče. A na štítnej dom objednaná ale až za dva mesiace. A keď prídem ku svojej dochtorke tak má furt odbije že choď k neurologičke ale ja jej vravím že už som tam bola dvakrát a mám aj v karte papier že som tam už bola.

matabb73
18. okt 2017

Točenie hlavy môžeš mať z krčnej chrbtice. Ja tiež mávam také obdobia, že sa mi točí hlava, vtedy sa snažím cvičiť na krčnú chrbticu a väčšinou to zaberie. Pobehala som kadejaké vyšetrenia a nič mi nezistili. Zo štítnej žľazy by to nemalo byť. Môže to byť z tlaku, očí, uší, hormónov, chrbtice. Ja som išla vylučovacou metódou. Všetko som mala negatívne, tak to nakoniec neurologička uzavrela, že asi krčná chrbtica, lebo tam mám bloky. Mám cvičiť Pilates a dávať si magnézium. To magnézium mi naposledy zabralo, ale až po dvoch týždňoch užívania.

matabb73
18. okt 2017

Ešte ma napadlo. Nemôžeš to mať ako nežiadúci účinok na lieky proti tlaku? Lebo ja som brala lieky na tlak kvôli problému s okom a neskutočne sa mi z nich točila hlava. A to som brala len malú dávku. Keď mi ich vysadili, točenie prestalo.

lorela
19. okt 2017

@nismo5518 Co sa tlaku tyka - ak mas kvalitny tlakomer a aj manzeta sedi dobre - tak je pravdepodobne, ze doma namerane hodnoty su spravne. Mozno mas syndrom bieleho plasta - stres, strach pri merani tlaku v ambulanciach u lekarov. Preto by si sa mohla opytat este na 24-hodinove monitorovanie tlaku, tzv. Holter. Pristroj, ktory ti nasadia na doma a ten ti bude v pravidelnych intervaloch merat tlak . A echo srdca.
Co sa tyka samotneho tocenia hlavy - urcite chod na ORL, moze ist o vestibularne vertigo, narusenie rovnovahy. Alebo tu uz viac krat spomenuta krcna chrbtica.
Je to vela vysetreni, ak budes mat problemy nadalej, silne zavraty, vrat sa aj k neurologicke , pretoze moze urobit pre teba este viac, ako urobila, co sa vysetreni tyka, ci uz napr. sono alebo magneticku rezonanciu mozgu.

solene
19. okt 2017

@janickadr liečim sa na ŠŽ dobrých 15 rokov, mám zníženú funkciu, ale teda pulz 35-40 za minútu ani zďaleka nemám. To som áno ešte nikdy nepočula mať taký nízky pulz. V klude mám nejakých 70-80.
A k autorke- hlava sa mi zo zlej funkcie ŠŽ netočí; skôr by som povedala, že buď nedostatočne pijes, alebo krcna chrbtica. Alebo je problém inde