icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

itucha
13. júl 2013

wiiila, ja sa
@wiiila
@wiiila ja sa ťa chcem opýtať, čo ti odporučil na tie ložiská endometriózy, ja som v júni podstúpila diagnosticku laparoskopiu s prefukom vaječníkov a tieź mi našiel dve 3mm ložiská endometriózy na maternici, ktoré mi vypálil ale mňa chcel dať do umelého prechodu kvôli liecbe endometriozy.

wiiila
13. júl 2013

@ivec16 ..no tu som uz citala rozne nazory na to ...a niektore baby napisali ze ked mi aj nieco robili tak tam pisali ze 14 dni po sa mozes zacat...no teraz aj tak mam este menzes takze v utorok sa radsej opytam dokiho co povie...ja sa inak citim v pohode, len drahy to potrebuje pocut od dokiho....😀..boji sa ze mi ublizi...🙂...ale dakujem za nazor...🙂

wiiila
13. júl 2013

@itucha no ja som bola tiez na diagnostickej laparke a hsk, ale nehovoril mi ziadnu liecbu...povedal ze to vypalili no a kedze nas poslali z centra tak povedal ze dal vsetko dokimu do spravy a ze on si ma poriesi...spominal este ze mam atypický tvar vajcovodu ci co...ale hovoril ze to pre mna nie je podstatne ze mam vsetko priechodne....takze predpokladam ze asi az v centre mi povedia ako a co dalej...🙂

ivec16
13. júl 2013

@wiiila jasne pre istotu sa spytaj, ja som sa tiez pytala... Povedal, ze to je cisto na mne ako sa citim, a to som bohuzial okrem laparky schytala hned aj laparotomiu, takze ja som sa na to necitila zopar mesiacov ;) mne operovali endometricku cystu... Pri endometrioze sa odporuca co najskor. Ale to asi uz vies ;) drzim palce

wiiila
17. júl 2013

@ivec16 ...ahoj...no uz som bola na vybrati stehov a povedal doki ze sex moze byt hned jak skonci menzes....a tak isto sa mozem kupat v bazene hned po tom...povedal ze mam pekne zahojene rany....tak som rada....🙂

ivec16
17. júl 2013

@wiiila no ved po tej laparke nie su nejake velke rany.. tak to je v pohode... Zachvilu budes ako rybicka..

indiga123
7. aug 2013

Dievčatá, pred týždňom som bola laparoskopicky operovaná na endometriózu , mala som 2 endometr. cysty a jeden dermoid. Aj ma čistili, mala som prirastený kvôli tej endometr. konečník k pošve. Ako dlho ste krvácali po operácii? Ja ešte stále mierne krvácam, tak 1 vložka za deň, v noci keď ležím vôbec. Poradíte mi ako dlho ste krvácali vy? Ďakujem

matulka12
12. aug 2013

Ahojte ja som uz po operacii.Zajtra budu dva tyzdne co ma operovali isla som tam v pondelok a v utorok ma robili vybrali mi myomy,robili prefuk a este som mala aj zrasty. Tak ze tri veci naraz som este PN .Operovali ma v BB v Rossveltovej nemocnici strasne prijemny Pan Primar. Bola som tam tri dni a potom ma pustili domov na 7 den mi vybrali stehy...bola som v celkovej narkoze ale nemala som ziadne problemy robili mi klystir dva krat..a som rada ze uz mam potom.Odporucam po operacii ist do Lucok tam sa liecia zenske problemy a urcite to telo to potrebuje.... 🙂 😉 😵

matulka12
13. aug 2013

@natanaella Ahoj no to neviem ja som druhy tyzden PN ale zalezi v akom zamestnani robis lebo ak mas sedave tak sa to da ale aj tam po kazdom zakroku je dobre byt aspon 5 dni doma...

matulka12
13. aug 2013

@jovanka81 presne tak vsetko chce cas a netreba sa ponahlat do prace.....

majus2580
13. aug 2013

Ahojte, mam za sebou uz pat operacii s toho dve laparoskopie, jedna v Martine, druha v Banskej Bystrici, a zajtra ma caka dalsia...a poviem pravdu, aj ked uz mam dve za sebou tejto sa bojim najviac, vzhladom na to ze uz viem co to obnasa:( vzdy mi slubovali ze nebojte sa ..max.dva-tri dni polezkate a pojdete domov, a ani raz to tak nebolo..v martine som lezala dva tyzdne po LSK a v BB asi tyzden...diagnoza stale rovnaka, masivne zrasty a cysty..teraz sa snazime s partnerom o babatko, tak skusia urobit HSG a uvidi sa, pride mi to take ze primar je sam zvedavy co tam vlastne najde a ako to tam bude vyzerat...zajtra napisem 🙂 kazda nemocnica je ina, v kazdej robia vsetko inac, aj co sa tyka priprav aj co sa tyka po operacii atd..takze drzte palceky 🙂

majus2580
17. aug 2013

no takze...co sa tyka LSK v Partizanskej nemocnici, personal super, primar zlaty..trosku posuk, a nema najmensi cit v rukach 🙂 anesteziolog debil na tretiu mozno aj viac, v tejto nemocnici vas dlho nepodrzia, na druhy den po operacii som uz cupkala domkou, co sa v mojom pripade moc asi nevyplatilo vzhladom na to ze na druhy den vecer som doma odpadavala a moj priatel...sttres, panika, infarkt ma viezol naspat do nemocnice, nizucky tlak ani krv mi nemohli zobrat zo zily a teraz travim uz druhy den na infuzkach zrejme zo zapalom...a uz ma tak lahko domou nechcu pustit takze som s toho pekne na nervy...co sa tyka nalezu nepriechodny vajickovod az pod silnym tlakom ho spriechodnil...zrasty v takom mnozstve ze podla primara pohlad ako keby vam v bruchu vybuchol granat, taze otras..baby co sa tyka zrastou ani si to nedavajte odstranovat, zbytocna strata casu, aj penazi..v pripade antiadhezivnych pripravkov krtore som pouzila zaplatila ich s vlastneho vrecka a aj tak to nepomohlo...neodporucam, je to iba reklama!!!

petrolejka82
20. aug 2013

Baby, ako dlho ste po boli PN, ked vam robili laparoskopicky prerusenie zrastov vo voajcovode?

majus2580
20. aug 2013

Myslis prefuk? ja mam zajtra tyzden po operacii, a uz som relativne v pohode🙂 idu mi vytahovat stehy, lebo to taha, svrbi a stipe ale uz fungujem uplne v pohode, pracujem ale u priatela vo firme, neviem ci by som zvladala tazsiu manualnu pracu..to neviem posudit...ale urcite tyzden, dva..si myslim

fila82
24. aug 2013

neviete mi prosim niekto povedat ktory den cyklu sa robi laparka? alebo je to jedno?

effkaa
24. aug 2013

@fila82 mne ju robili po menzese a pred ovulaciou

fila82
24. aug 2013

@effkaa a hned ten cyklus po laparke je mozne sa pokusat o mimi?

effkaa
24. aug 2013

@fila82 ja som mala drilling, prefuk a diagnosiku a pokusali sme sa uz tyzden po operacii a tak dva tyzdne po operacii sa nam podaril stanko, tak drzim palce 🙂

amienne
28. aug 2013

@pecka13
ahojky,

mne laparoskopia k nicomu nepomohla, skor naopak. Ona vlastne ani nemala nicomu povodne pomoct, malo ist o diagnosticku operaciu a vylucenie upchatych vajcovodov, endometriozy a pod a bola to hlavne podmienka na to, aby som mohla absolvovat umele oplodenie. Pokial totiz nie je uplne jasna pricina neplodnosti tak ti to poistovna nepreplati kym nemas za sebou tuto operaciu- tazke ides uplne zdrava casto zbytocne pod noz. Ako som pisala nakoniec mi robili drilling, vraj mam polycysticke vajecniky- co vedeli aj predtym ( ale vraj je to tak na hrane lebo mam symptomy ale cysty na vajecnikoch na ultrazvukoch nie je vidiet). Po operacii sa mi rozhasil cely cyklus, mavam vacsie menstruacne bolesti alebo len tak znicohco nic velke boliesti v podbrusku. Ubehli dva roky a o babatku sa nam zatial iba sniva. Absolvovala som zatial dve inseminacie bez uspechu a som adept na umele oplodnenie. Avsak po velmi zlych skusenostiach s hormonmi pocas pripravy na inseminaciu sa mi po pravde do toho moc nechce. Uz mam pocit, ze to lekari neberu individualne ale je to ako na beziacom pase. Nieco mi vravi, ze tieto hokusy pokusy mi len nicia organizmus.

simib
28. aug 2013

Ja som išla len na diagnostickú a nakoniec mi prerušili jeden vajcovod úplne a druhý spriechodnili len tak tak a že ak sa nepodarí otehu tak do 3mes.,tak už jedine umelé a o 2 mes.na to som bola zázračne tehu.Takže pre mňa jednoznačne super vec,bezbolestná a účinná 🙂

adulienka23
1. sep 2013

ahojte,pobolieva ma v pravom boku bola som na gynde vsetko ok,brali mi krv ok tak ma chirurk posiela na laparoskopiu ze aby vsetko prezrel.strasne sa bojim

pecka13
11. sep 2013

@amienne ahoj, nakoniec sme sa rozhodli ze na laparku nepojdem, dakujem aj za tvoju radu a prajem vela stastia ale hlavne zdravia, verim že obe budeme čoskoro kočikovať svoje babatka 😉

jarmilaer
1. okt 2013

Ahojte.práve idem od lekarky.mam cystu ktora bola pred tyždnom 35mm a dnes je to 55mm.takže asi bude LSK.Ja som už cystu mala v toku 2008.a asi mesiac som nevladala no bola to už sice velka cysta mala 12cm.a asi mesiac som nevladala.Pravdu povediac teraz sa bojim.neviete či sa teraz za LSK plati?

katarinauk
2. okt 2013

Ahojte... zistujem si nieco o laparoskopii v neplodnosti, zijem v anglicku mame uz 5 rocneho chlapceka a planujeme dalsie dieta, no nedari sa.. teraz sa to trosku pohlo, konecne mi zistili na HSG neprechodnost jedneho vajcovodu tak ma objednali na laparoskopiu. Nie je tu niekto z anglicka? Baby ako rychlo sa vam zadarilo otehotniet po laparoskopii??

weeron
2. okt 2013

ahojte kocky chcela by som sa spytat ci ste bola niektora v tt v nemocnici na laparke prefuku vajcovodov?ak hej napisete mi ako to tam prebieha..najlepsie by bolo keby sa nasla nejaka aktualna skusenost..a ake ste mali pocity po operacii a tej narkoze?dakujem vam velmi pekne.. 🙂

zuzka56
8. okt 2013

ahojte,

chcela by som sa spýtať či Vám pomohla laparka k otehu. Mám polycystické a lekár odporučil podstúpiť laparoskopiu. Pomohla Vám k vytúženému baby ? Ako dlho trvala hospitalizácia ?
Ďakujem za odpovede 🙂

hatapkagb
8. okt 2013

Ja zijem v Severnom Irsku.Mala som 27augusta laparoskopiu,pretoze uz vyse 9mesiacov trpim v bolestiach nonstop.Zistili mi endometriozu,zobrali mi vzorku a minuli tyzden uz boli vysledky,ze endometriozu nemam,ale doktorka stale opakovala ze ma podozrenie ze endometriozu mam,chcela mi nasadit liecbu,ale opytala sa nas ci chceme dieta,ze to moze byt moja posledna sanca.Tak sme sa rozhodli mat druhe dieta.Vravela ze ak otehotniem bolesti zmiznu,tak uvidim.

satko17
8. okt 2013

@zuzka56 ja som bola na laparoskopii v septembri 2011, robili mi to v care v bratislave a hneď v ten deň som išla domov. A už o dva mesiace som bola tehotná,takže ja odporúčam 🙂

1aduliatko1
18. okt 2013

ahojte dievčatá, môžte mi povedať ako prebieha laparoskopická operácia cysty? robí sa to na jeden deň alebo budem v nemocnici dlhšie? ako dlho budem potom PN? a kedy sa budem môcť pokúšať o bábätko? ďakujem vám veľmi pekne za vaše skúsenosti....hrozne sa toho bojím..vyzerá to,že ma to neminie ☹ uvidí sa po výsledkoch krvi ešte...

otomanko12
18. okt 2013

@1aduliatko1 Ahoj, ja nie som po operácii cysty, ale mala som 2x MMT, a robili mi to laparoskopkou. Dvakrát na tej istej strane bola som tam 3 dni. Ale kočky čo boli na cysty,keď som bola nemocnici tak tam boli 2 dni max. 3 dni, to podľa komplikácii. PN- ka po laparoskopke je tak 2-3 týždne, to podľa toho ako sa budeš cítiť. Držím ti palčeky, aby si to nemusela absolvovať 😉 .