icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

franzziska
8. aug 2014

@tinnka0902 krvacas z pupku? ja som krvacala asi 2 tyzdne lebo moc skoro vybrali stehy a nebolo to dohojene...ale nikde som nebola..a ted to uz mam samovolne zrastene

franzziska
8. aug 2014

ahojte tiez pridam svoju skusenost z laparky....isla som do normalej statnej nemocky a nelutujem aj ked vela zien to odmieta lebo sa boji a potom vsetky utekaju len do 1dnovych klinik...ale ja som tam bola celkovo 3 dni a bolo to dobre ...ja by som nemohla odist po vlastnych par hodin po zakroku ako to robia 1dnove kliniky...bolelo to hodne v ten 1. den...prekvapivo hovoria vsetky ze je to len malicky zakrok a vsetko bude fajn, ale ja mam ted mesiac po zakroku a az teraz sa citim fit a rana je zacelena tak ze mi uz vobec nekrvaca...takze na malu operacku mi mesiac rekonvalescencie pripada dost nemyslite?...takze ja laparku na lahku vahu urcite neberiem....mne to krvacalo a hnisalo este take 2 tyzdne asi mi vybrali stehy moc skoro alebo co...takze som bola PN trocha dlhsie...myslela som ze za take 4 dni budem zahojena fit do kazdej roboty...ale prd 😀

na vysledky som cakala 4 tyzdne a vlastne mi potvrdili to co som mala zistene uz davno plus mam to priechodne...s vysledkami som sla do CAR

ale urcite by som tam sla opat....chcem podporit baby ktore rozmyslaju nad statnou nemockou...urcite sa nebojte....mne tam bolo fajn 😉

tinnka0902
8. aug 2014

@lauricka idem v stredu vybrat stehy

tinnka0902
8. aug 2014

@franzziska dakujem

lauricka
8. aug 2014

ja som bola na laparke plus drilling vajecnikov a stravila som tam styri dni. Nikdy by som na laparku nesla na jednodnovu chirurgiu. V nasej nemocke, standardne, sa lezi tri dni, ked nie su ine tazkosti. A mame velmi dobre oddelenie zenske aj lekarov. Takze nebolo o com uvazovat. Nie je to daleko od BA. Malacky. Nemaju vo vsetkom dobru povest, ale zenske oddelenie je super, prijemne prostredie, dobre, nove vybavenie, dobra starostlivost, super lekari.

mishel9
27. aug 2014

Dobrý deň ja by som sa chcela opytat mala by som ist na laparoskopiu ale z dovodu neustalych bolesti v bruchu najprv to zacalo na lavom boku ale po kope antibiotik mi to preslo do krcov ci uz nieco zjem nezjem a niekedy ma aj dost casto prehana.. vsetky vysledky mam fajn sona gyn. gastro tak myslim ze toto je jedina moznost mal niekto aj s takymi problemamy skusenost?? lebo cystu mi nezistili..dakujem 🙂

ivus32
5. sep 2014

ahojte minuly tyžden som podstupila laparoskopiu,zaver : ložiska endometriozy,cysta na pravom vaječniku, chronicky zapal maternice,tiež som mala prve tri dni bolesti v ramenách a brucho ma strašne bolelo,ako keby som robila dva dni v kuse brušaky 🙂. Na štvrty den v pohode,ale teraz mam už druhy den opäť silne bolesti,nemožem sa ani pohnuť :( na kontrolu idem až v stredu.

gugu
5. sep 2014

Ja som bola sice uz pred 5timi rokmi, ale pamatam, ze som sa asi 2-3 dni nevedela pohnut z postele, na zachod som chodila tak, ze som sa plazila. Neboleli ma pooperacne rany, ale ten vzduch, ktorym nafukuju brucho a vajcovody zo mna nejako nevedel vyprchat 🙂 tak ma strasne tlacil do boku a hrudnika. Dost neprijemne, ale preslo to. Inac uplna pohoda.

karkulka2014
16. okt 2014

Ahojte. Mňa čaká laparoskopia o dva týždne. Má niekto skúsenosti s Kramármi?

motorolka
16. nov 2014

Ahojte mna caka laparka - drilling a prefuk o tyzden na Sliaci, tak dufam, ze to uz konecne pomoze...

leontinka27
16. nov 2014

@motorolka ahoj ja som tam bola teraz v utorok.odstranovali mi druhy vajcovod.neboj su tam v pohode.a na druhy den som isla domov.este dodnes sa mi zle dycha .bolesti v oblasti panvy ziadne ale pod rebrami a zaludok ma boli.a organy vnutorne z toho plynu.tak sa drz.

motorolka
16. nov 2014

@leontinka27 dakujem pekne, tak aspon viem,ze si mam brat aj veci na noc..

leontinka27
16. nov 2014

@motorolka niektore baby isli domov aj v ten den.zalezi od zavaznosti operacie.tie co mali diagnosticku laparoskopiu a nic im nenasli a nerobili isli domov .

motorolka
16. nov 2014

@leontinka27 jaaj, tak uvidime, uz nech to je za mnou...na jednej strane sa tesim a na druhej, uz nech to mam za sebou...

leontinka27
16. nov 2014

@motorolka aj ja som to chcela mat uz za sebou.bola to moja tretia laparka.a asi ju aj najhorsie znasam.ale to zavisi od vela cinitelov.tak drz sa

motorolka
17. nov 2014

@leontinka27 dakujem, po.. pridam info aj pre dalsie snazilky 🙂

motorolka
19. nov 2014

@leontinka27 Ahoj este mam taku nestandardnu otazku, ci si nieco platila?Ci uz za zakrok,alebo tu noc co si tam stravila? Dakujem pekne za vsetky info,velmi mi to pomohlo

leontinka27
20. nov 2014

@motorolka ano pri odchode 20eur

motorolka
21. nov 2014

@leontinka27 Dakujem pekne, aspon viem, ze nemam ist bez eurikov 🙂

17_dominika_5
24. nov 2014

Ahojte 🙂 ja by som sa Vas.len chcela spytat, ze na kolky den cyklu Vam robili drilling vajecnikov?

motorolka
26. nov 2014

@17_dominika_5 Ahoj ja som bola vcera a bol to moj 17-ty den cyklu.

leontinka27
27. nov 2014

@motorolka no ahoj ako si dopadla?

motorolka
27. nov 2014

@leontinka27 tak uz to mam za sebou, myslela som si, ze bude narkoza horsia, nastastie sa mi ani hlava nekrutila a ani zle mi nebolo, sestricky boli zo mna hotove 🙂
domov som sla hned v ten den vecer, cize celkom fajn, este som doma, som sa dohodla so sefom, ze budem doma, kym mi nevyberu stehy co by malo byt cca tyzden az 10 dni, ako mi dnes hovoril moj dr. cize trosku oddych doma

leontinka27
27. nov 2014

@motorolka len odychuj.a ako to dopadlo!vysledky su ok?dufam ze ano...

motorolka
28. nov 2014

@leontinka27 tak vajcovody su priechodne, ziadny problem, nemam ani ziadne zrasty, ani nic podobne, PCO mam ale nie az v takom tazkom stadiu, cize nevidel doktor ziaden problem otehotniet po tomto zakroku 🙂 velmi sa z toho tesim...

motorolka
28. nov 2014

Kocky mam otazku, ako dlho ste po zakroku krvacali? Ja som prave 4- ty den po operacii a stale mam take spinenie, je to ok?

leontinka27
28. nov 2014

@motorolka supeeeeer dobra spravicka.tak dufam ze na buduci mesiac nam oznamis ze si tehu.a aj ja som krvacala aj do tyzdna.drzim palce.....

motorolka
29. nov 2014

@leontinka27 Dakujem ti pekne, pevne dufam, ze o mesiac bude foto dvoch kolajniciek 🙂 dakujem za info tak si este pockam

motorolka
29. nov 2014

@leontinka27 mam otazocku, ked dokrvacam, tak to mam brat ako keby som bola po mrche? Mam si potom cca tak ratat "cas" na ovulku? Vies mi poradit?

leontinka27
29. nov 2014

@motorolka nie to nemas mrchu.tu este len dostanes.ja som dostala na 28dc.takze presne.a ocakam dve na teste.inak niektore baby otehotneli hned ten mesiac alebo ten nasledujuci...