Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@leontinka27 🙂 mile, ze na seba myslis, to je zaklad uspechu vraj aj pri ivf🙂
@candour uz som to zrusila teraz volali mi.tak ti budu volat.
@candour no idem cca 20.1 zacnem stimulovat...ak do toho nic nepride.nie nejdem na imunolog.lebo ja zakladne veci mam urobene ja by som potrebovala len nieco tak ale chcu za to vela eur.a ja ich teraz nemam.a aj tak mi doki predpisal medrol a intralupidove infuzie.a snad to bude stacit.ale aj tak by mi nemali co ine dat keby mi na imunol.nieco zistili.len to iste....
no ja by som do ketu isla hned ale ked si mala ten ohss tak asi vie co robi...
Si poklad, ano volali mi, ideme tam stvrtok na 9 hod, vies moj Dr. v CAR ako si myslim, by mi nedal tie intralipidy ani medrol, uz na predison som musela tlacit nech mi da teraz pri druhom ivf..a zas mam dlhsiu dobu problemy nejake, ako alergicke reakcie a nic mi na gyn, nenasli, tak ak tu nieco zistia, aspon dr.potom bude musiet to riesit, nevyhovarat sa a nieco predpisat..a ja davam dost na intuiciu zensku tiez a od leta mi nieco stale navrava ze toto by som mala absolvovat..tak teda ale v jan budem na teba velmi mysliet, ja pojdem urcite na ketv jan, zajtra idem do car tak mu poviem ze na moje vlastne riziko, ak nebude chciet nech mi ho spravi co bude dakedy v polke jan vklad, resp. jedine ze by napadol sneh a cez vianoce by som zmenila nazor a sla namiesto ket lyzovat, lebo ja som fanaticka lyziarka🙂 inak ja po vysadeni liekov vratane predisonu a fraxi som posledne dni zazila peklo ako mi bolo zle...otras..na tretiu stimul uz ani za nic, mozno aj tym ze sa mi nedari pribrat aj v lete aj teraz po stimulke som schudla, mam ledva 41 kil a to vkuse jem:(
@candour teda no mi sme ake tintika.ja mam 43 ked sa najem.niekedy by som zjedla aj kona.
ja chvalabohu reagujem dobre aj na stimulku.uvidime co teraz urobi medrol.to som este nemala.neboj moja ja som si vsetko vybavovala sama.aj laparku aj prefuky a aj toto som navrhla ja.keby si isla koncom januara ako ja dala by som ti z mojich itralipidov ak by sa to dalo.pretoze mam 250 ml a staci mi 100.ostatne sa potom vyhodi.lebo dalsie intralipidy sa beru az v pozitiv.tehot.teste.a potom neviem do kolkeho mesiaca.
pokial mas intuiciu tak sa nou riad.aj mne nahovarala ze mam saktosalpinx a bol tam.beviem sice ci to bol dovod neuspechov ale jeden urcite..a ak sa mi to nepodari pojdem ale do medirexu.pretoze ako som pisala ja potrebujem len doplnit vysetrenia.ale to je este daleko.teraz sa budem sustredovat na januar.
zajtra potom ocakavam infosky z reprodukcnej imunol... 😉
Infosky dam jasan vo stvr.a s mojou intuiciou sa dohodnem nech nam intuitivne posle plodny januar a sme v tom-spolu 😉
@candour jaj ano vo stvrtok....mi ne uz nepali....ano nakaz intuicii aby sme boli buduci rok tehule...
Ahojte baby...mala by som takú otázku, že čo presne je potrebné vziať so sebou na ten laparoskopiský zákrok?Keďže v novom roku to čaká aj mňa chcem si všetko pripraviť, aby som na nič nezabudla... Dakujem pekne za odpovede! 🙂
@28maja28 a kam ides? No papucky nocnu koselu spodne pradlo hygienicke vlozky uterak..a predoperacne a odporucanie od lekara.
@leontinka27 tak bola dnes v tej Nr. Dr. Dzurillova je neskutocne skvela zena...odbery az 20.1 a vysledky marec..tak som sa ale rozhodla aj podla rozhovoru s nou, ze do 20.1 na ziaden KET nepojdem , resp. ak tak jedine v uplne natur cykle bez akehokolvek hormonalneho a ineho bordelu..ale skor az feb, mar...tiez mi rozhovor s nou otvoril oci o tom coho sa do dalsich pokusov vyvarujem aj keby mi to dr. zas chcel tlacit v CAR..diky teda za kontakt aj ostatnu podporu v tomto
@leontinka27 dakujem pekne za informacie. No mna to caka v Leviciach zaciatkom januara.Sice sa tu casto pise, ze to nie je velky zakrok, no I tak mam z toho strach. ☹
@candour ahoj mojko nie je zac.sme tu jedna pre druhu......vsetky baby... 😉 .A uz si aj platila ale asi aj budes aj ty povedala kolko?chcela som sa opytat aj manzel bol?a este preco ze ti otvorila oci?mas pocit ze u teba su tie neuspechy spojene ozaj tou imunitou?
@28maja28 neboj sa urcite to bude dobre.ja mam za senou 3 laparky.A v Leviciach mas niejakeho dobreho lekara?co sa venuje laparoskoiam?drzim palce
@leontinka27 za vstup.konzultaciu ale fakt sa nam hodinu venovala sme platili 50 eur spolu obaja, za odbery a vyhod. sa dokopy bude platit 140 eur...tak za prve som pochopila ze ma lekar presviedcal a este aj presvedcil ist v case na ivf kedy po operacii nemohlo byt este imunitne zotavene telo, za druhe mi davali vysoke davky kortikoidov kvoli hroziacemu ohss PO transfere co vraj vyrazne odmedzuje sancu na uhniezdenie, za daslie mi bez vysetreni preventivne daval lieky, ktore ale by ona bez vysetreni nikdy nedavala..a samozrejme ani nezabtrali...a teraz tiez este vobec nemozem byt ok ist na ket, ako mi on tvrdil v jan., tak idem readsej na dovolenku a pojdem ked to budem tak citit a hlavne ked budem mat po odberoch imuno a hemato - aj ked tam nemusi byt ziadna pricina zistena min. je to usetrenie mozno neuspes. pokusu a tym padom aj penazi v ramci ket.. a ak nan nahodou pojdem tak jedine bez akychkolvek liekov..
@candour tak to su ozaj rozumne dovody.fakt presvedcive! Mozem sa spytat co vsetko si uzivala?a kedy by ti odporucila ist po laparke na ivf?ono pre mna je to dost penazi ked som radaze som nasetrila na dalsie ivf. u nas je to teraz tazke s financiami.a odkedy riesime ivf ani nevieme co je to dovolenka a pod.
v ramci stimulky gonal, ovitrelle, orgalutran, co je standard, plus prednison, fraxiparin - ten nespochybnujem kedze mam nieco so zrazanlivostou, crinon, tie infuzie boli solumedrol 4 krat a este nieco, som sa citila jak sfetovana po nich, aj ked mi preslo ohss..nemala som z toho dobry pocit...po laparke som mala pockat aj pol roka..to mi nezavisle povedala aj ina lekarka v ba, ale to uz je teraz jedno..verim, ti je to narocne financne, ja som doposial temer vobec nechodila na dovolenky, lebo som len drela v robote, ale to mi zas pomohlo, ze nemam teraz nejake starosti extra zvladat vsetko po mat. stranke, aj ked clovek nikdy nevie..s tou laparkou, keby to bola len diagnostika alebo mensi zakrok je ine, len mne vybrali vajcovody, ktore boli v katastrofalne zapalovom procese chronickom..na ivf som sla za mesiac a pol v podstate od operacie, sice som sa citila fajn, ale asi to bolo este zavcasu...
@candour no to si toho ozaj brala pozehnane vela.no prave preto sa to pytam lebo aj ja som po vybrati jedneho vajcovodu druhy nieje uz dva roky tak to som chcela vediet kedy ti odporucila.ja idem vlastne teraz po laparke na ivf po cca po 2 a pol mesiaci.myslis ze je to skoro?...
@candour ozaj a kedy pojdes do ket a pojdes bez hormonov?
@leontinka27 uprimne?pockala by som min.3/4 mesiace najma ak si tam mala saktosalp.a teda aj chronicke lozisko.ale odhovarat ta nechcem,len vyjadrujem nazor podla vlast.skusenosti.ja keby som bola sa mohla opat roz.sla by som az pol roka po lapar,ale aj s ohladom na to,ze bola v lete na ivf uz raz predtym.na ket ja pojdem najskor v cykle feb.lebo na odbery imuno chcem ist pred vkladom a mam ich 20
1.a ano na prve ket pojdem bez estrimax len fraxik,ak dr.odmietne skusim ine centrum.lebo ja mam ok maternicu tak neviem naco to mam pchat 🙂
@candour no ved uvidim ako to este dopadne.uvidim co moj doki povie.uz som dohodnuta.vlastne ja ked pojdem na odber tak to budu uz. 3 mesiace.bez par dni.no aj ja som nad tym rozmyslala ze mozno som urobila chyby ale co som si citala clanky aj diskusie odporucaju cakat 6-8 tyzdnov.ale zasa imunolog asi vie o com hovori.a tebe odstranovali oba naraz.mne len jeden.nastastie ja som nemavala ziadne gynekologicke problemy ziadne zapaly ani vytoky.ja mam ivf neuspesne.ani na sone ho nikdy nikto nevidel ani v Brne len na prefukoch.je dost mozne ze sa plnil az pri odbere alebo vklade ale ani vtedy ho nikto nevidel a to som mala uz 5 vkladov.a na sone sakto.vidiet.
Aj ja by som to na tvojom mieste urobile bez hormonov a to mozes ist aj v januari aj ked mas odbery na imuno.ale zasa ked mas pocit ze az februar je ten spravny riad sa pocitom..
mas mrazacokov a to je super.....
jasne , ak sa citis ok pohoda chod do toho, ad sono, mna videla kopa lekarov, vratane v brne jeden v RF na usg a vsetci zhodne tvrdili ze je len jeden salping na lavo, tak sa to aj tvarilo, resp. jediny dr. Slezak ktory ma aj dva krat operoval, a ktoreho za cele tie roky trapenia povazujem za najvacsiu kapacitu co sa gyn, a najma laparoskopie tyka na SK jediny povedal, ze je na oboch stranach a tak aj bolo..sono je nic,, realne chyby ak nejde o nejake imuno ci nevysvetlit.priciny odhali len laparo, a prefuky su tiez podla mna na viac menej percent zbytocna strata casu, mne cez prvu laparo spriechodnili vajcovody a tiekla cez ne tekutina a aj tak to nemalo cenu, lebo to ze je priechodny neznamena ze je aj funkcny, je to sval ked neposuva vajicko ako ma lebo bol poskodeny, hoc aj je priechodny nemusi to viest k tehu,ale to uz je fuk, kedze mame za sebou..
no na ket to mienim ked budem ready prebrat s dr,ze nechcem ziadne hormony, ale momentalne som vypustila ket z hlavy, chcem ist na dovolenku , mam plne zuby ivf centier a gynekologov, po tomto pol roku, dve operacie, dve ivf,nech mi daku pokoj vsetci🙂 ale tebe silno drzim palce, najma vela optimizmu a pokoja nech to vyjde!
@leontinka27 TAk dobreho lekara tam mam, aspon si ho pochvaluju, ja som s nim este docinenia nemala. To teda fakt dufam ze bude vsetko ok! Tri mas za sebou??? a to ako? nepomohlo?
@candour no tak to mas asi pravdu ze nie kazdy lekat vidi saktosalpinf....no ja do toho teraz pojdem...snad to konecne dobre dopadne.a tebe zelam aby si tiez aj pojdes do KET aby bol uspesny.a ak nie tak zelam aby si si uzila dovolenku zasluzis si po tom vsetkom.hovori sa ze buduci rok by mal byt uspesnejsi....tak nam zelam aby sme boli co najskor tehule a aj maminky.....
@28maja28 neboj dobre to dopadne.ano 3laparky.prva diagnosticka druha mimomaternicove tehotenstvo tretia odstranenie aj druheho vajcovodu...a ty ides na diagnosticku?
Diky,drzim ti palce.ja som na tom psych.tak ze to vzdavam uz.nepojdem uz ani na ket.nechcem jest uz ziadne hormony a platit car za poloklamstva ak nie uplne..ty sa opatruj a drzim velmi palce.pa
@leontinka27 vies,ze ani neviem.ale tak lekar po neuspesnych vysledkov po tabletiek navrhol ze to je dalsi krok k tomu aby mi mohli dopomoct tehotenstvu.velmi dufam ze to aj pomoze.a vy ste teraz na tom ako?po tolkych zakrokov?
@candour ale srdcko to nemyslis vazne.....ono to trosku preboli a bude dobre.ved si sa zasa pohla vpred tou reprod.imunolog....mas tolko mrazacikov uz by bola skoda ich tam nechat.a vies kolko poznam bab co mali prave KET uspesne.....nech ta ani nenapadne ta to vzdat!!!!!!!
@28maja28 tak to bude diagnosticka laparka a ked uz budes v narkoze nech ti urobia aj hysteroskopiu...a my nakolko uz nemam vajcovody ideme na konci januara do 5IVF....tak drzim palce
@leontinka27no na ket v jan hned na zac.mam ist,mam recepty atd.ale ani som ich nevybrala.urcite ne,vobec sa uz na to necitim a najma ziadne horm.lieky uz jest nechcem a nebudem po tom co nasledovalo po 2.ivf teraz..ak sa na ket raz nahodou odhodlam tak jedine v nativ..a vies,dr.mi sam de facto povedal ze z tych 18co zamrazili nevie ako by dopadlo,ze ci nechcem radsej na 3.ivf ist rovno.otras..nech idu do pecka s celym tymto pristupom.fakt mam dojem ze je to cele len o prachoch..tak idem od zajtra radsej lyzovat a vo feb.miesto ket radsej na dovolenku som sa rozhodla,lebo psych.mam po 2.ivf uplne v prdeli,najma ked z nas co sme tam boli 4 naraz vsetky 3na 1.sup otehotneli a ja zas nic 😲 chcem sa vratit do "normal"zivota teraz a mat pokoj.. na teba ale v jan.budem VELMI MYSLIET A DRZAT VSETKY PALCE.GO 4IT 🙂

@leontinka27 mi volali odtial pred chvilou ze mi este potvrdia ze sa im uvolni bud tento stvr alebo 9. 1. tak ze mi este budu volat, to by bolo fajn...s tymi tromi mesiacmi som to tiez nepochopila..dr nieco splietal ze kedze som mala ohss asi ze by sa mali vajecniky ukludnit, ale ked ma bol schopny mesiac po laparo poslat na ivf tak fakt neviem..som dost sportovo zalozena, zdravo zijem, tak snad to organizmus zvladne..zajtra mam ist do car sa dohodnut tak uvidim, akurat ze v lete som po 1. ivf vobec nedostala dalsiu men. az po 50 dnoch ked mi pichli vyvolavacku, tak sa aj tak mozno dopracujem az do februara🙂 a ty teda ako ides? imuno nechas tak a ides v novom roku kedy na ivf?