Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
Kocky,stalo sa niektorej,ze po jej po laparke meskala mrcha? V decembri som ju dostala po 62 dnoch - to som uz mala 12 dni pichnutu vyvolavacku a teraz mi zas meska. Zatial iba tyzden,ale aj to nastve. Caka nas IUI a uz by som ju rada dostala,lebo sa takto len oddialuje. 😖
@atka1989 ahoj..ja som bola v nr na laparoskopii cca pred rokom..robili mi ju kvoli cyste na vajecniku..v stredu som nastupila do nemocnice, v stvrtok zakrok a v sobotu ma pustili domov..v nedelu som bola uz na rodinnej oslave a dalsiu v stredu uz v praci..takze da sa..ak mas nejake otzky kludne sa pytaj 🙂)
Dobry den. Chcela by som sa spytat ze po kolkych tyzdnoch mozem ist do roboty.
Ahojte 🙂
4.3. idem na laparoskopicke vysetrenie priechodnosti vajcovodov a tiez celkovu diagnostiku vsetkych tych nasich organov 🙂 v lete som uz bola na hysteroskopii. No ale nie to som chcela 🙂 ..... Ako dlho ste po laparke krvacali? mne odporucal ist lekar na kliniku na jednodnovu ze hned pojdem domov. Ale napokon ma berie k sebe, ze pre istotu do nemocnice tak neviem ... trosku mi to nahnal strach 😖
Boli ste aj vy tak psychicky vystresovane ako som ja teraz? bojim sa aky verdikt ma caka po pebudeni 😢
@nikola246 to je rozne. prve tri-styri dni, co ta prepustia, z teba vyprcha plyn, ktorym ta nafuknu. je to neprijemne a aj to boli. dalsi tyzden budes este citit rany na pupku. ked som bola na laparke pred rokom, isla som do prace po dvoch tyzdnoch. to mi ale robili len prefuk. teraz mi vajcovody museli vziat, takze som doma bola dlhsie, pretoze kontrola je po menzes. ten mi tyzden meskal a mala som pocas neho pichave bolesti, takze doma som bola mesiac.
@tamburetka ahoj mala by som na teba velku prosbu ak by si mi mohla poradit kam ist na laparoskopiu. Momentale zijem v zahranici a dnes mi moj gynekolog oznamil aby som postupila diagnostic Laparoskopiu. Ja vlastne ani neviem lebo ako tak citam kazda baba tu ma ine poroblemy. dakujem za kazdu radu
@petrameng Ahoj. tak neviem kde presne bývaš, je to síce jedno, ale ja som napr. išla do centra jednodnovej chirurgie lebo som vedela že ešte v ten den poobede pojdem domov, tak som to mala aspon blízko 🙂. možeš si vybrat klasickú nemocnicu ale tam si poležíš dlhšie, asi 1-2dni, v 1dnových centrách sa vačšinou chodí domov ešte v ten den. ono tá laparka sa robieva z roznych príčin, najjednoduchšia je prefuk vajcovodov-to je tá diagnostická, vačšinou pri dlhších problémoch s otehotnením.
ale kedže píšeš že si v zahraničí, tak sa skus poradit radšej priamo so svojim gynekologom, nech ti od odporučí kam máš íst na zákrok.
Cauko,
tak ja som dnes 8 dni po zakroku.... mala som ist na jednodnovku tiez diagnosticku na prefuk ale meskala mi mrcha tak som termin musela zrusit. Vzal ma ale moj lekar do nemocnice kde je primarom aby som to mala v tomto cykle. No moj pobyt z jednej noci sa zmenil na 5 dni. Ked zacali laparku tak nasli brucho plne zrastov nakolko mam za sebou operacu pruhu a slepeho creva.... takze mam pekny 15 cm rez na bruchu. To je vraj riziko laparoskopie u bab ktore uz mali operacie brusnej dutiny. Na jednodnovke by som sa zobudila s tym ze nic spravit nemohol a sla by som tam zbytocne a tak v nemocnici vedeli hned konat. 😀
@tamburetka ahoj tak dakujem ti velmi pekne za rady. Ja by som praveze chcela postupit tento zakrok doma na Slovensku . Moj sukromny gynekolog je z nemecka ale ja zijem v Irsku. Odporucal mi aby som si to dala urobit na Slovensku. Vraj je to tam cenovo dostupnejsie ako tu a tiez aj doktory su viac menej skusenejsi. .Tu si za to pytaju cca1700 euro co sa mi zda velmi vela. U mna by islo skor o prefuk vajcovodov . Byvam v Bratislave lepsie povedane nasi tam byvaju. Chcela by som postupit jednodnovu laporoskopiu . Kde by ste mi odporucali ist? Mne je jedno mozem ist aj mimo . dakujem za kazdu radu
Baby, ako dlho ste krvacali po diagnostickej laparoskopii? Mne robili len prefuk, mam tyzden po a dnes, cize na siedmy den po zakroku, som zacala krvacat, do dnes som len spinila. Nejde vsak o menstruacne krvacanie, krv je skor riedka, svetlo cervena. Mala taketo problemy niektora z vas? Inac ma nic neboli. Dnes som bola na vyber stehov a dr. povedal, ze tyzden spinenia je normalny, avsak po vybere stehov, ako som prisla domov, som zacala krvacat.
mne robili iba prefuky, nic viac, vdaka Bohu, nenasli. Dufam, ze menzes pride ako ma a tym sa to skonci. Snazis sa aj otehotniet, ci Ty nie si ten pripad?
@feba8284 ja som mala robeny tiez prefuk a malicku 0,5 cm cystu z vajecnika mi odstranili a tiez zrasty v brusnej dutine, lebo bolo ich tam hojne. A krvacat som nemala, iba spinit a uz vobec nie silno. Ja som mala dostat mrchu vcera zatial nic.... zapalila sa mi akurat pooperacna rana a tak som bola v nemocnici za lekarom co ma operoval, osetril ma atd. a medzi prve otazky patrila aj ta ze dufa ze som nekrvacala alebo nekrvacam.... samozrejme mimo menstruacne. Ze ak zacne podivne krvacanie mam mu volat. Asi to aj zavisi od lekara alebo od zasahu.... 100ludi - 100chuti 😖 😖 😖 😅
@darka252 dnes som volala dr. a vraj je to normalne, ze sa cistim, tak mam vydrzat ☹ Uz je to vyse tyzdna a to mam o 3 dni dostat mrchu, tak snad ju dostanem a mrchou sa krvacanie skonci. Co som si citala odborne clanky, tak krvacanie po laparoskopii sa povazuje za normalne, ak skonci cca do tyzdna, no ja som asi iny pripad. Nie je to nic prijemne, ostava mi len verit, ze nejaka ta krv este vo mne zostane 😉
@feba8284 Tak ked lekar potvrdil ze je to ok tak asi je. Ja tym ze som mala otvarane busko tak na mna plati asi iny meter :D ja cakam na mrchu aj ked dnes som znova zacala spinit mozno je to "poznavacie znamenie" :D Vraj tu prvu budem mat dost bolestivu tak uz sa tesim co mi prinesie. Ale to kvoli narusenym tkanivam .... ☹ ☹ ☹

Ahojte Baby , chcem sa informovat bola z vas niektora aj v Nitre na laparke?