Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@darka252 ja som deprimovana, od kedy sa nedari, cize nieco vyse dvoch rokov. Moj svet sa v poslednej dobe toci len okolo temy, ako prirodzene otehotniet a sama na sebe citim, ze to nie je dobre, stale to riesit, ale neviem sa sustredit na nic ine. Kto nezazil, nepochopi... Snad sa po laparke zadari, na ine nechcem ani mysliet, nie nadarmo sa vravi, ze nadej umiera posledna.
@feba8284 presne tak kto nezazil nepochopi..... velka bolest pre zenu ked kazdy mesiac zaziva sklamanie 😢 Ale hlavu treba drzat hore aj som pred Vianocami rezignovala a snazim sa zamestnavat niecim inym ked to na mna pride. Hlavne je mat po boku podporu a ide to lahsie. Ja mam manzela ktory ma nelutuje ani nic podobne iba ma vzdy nakopne aj ked sa snim par dni nerozpravam lebo potrebujem pocut utechu a ine veci ako robime pre to nieco a to je hlavne..... A asi aj jeho pristup mi dost pomaha 😀 Dame to neboj sa. vela zenam laparka pomohla k babatku tak snad nebudeme výnimky 😀 Zabojuj, lebo psychika ovplyvnuje velmi
hej, snazim sa bojovat, kym mam este sil. Ja mam velku oporu v manzelovi, ale v ostatnom case badam aj na nom, ze nie je uz az taky optimisticky, akym byval. On sa tym zoziera asi vo vnutri a navonok to velmi nedava. Musim sa nakopnut a zacat viac verit, ze budeme patrit medzi tie uspesne, ktore sa, vdaka laparke, dockaju vytuzeneho babatka 🙂
@darka252 hej, snazim sa bojovat, kym mam este sil. Ja mam velku oporu v manzelovi, ale v ostatnom case badam aj na nom, ze nie je uz az taky optimisticky, akym byval. On sa tym zoziera asi vo vnutri a navonok to velmi nedava. Musim sa nakopnut a zacat viac verit, ze budeme patrit medzi tie uspesne, ktore sa, vdaka laparke, dockaju vytuzeneho babatka emoticon
@darka252 daj potom vediet, ako sa Ti dari. Ja som konecne, skoro dva tyzdne po laparke prestala spinit i krvacat, takze zaciname odznova. Snad sa nam konecne postasti, clovek stale dufa, ale na druhej strane, nie sme naivni. Hovorim si, ze bude ako ma byt, len stale niekde v kutiku duse dufam, ze bude ako chcem, aby bolo 🙂
Caute Caute tak konecne sa mi poradili ako tak vybavit nieco. Dovolat sa na kliniky neni naozaj sranda ako tak zistujem. Druhy tyzden sa snazim a nic nikto mi neberie. Nevadi treba mysliet pozitivne. 🙂 Dve klinky mi to zdvihli jedna sa vola GYN- FIV na Zahradnickej ulici. Boli tam velmi ochotny a dokocna mi aj poradili co mam robit. Najprv sa musim objednat na konzultacie ktore su bezplatne a potom vraj uvidia ci budem musiet postupit zakrok. (Urcite ho budem musiet postupit lebo moj sukromny gynekolog mi odporucal aby som isla na to) Chcela by som postupit jednodnovu chirurgiu laporoskopicku . Dakujem velmi pekne vola sa teda jej Nick name ma Tamburetka, vdaka nej ktora mi vysvetlila aky je rozdiel medzi nimi. Si naozaj vazdim a dakujem ti este raz.. Dalsia klinika na ktrou som sa telefonicky dovolala sa vola Klinika Sagas , je vsak aj v Dunajskej Strede co by mi vobec nevadilo. Nemate niekto skusetnosti .ja sa bojim velmi
. Drzim kazdej zienke palceky
Kedy vas gyn. Odporucila laparku ? Po akom dlhom snazenim ?
ahojte, chcela by som poprosit o radu, gynekolog mi navrhol skontrolovat priechodnost vajcovodov - bud laparoskopicky alebo rontgenom, neviem sa rozhodnut ci to vobec mam podstupit aa ked ano ktorou metodou, kazda ma aj pre ja proti. Snazime sa rok o babatko, resp. som tehotna bola ale skoncilo to MA bohuzial a potom po prestavke sme sa zase zacali snazit a od toho druheho pokusu je to teraz rok, hormonalny profil mam OK, ovulacia tiez aj folikulometriou kontrolovane, vsetko ok, vytery a chlamydie a podobne tiez ok, manzel spermiogram tiez ok, proste nic nezistene tak preto ten navrh na kontrolu priechodnosti.... rozmyslam aj sa na to uplne vykaslat a nespodtupit to ani neskusat nic uz... viacere ste si asi presli podobnym tak prosim o radu, dakujem.
@hellokittynka Ahoj, ja som si presla podobnym co TY (okrem potratu). Vsetko bolo u nas ok a tiez mi bolo odporucene bud hysterosalpingografia (pod röntgenom) alebo laparoskopia. Ja som sa rozhodla pre hysterosalpingografiu, ale primar nemocnice ma svojimi argumentami presvedcil a som stastna, ze som sa presvedcit dala, lebo pri nej Ti chytia kliestami krcok maternice a pod tlakom ti prefukuju vajcovody, co je dost bolestive a ak nieco zistia, musis ist aj tak potom na laparoskopiu. Cize ak sa rozhodnes hned pre laparku a nieco pri zakroku zistia, hned to mozu dat do poriadku. Drzim prsty a na Tvojom mieste by som to podstupila, kedze mas podobny pribeh ako ja a laparka Ti moze pomoct a vsetko ozrejmit a napomoct k otehotneniu.
dakujem @feba8284 za odpoved, ja som nakoniec sa tak rozhodla, že nakoľko sa bojím oboch metod a je to riadny zasah do organizmu a v januári som si prešla cystoskopiou (na moc.mechur) a to bolo nieco strasne a mam to dost este zive v pamati a ked ma videl p.doktor aka som z toho vystresovana a ako sa bojim tak nakoniec pre mna vybral najmenej bolestivu a setrnu metodu urcenia preichodnosti a to cez UTZ, uz som sa objednala aj na neho idem v máji. Keby mi nedal túto možnosť tak asi sa dám laparoskopicky ale obaja veríme ze to nebude potebné... Som oveľa kľudnejšia teraz, nakoľko som si prešla za posledný 1,5 roka mnohými bolesťami - mávam často zápal mechúra ked sa denne snažíme o baby tak viem čo su to ukrutne bolesti niekedy aj každý mesiac tak ma chcel doktor čo najviac ušetriť tak verím že sme dobre vybrali. Dúfam ze ti laparka pomohla a budes coskoro tehu...
@benne no ja som mala tiež laparoskopiu žlčnika a segra zasa mala operovaný žlčnik normalne rezom ale on je viac fit ako ja musim si davť pozor čo papam a ona je všetko zaradom takže keby som si teraz mala vybrať ako laparospopiu vylučim idem normalne pod nož otvoria vyčistia všetko lepšie vidia čo treba a čo je v priadku mne žlčnik vybrali ale nevyčistili žlčove cesty a sestre to urobili takže tak ale vtedy som nemohla inač mala som 2mesačne babo a dlho by osm sa zotavovala potrebovala som hned fungovať ale ľutujem ...
@hellokittynka Hovoril Ti doktor, ako to prebieha pod ultrazvukom? Lebo to je ako hysterosalpingografia, ktoru som Ti opisala vyssie, len Ta nesnimkuju pod röntgenom, ale pouziju ultrazvuk, cize nejde o bezbolestivu metodu ☹ V kazdom pripade je to na Tebe a drzim Ti silno prsty. Inac zeny, ktore mavaju casto zapaly, maju casto aj nepriechodne vajcovody, ale to Ta nechcem strasit. Potom sa kludne ozvi, ako si dopadla 🙂 DRZ SA.
@feba8284 hovoril ze bolestivost zavisi jednak od vykonavatela a aj o tom ci su prechodne alebo nie, ze ked su nepriechodne je mozna vyssia bolestivost ako pritom ako su priechodne... ja som toho zazila dost tak aj ked by bolo bolestive tych 30 min tolko pretrpim uz 🙂 pre mna je horsi zasah narkoza, tak ja radsej pretrpim moznu bolest... v buducom tyzdni idem na to tak sa potom ozvem... tebe pomohla ta laparka?
@hellokittynka drzim silno prsty, aby to bolelo co najmenej. Ja zacinam druhy mesiac po laparke, cize mame akoby 2hy pokus, tak sa pokusame. Ja som mala aj velmi silne bolesti pri menstruacii a k odstraneniu bolesti mi laparka dopomohla, to uz teraz mozem povedat, lebo menstruaciu uz prezivam bez akychkolvek liekov na utlmenie bolesti. Snad budeme ti stastni a podari sa nam otehotniet do tych 3och mesiacov (stale dufam). Drz sa 🙂
@otomanko12 krvacala si po laparoskopii?Zobrali ti aj vajecnik?
@hellokittynka ahoj, suhlasim s @feba8284 nemas sa coho bat a aj ja z vlastnej skusenosti by som viac odporucala priamo laparoskopiu. Tiez som uvazovala nad ultrazvukovou metodou ale je pravda ze lap. ti vedia pripadne problemy odstranit. Ja som sla na laparku a nakoniec som sa prebudila s rezom na bruchu pretoze mi zistili velky pocet zrastov o predchadzajucich operaciach v brusku. A tiez mi z vajecnika odstranili hned malu cystu. Prefuk siel v mojom pripade tazsie ale podarilo sa a nam sa po dvoch rokoch hned po laparke zadarilo 🙂 myslim ze urcite to ma lepsi efekt ako iba ina metoda ktora si myslim ze je viac diagnosticka. Som zivy priklad toho ze to funguje, lebo u nas bolo tiez vsetko ok, lekar sa chytal z a hlavu ze nechape kde je problem.... a aha ho.... vraj nejaky nasledok skryteho zapalu to mohol byt. Takze drzim prsty, uz nech sa rozhodnes pre akukolvek metodu, nech si co najskor tehulkou 🙂
@veronikadany áno,ale iba pár dni
@veronikadany jej a zobrali mi pravý vaječník,lebo to už bolo druhé MT na tej istej strane
@otomanko12 za aku dobu sa vam podarilo znova otehotniet?
@darka252 a @feba8284 Dakujem za rady a skusenosti a ja to uz mam za sebou... som rada ze som nesla laparo nakolko v mojom pripade by to bolo zbytocne,,mam oba vajcovody priechodne aj maternicu kontroloval popritom a vsetko ako ma byt 🙂 Dokonca sa to dalo prezit vpohode, asi len dvakrat to zabolelo ako kramove bolesti zhruba a po 10 min bolo potom, ale tak ja som mala vsetko priechodne tak mozno aj preto take bezbolestne a doktor bol velmi sikovny a mily takze super, tesim sa ze to mam za sebou a ze vdaka tejto metode som mohla byt usetrena operacneho vykonu, takze ja som zas opacny pripad ako vy - komu stacila tato diagnosticka metoda. Strasne moc gratulujem @darka252 k tehu a verim ze aj my coskoro budeme 🙂 dufam ze toto prefuknutie mi pomoze kedze u nas pricina neznama - ziadny problem nikde nenasli....
@feba8284 super ze ti pomohlo k bezbolestnosti a verim ze aj k inemu, vid priklad darka252 🙂 Mne doktor hovoril ze je vhodne dalsi cyklus sa snazit nakolko ten prefuk moze pomoct ako taky "preplach"ale to vies urcite...tak drzim palce v snazeni nech sa podari 🙂
@hellokittynka prve tri mesiace po zakroku mas najvacsiu sancu, takze hor sa do snazenia 🙂 Som rada, ze to nebolelo a ze si ok.
@veronikadany po odstraneni vajickovodu, sme si mali davat pozor asi polroka. Ale raz sme na to pozabudli a hned po prvej normálnej menstruacii som otehotnela , takze asi tak po mesiaci.
@hellokittynka dakujem velmi pekne 🙂 NO tak to je faj ze si ok a ze mas vsetko v poriadku... tak teraz sa len snazit a nasledovat ma 😀
@otomanko12 super, tak drzim palce,az vsetko dobre dopadne🙂

@feba8284 Ved aj ja... resp. rada by som t povedala ale vcera ma lekar zarazil tym ze mam za nim prist na tu kliniku pre poruchy plodnosti kde chodim tak o 2 cykly a dame sa na IUI. ostala som stat s otvorenymi ustamy..... Manzel je v poriadku a ja tiez prefuk siel tazsie ale precistili to tak ze potom to slo uz fajn. ze aj to mohla byt chyba a ja nadsena ze zahoji sa vsetko a snad to po takmer 2 rokoch bude pozitivne a teraz toto ze asi neovulujem..... Ale BT a tiez hlien tomu nasvedcuje ze mam 😢 😢 😢 od vcera som dost deprimovana.