icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

otomanko12
12. máj 2016

@veronikadany dakujem😃

angel1979
29. máj 2016

Kocky, ktore maju za sebou LSK, som 2mesiace po, ale brucho mam stale take nafuchnute, taka objemna som :D , vy ste ako dlho mali taky pocit?

emma536
13. jún 2016
stellamaris
13. jún 2016

@angel1979 Ahoj,ja som 2 tyzdne po LSK a brucho som mala nafuknute ako balon plus obrovsku modrinu skoro po celom bruchu.Teraz konecne brucho splaslo,ale to je individualne,takze neboj sa,bude zase ok.

bobulazelena
18. jún 2016

Babulky, prosim vas, ako dlho ste po laparke krvacali?

parvinka0001
18. jún 2016

@bobulazelena ja som minimalne

angel1979
19. jún 2016

@stellamaris dakujem, nebojim sa, len je to neprijemne a najblizsie mesiace uz ani neschudnem

angel1979
19. jún 2016

@bobulazelena ja vobec

bobulazelena
19. jún 2016

@parvinka0001
@angel1979
No mne robili aj driling a krvacam uz treti den. Asi ani ovulaciu nestihneme.

stellamaris
19. jún 2016

@bobulazelena ja dva dni slabe spinenie a potom som dostala mrchu................krvacanie silne natolko,ze som isla na vysetrenie do nemocnice.

bobulazelena
19. jún 2016

@stellamaris aha...no ja mam mat MS az skoro o 3 tyzdne.
Tak neviem, asi tam zavolam v pondelok

stellamaris
19. jún 2016

@bobulazelena mne robili laparku na konci cyklu.Pockaj na mrchu,ci pride.............

suzzi7
19. jún 2016

Ahoj ja som absolvovala laparo minulý rok 1.6 síce brucha ale je to v podstate to isté večer pred tým sestrička spravila klystir od pol noci nič nejest nepiť ráno deň operácie len ma uspali ja osobne zle znášam narkozu tak som aj odpadávala aj vracala keď som sa prebrala ale inak fajn bolelo ma keď sa mi vstrebaval vzduch a stichy ale dalo sa to vydržať ja som bola hospitalizovana 4dni kvôli ťažkostiam 😊

suzzi7
19. jún 2016

@angel1979 mma to dosť bolelo keď sa mi vzduch vstrebaval a cca 2,3 týždne som bola nafuknuta a po klystire aj dosť zapečena 😅 takže nič moc

bobulazelena
19. jún 2016

Baby ja som bola na jednodnovke a klustir mi vobec nerobili, len kazali noc nejest a nepit

bobulazelena
19. jún 2016

@stellamaris jaaaj mne na zaciatku cyklu

stellamaris
19. jún 2016

@bobulazelena ani mne nerobili klistir.A pekne po laparke hned servirovali kavu,vodu,piskoty a polievku s rezancami 🙂

bobulazelena
19. jún 2016

@stellamarisne nedali noc okrem vpdy :-O
Asi preto ze to bola jednodnovka, ale hladna som bola straaaasne

angel1979
20. jún 2016

prvy den prijmu som pila....taky sirup a potom som sa pretekala so susedou na wc, v den LSK nic nedali jest, ale ja som nevydrzala, tak mi povolili vecer piskoty

luci5
1. júl 2016

@bobulazelena ahoj, chcem sa ta opýtat čo je to jednodnovka? tiež ma čaká laparka, to znamená že tam budem jednu noc spať ? ďakujem, a ešte ako dlho sa to hojí??

bobulazelena
1. júl 2016

@luci5 jednodnova chirurgia. V den kedy ta operuju tak ta aj prepustia domov

luci5
1. júl 2016

@bobulazelena ďakujem,a doba liečenia? či je too individuálne? Ja len že pracujem, mám doma dve malé deti a manžela so zlomenou rukou, tak sa budem ponáhlat pracovat, bude sa dat??

bobulazelena
1. júl 2016

@luci5 jasne ja som sa zotavila za chvilku...ako tazke veci by si nemala dvihat lebo budes mat aj vnutorne stichy ale inak po dvoch dnoch pohoda

luci5
1. júl 2016

@bobulazelena super, si ma potešila. Neviem prečo ale bojím sa. pravdupovediac radšej by som išla rodiť, tam viem čo ma čaká 🙂

bobulazelena
1. júl 2016

@luci5 neboj sa vobec...fakt ja dom cakala nieco omnoho horsie. Ja som to zvladla bez akejkolvek tabletky od bolesti

luci5
1. júl 2016

@bobulazelena ďakujem, budem mysliet pozitívne 🙂 a tabletky od bolesti ja málo kedy, takže to si tiež nedám 🙂

bobulazelena
1. júl 2016

@luci5 v den zakroku som bola trochu osprostena a este dva dni sa mi horsie hybalo ked som menila polohu ale inak uplne pohoda. Len sa setri a nic manualne potom naozaj nerob a decka na ruky nedvihaj ( ja nemam deti takze som toto nemusela riesit) ,aby sa ti vnutorne stichy nepotrhali.

luci5
1. júl 2016

@bobulazelena ďakujem naozaj pekne za rady, no budem sa teda šetriť, baby nebudem dvíhat, už majú 5 a 6 rokov🙂

bobulazelena
1. júl 2016

@luci5 jaaaj tak to su uz velke slecny 😉
Fakt sa nemas coho bat. Nie je to rak hrozne

iivviikk
4. júl 2016

Ahoj pisem lebo mám strach.Ja idem v nedeľu do nemocnice v pondelok maju mi robit konizaciu a odstranovat cystu,lekar vravel ze tam budem max do stredy . Je to možné. Ani si neviem predstaviť že tam budem dlhšie,mam ročné dieťa. A obrovský strach.