icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

angel1979
15. júl 2016

takze to nafuknute brusko je Alexandra ;), takze hned po LSK sa podarilo a vyslo, tak skusajte aj vy ostatne

mirunka83
15. júl 2016

Ahojte, rada by som pridala aj ja svoju cerstvu skusenost s laparoskopiou, kedze aj ja som pred zakrokom hladala co najviac informacii, aby som sa vedela pripravit na to, co ma caka 🙂 Teraz som 2. den po zakroku a pisem uz z domu 🙂
Mna prijali do nemocnice den pred zakrokom. V ten den so mnou nic nerobili, iba mi dali okolo 12.00 vypit take prehanadlo - X-prep. To zacalo ucinkovat asi tak o 6 hodin, takze dovtedy pohodicka. Musela som akurat vypit v ten den kvoli tomu vela vody , cca 3 litre a jest som uz nemohla nic. Vecer mi pichli injekciu ako prevenciu proti vzniku trombozy a embolie. Od polnoci som uz nesmela ani nic pit kvoli narkoze. Na druhy den rano mi dali tabletku - taky oblbovak, zabandazovali nohy a odniesli na operacku. Tam to islo vsetko tak rychlo, ze som si ani nestihla uvedomit, ze sa so mnou nieco deje. No a potom uz nic neviem 🙂 Ked som sa zobudila, mala som len 3 ranky - jednu pri pupku a dve na bocnej strane brucha. A este som mala zavedeny kateter z mocoveho mechura. Ten mi ale zaviedli ked som bola pod narkozou, cize ziadna neprijemna skusenost. Nebolelo ma vobec nic, ani mi nebolo vobec zle z narkozy, Bolo to vsetko uplne v pohode, nepotrebovala som ani ziadne tabletky od bolesti. Poobede som sa uz mohla aj napit vody, ale jest som nedoslala nic, az na druhy den rano. Kateter mi vybrali v ten den vecer, takze som uz mohla ist aj sama normalne na WC. Neprijemne bolo jedine vstavanie z postele. Predsa len vsetko cerstve, hlava este oblbnuta z narkozy a navyse brucho ako balon. Ale da sa to zvladnut, len si treba najst sposob ako na to 🙂 Domov ma pustili na druhy den po operacii - okolo 12.00, no a dnes je to druhy den po operacii, a uz ani vstavanie z postele mi nerobi problem. Uz sa musim len zbavit vsetkeho toho plynu co do mna napustili 🙂 Ranky ma vobec nebolia, ani pri sprchovani to vobec nestipe, cize keby ze tam nemam stichy, tak ani neviem, ze mi nieco robili 🙂
Verim, ze som tymito informaciami niekomu pomohla a bude sa aspon trosku menej bat 🙂
A este pre info...operovali ma v Kosiciach na Rastislavke a nemozem povedat ani jedno kryve slovo na nic - izby su tam novucke, na kazdej je WC aj sprcha, dokonca je na izbach aj klima a sestricky aj lekari su tam neskutocni, vsetci vzdy s usmevom na tvari a obrovskou ochotou pomoc a poradit v comkolvek. Ckze z mojej strany velka spokojnost!

angel1979
15. júl 2016

@mirunka83 az som pozrela na nick, ze kto to pise, cisto ako ja, tiez som bola v starej a robl ma uzasny Pan Doktor Kraus

mirunka83
15. júl 2016

@angel1979 mna operoval tiez uzasny pan dr. Linkesch 🙂 A kedze vidim, ze u Teba LSK pomohla, tak budem dufat, ze aj u mna bude vysledok taky rychly a budem sa moct coskoro tesit z dvoch ciarok na teste 😉 Prajem nech je vsetko v OK a nech mas bezproblemove tehotenstvo 😉

angel1979
16. júl 2016

@mirunka83 dakujem krasne, u mna si nic nezistilo ziadem problem a hned 3.den po op som skakala, aby som nasla ciarocky a nadherny neopisatelny pocit, drzim prsteky, dakujeme

luci5
2. aug 2016

pekný deň žienky. Aj ja pridám svoju skúsenosť s laparoskopiou, kedže nedávno som sa pýtala ako to prebieha auž to mám zasebou. V prvom rade chcem povedat že strach je vačší než samotná operácia🙂 Bola som prijatá v den zákroku, samoyrejme nalačno, dostala som klystír,do žili antibiotiká,proti grcaniu niečo, proti zrážaniu krvi, a pred operáciou oblbovák🙂 potom si po mna prišli, celú prespíte, takže si ani nič nepamatáte. Po operácií sa nepapá len pije, je možnost že budete zvraciat, čo ja som slabý žalúdok a predsa som nie 🙂 Bolesti žiadny, tri vpichy, tiež som nedostala tabletku od bolesti, nebolo treba. Akurát že sa hlavička krútila chvílu, ale celkom som bola sebestačná. Tiež mi vadilo nafúknuté brucho, ale časom opadlo. Myslím že taký týžden som bola uspatá a unavená, inak pohoda. Tak sa nebojte, zvládneme,sme ženy. Ja mám už za sebou dva porody, tak laparka bola nič oproti tomu 🙂

lenockalenka
4. aug 2016

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či je tu niektorá, ktorá absolvovala diagnostickú laparoskopiu v TT? Ako dlho trvalo kým vás objednali? Ďakujem 🙂

marcopollo
9. aug 2016

ahojte aj ja som po laparke vajecnika cysta ,otehotneli ste po zakroku za aku dobu

angel1979
10. aug 2016

@marcopollo LSk bola 1.4 a mala som jeden menzes a cakame Alexandru, cize hned ;)

lenockalenka
10. aug 2016

angel1979@ja som po hyfosy a lekárka nevedela potvrdiť, že sú vajcovody priechodne.. dala mi odporúčanie na laparoskopiu. Mala si diagnosticku laparku na zistenie priechodnosti vajcovodov? Ďakujem a gratulujem 🙂

angel1979
10. aug 2016

@lenockalenka dakujem, ano ja som nesla na hyfosy, kedze sa mi zdalo zbytocne investovat 100€, ked laparka je zdarma, mala som vsetko v poriadku, robili aj drilling, to znamena ze navrtaju take male dierocky, aby sa mali kadial dostat spermie ;)

lenockalenka
10. aug 2016

Ďakujem 🙂 No veď to, ja som sa práve tej laparky bála, resp. ešte stále sa jej bojím, keďže ju mám pred sebou. Dlho trvalo kým ťa na ňu objednali? Absolvovala si ju v nemocnici, však?

marcopollo
10. aug 2016

@angel1979 gratulujem , a brala si niejaake lieky na otehotnenie

lenockalenka
10. aug 2016

@angel1979 Ďakujem emoticon No veď to, ja som sa práve tej laparky bála, resp. ešte stále sa jej bojím, keďže ju mám pred sebou. Dlho trvalo kým ťa na ňu objednali? Absolvovala si ju v nemocnici, však?

angel1979
10. aug 2016

@lenockalenka no kedze pracujem v zdravotnictve, najblizsi termin som isla na diagnosticky vykon- to nie je operacia a nemas coho sa bat, drzim prsteky

angel1979
10. aug 2016

@marcopollo dakujem, no cca od januara do mna pchali uz ani neviem ako sa volali plus ovitrelle, zbytocne peniaze, lebo som neotehotnela, preto som sa rozhodla ist na LSK, totizto lekarka ma tlacila do inseminacii bez toho, aby si overila, ci mozem byt tehotna alebo nie, vsetko je o biznise a nakoniec sa podarilo bez liecby a som rada, ze nemam v sebe nadopovane babo ;)

lenockalenka
10. aug 2016

@angel1979 po hyfosy som išla hneď ku svojmu gynekologovi, ten mi poradil, že mám počkať 2-3 cykly.. Vraj podľa lek.spravy lekárka pri hyfosy úplne nediagnostikovala nepriechodnost a mohla to tým zákrokom spriechodnit.. Ach, mám v tom už zmätok..pockam do konca tohto cyklu a zrejme sa pôjdem na tú laparku objednať..to čakanie je zlé ..ďakujem moja 🙂

angel1979
10. aug 2016

@lenockalenka zvlastne, lebo praveze po kazdom zakroku je najlepsie sa snazit hned, no drzim prsteky a potom pis, ako si dopadla ;)

lenockalenka
10. aug 2016

@angel1979 hyfosy mi robili v centre v BA a odtiaľ má tá lekárka poslala k môjmu gynekologovi, aby má odporučil do nemocnice na laparku.. No on mi odporučil počkať a snažiť sa prirodzene a s laparkou tie 2-3 cykly počkať... Vraj má skúsenosť, že sa to môže podarit 🙂 ďakujem, určite dám vedieť ako sme dopadli 🙂

tinkapistik
16. aug 2016

@mirunka83 ahoj murinka, prosím ťa mám otázočku, čaká ma lpsk na rastislavovej, takže som ti veľmi vďačná za podrobné opísanie "pobytu".. zaujímalo by ma, či si si musela oholiť a bruško(myslím od pupku dole)? Ďakujem za info 🙂

angel1979
19. aug 2016

@tinkapistik pokial mas zarastene brucho tak treaba, pretoze v pupku mam dierku a dve pod sebou nalavo a daju ti aj kateter na piskanie

tinkapistik
22. aug 2016

@angel1979 dakujem za info 🙂 , tak nemam ho zarastene az ako chlapy, ale normalne chlpky, tak to necham tak a hadam bude v pohode....
a pozeram, ze tebe sa pekne zadarilo po lpsk.. tak gratulujem ku Alexandre 😉 kedy ste sa zacali po lpsk opat snazit?

angel1979
22. aug 2016

@tinkapistik dakujeme.no prip.si vezmi ziletku sebou, ak by si sa mala doholit ;) no v piatok operacia a v pondelok sme presli do normalu ;)

tinkapistik
22. aug 2016

@angel1979 ..presne 🙂 a v pohode? nemala si ziadne bolesti? kedy ta pustili domov? ja idem zajtra na prijem, v stredu lpsk, tak dufam, ze vo stvrtok ma pustia...

angel1979
22. aug 2016

@tinkapistik ano, vo stvrtok by ta mali pustit, no mala som bolesti ale my zdravotnici sme asi najhorsi pacienti :D bolesti budes mat aj ramena z toho plynu
tak drzim prsteky, pa

tinkapistik
22. aug 2016

@angel1979 tak ja robim tiez v oblasti zravotnictva, ale myslim, ze ja som prave "ukazkova" pacientka, kde nemusim tam nejdem a neriesim😀 comu sa asi moje telo dostatocne podakuje ked to budem co najmenej cakat... ale tak co urobis, ked clovek v kuse v robote... 😒
jo, toto viem, ze plyn sa bude tlacit, aj, ze ranky mozu boliet, skor ma ale zaujimalo, ze ci si nemala bolesti pri tutulkovani 😉
...dakujem, pa 🙂

angel1979
22. aug 2016

@tinkapistik no prve dni ano, ale ked pan doktor povedal, ze najlepsie skusat najblizsie 2msiace, nechcela som stracat cas ;)

butterfly333
22. aug 2016

@lenockalenka ahoj ja som bola tento rok 4.4.2016 na laparoskopii a hysteroskopii v trnave išla som hore v nemocnici na tuším 2 poschodie tam na konzultaciu kedže som bola prave pred ms dva dni tak mi vyratali na 6Dc operaciu operoval ma primár tiež mám na bruchu 3dierky našli mi myom aj cystu,pooperacii ms prišla na čas no dalšia už neprišla ostala som tehu no v 6tt som potratila žial už 5x no až teraz mi zistili trombofiliu teraz som 4mesiace od laparo nosom zvedava kedy sa podarí tehu.Už si po operacii???

mirunka83
22. aug 2016

@tinkapistik ahoj, ja som si brucho neholila, nemala som ho ani zarastené, ale neboj, oni ti to pred tým skontrolujú a keď bude treba, tak to doriešiš už tam 🙂 Držím palce, nech je to dopadne na výbornú 🙂

tinkapistik
23. aug 2016

@mirunka83 dakujem🙂