Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
Ahojte, môžem sa spýtať - v ktorom dni cyklu ste absolvovali laparoskopiu? A ako dlho trvalo kým vás objednali? Ďakujem za odpovede 😃
baby mali ste niektora zase cystu, ja som bola v maji na lapar. a zase ju mam ☹
@marcopollo ahoj,ja som mala operaciu cysty v januari a v máji zistene hned dve dalšie.jedna sama zmizla s druhou sa liečim 😖
@marcopollo laparka v oktobri, cysta znovu v marci. V auguste kontrola a cysta zmizla, snazim sa dodrziavat endodietu a zrejme to funguje.
@linn3 ahojte dnes som bola za gyn. snažime sa o babo ona mi predpisala clostibegyt ale som sa dočitala v pribalov letaku že ked je cysta tak sa nesmie uživať nemate stim skusenosti
a aka je to endodieta? dakujem
@wewe293 aj mna by zaujimalo?
Bojujeme stravou proti endometrioze, pridajte sa do skupiny.
@tamburetka Ahoj,ja som absolvovala laparoskopiu cysty pred týždňom.Bola som hospitalizovaná deň pred operáciou,v nemocnici som absolvovala ešte vyšetrenia a naposledy mi dali najesť obed a do polnoci som mahla už len popíjať vodu.Večer mi spravili klystír a tabletku aby som sa dobre vyspala.Ráno som dostala ešte jednu tabletku ako oblbovák a akosi som to potom nevnímala 🙂 Zobudila som sa až na pooperačke s infúzkou a v tom mi dávali aj proti bolesti čo bolo dobre(aspoň v mojom prípade).Už večer nás sestrička posielala umyť si zuby ale keď niektoré sa nevládali postaviť že im bolo zle tak ich nechali.mala som aj vývod do rána a dalo sa to vydržať.Najlepšie je potom isť sa ráno umyť pod sprchu a podľa potreby keď sa bude dať tak aj vymočiť.Išlo to ľahšie a všetko treba robiť opatrne má to svoj čas.Veľa štastia 🙂
@marcela1906 dakujem za info, no moj príspevok - téma, je už starý 5 rokov 🙂.
@marcopollo ahoj,s týmto neviem.ja som na liečbu tej cysty dostala Visanne. tiež sa snažime o babo
Babulky a ako dlho ste boli po laparoskpii PN?
@aaangelll po prvej,ked mi vajcovody prefukli,tak asi 2 tyzdne.druhykrat,ked mi vzali oba vajcovody,tak mesiac
@zorkahorka @nelly3 ďakujem vám, mňa čaká laparoskopia v prvej polovici decembra, mám ju ešte len pred sebou 😕
Chcela som vedieť, aby som sa vedela zariadiť v práci, mám prácu kde som 12hodin na nohách.
Ahoj som čerstvo po laparoskopii. O 8 ráno som bola hospitalizovana, okolo pol 10 ma zobrali na salu. O 12 som sa zobudila po narkoze. Nemala som velke tazkosti, ziadne zvracanie iba som citila tlak v klucnych kostiach. Okolo 15 mi spisali prepustiacu spravu a isla som domov. Tie rezi moc nebolia je to citlive, ale da sa to prežiť. Pre mna je najhorsie spat na chrbate. Mam bolesti a silna tlak v hrudniku, neviem co to sposobuje, nedocitala som sa na fore ze by mal niekto po operacii taketo priznaky ako ja. Ak ta ešte niečo zaujima napíš. Držim palce.
@lusi8 ahoj 🙂 to si bola zrejme na tzv. jednodnovej chirurgii, však? Ja som objednana do nemocnice a tam zrejme pobudnem dlhšie..3-4 dni.. dufam, ze nie viac.
Výsledky zákroku boli v poriadku? Dufam, že áno 🙂
Na to nafuknutie vraj pomáha espumisan - aspoň tak to spomínajú na začiatku tejto diskusie dievcata 😉
@aaangelll ja som bola po laparoskopii a dalo sa to zvládnuť,len najhoršie bolo vyberanie katedra z brucha. To bolelo,ale mna operovali 2 krát lebo mi to nenašli laparoskopický,takze som musela podstúpiť operáciu brucha,kde ma celu rozrezali. A ležala som tam 10 dni. Takze nic moc. A bolesti boli potom hrozne,ale az ked som domov prišla to začalo strašne bolieť dovtedy som behala ako antilopa a nic nebolelo. Ale zvládla som to a uz je to 3 mesiace po operácii. No skúsenosť nie moc dobrá . 😢
@zorkahorka tak, som čerstvo po laparoskopii aj ja..jeden vajcovod mi zobrali - bol nepriechodny. Druhý je ciastocne priechodný ☹ Pozerám, že čakáš bábätko, gratulujem 🙂 och neviem vôbec čo nás čaká, či je moja diagnóza dôvod na to, aby nám poisťovňa hneď schválila IVF alebo budeme ešte musieť podstúpiť IUI ☹
@aaangelll ahoj na vysledky z citologie este cakam, priechodnost je v poriadku. Ziadne vzrasty, cisty ani nič podobne takze mozeme zistovat dalej. Momentalne mam po operacii problem s lavou castou hrudnika, tupa bolest, tazke dychanie, pochanie- dnes som bola u lekarky dala mi prasky od bolesti a zapalu, no po precitani letaku som zistila, ze su absolutne nevhodne ak chces otehotniet akebo mas s tym problemy. Takze zajtra volam na pohotovost co dalej. 🙁
@aaangelll dakujem,ano,som tehu,zadarilo sa na 6.krat 😀 Narok na ivf od poistovne mas,lebo ten ciastocne priechodny ti je na nic 😕 Chod rovno na ivf,necakaj
@zorkahorka veď toto.. najvyšší čas.. 🙂 .. čo všetko je treba na podanie žiadosti o IVF ? Stačí ju vypísať v CAR alebo si k nej treba ešte niečo priniesť? Do CARu chodime, objednani sme aj na bud.tyzden ..chceli by sme stihnut podať tu žiadosť do konca roka.
@lusi8 Ooo,tak to mi je ľúto, že máš takéto komplikácie ☹ aj zistili z čoho to máš? Je to nejaký vedľajší účinok z narkozy alebo toho plynu, čo používajú pri laparke? Mňa veľmi bolel chrbát a keď som sa postavila, tak ramená.. Dnes som 3.den po zákroku a je to o niečo lepšie..no stále to je ešte cítiť..
@aaangelll vypises si ju v car,staci podpisat,za 2 tyzdne by mohla byt schvalena.drzim palce 😄
@lusi8 ja som už ok, ukončila som PNku a už pracujem. Čakám ešte na výsledky z histológie. Ešte ich nemám,neviem ako dlho sa na ne čaká...ty si ich mala v poriadku? potom chceme ísť do CAR a tam pokračovať v ceste za bábätkom 🙂
Super, že ti je už lepšie, vôbec nevieš z čoho to mohlo byť? Mozno to bola nejaká reakcia na narkozu..
Ahojte. Dnes to je presne tyzden co som po laparoskopickej operacie. Stichy mi vyberali tento tyzden v utorok. Tymto som sa chcela opytat, kedy sa mozem normalne okupat a nie len sprchovat? Dakujem 🙂

Ja som prave po laparoskopii, a po dalsej operacii,takze tak. Nic prijemne teda. 10 dni stravene v nemocnici,ale boli tam myli doktori a aj sestricky. Musim uznat.