Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@adulka1989 ešte dodám, že po laparoskopii som mala napr vyvod z brucha a na cikanie, ako píše @nikaeli po narkoze bolo každej babe zle, ja som viac krát vracala v den operácie, na druhý den po operácii ma prvý krát postavili na nohy, resp. pokúsili sa ale skoro som odpadla. tak mi kázali skúsať aspon si každú chvílu sadnúť, pre vyrovnanie tlaku, prvá prechádzka bola max po izbe, ledva som chodila, všetko bolelo, v ruke som si držala kabelky, vložku pridržala medzi nohami. tiež čakajú kým začneš prdkať a pôjdeš prvý krát na velku, kontrolujú či nekrvacaš. naozaj neponáhlaj sa do práce. ja som mala výhodu že som mohla robiť z domu, takže dva týždne som bola pod paplonom a tukala do klavesnice. ale by som mala mať inú prácu ako mám tak si dám určite mesiac PN
@1982zuzka s tou narkozou suhlasim, bola som v nej uz 3x, tuto som ale znasala najhorsie. Mna operovali v stredu, v sobotu som mala ist na svadbu a este aj piect svadobnu tortu. Preto som to chcela presunut az na pondelok. Doktor ma uistil, ze na svadbe budem veselo tancovat. V piatok poobede som sla domov, na svadbe som zjedla prvy chod a bezala do postele. Len som tym chcela povedat, ze sa neda s istotou tvrdit, ze na druhy den pojde do prace, ale to uz zalezi od kazdeho organizmu individualne.
@nikaeli dakujem pitam sa preto lebo niekyore baby pissli ze uz na treti den pracovali a fungivali v pohode ale tiez di myslim ze zalezi vela od zakroku
Ahoj,ja mozem povedat cerstvo za seba,pretoze som tyzden po laparoskopii ze najhorsi bol den po zakroku, takisto vyvody zo vsadial, z brucha,kateter, rano po zakroku som mala chodit, prvy pokus skoncil na zemi kedze som odpadla. Den po zakroku ma prepustili domov, cakala som ze ma moja zenska pusti do roboty, nemala som ziadne bolesti, ale ma nacisto dostala,pretoze PNka je min.2 az 3 tyzdne.
@adulka1989 drzim prsty, aby si sa rychlo zotavila. Ja som laparoskopiu znasala tazsie ako cisarak :-P jedina vyhoda bola v mensej bolesti ihned po prebudeni..
@adulka1989
No neviem si predstavit ist druhy den do prace, sice ma nic nebolelo, ale mala som 3 dni take nafuknute brucho a dost neprijemne sa chodilo.ale 5.den som to dala v pohode 🙂 - samozrejme zalezi na profesii aku vykonavas 😉
@sisska11 ja bydem mat jednodnovy zakrok hned po dvoh hodinach odchadzam domou ziadne tri dni lezanie robia to uz dnes aj takto
@adulka1989 zalezi aj od toho, o co ide. Ja som mala cystu s mimomaternicovym a ked ma cistili, zistili aj dalsie zrasty po sekcii.. Tri hodiny v narkoze..
@nikaeli ide o priechodnost oneskoreny prienik
@adulka1989 tak nech Ti to dobre dopadne 🙂 s pohodovou rekonvalescenciou..
@nikaeli dakujem
@adulka1989
Tiez som mala jednodnovu, druhy den som sla domov 😉
@sisska11 a ako si to zvladala do prace si kedy isla alebo bola schopna pravovat
@adulka1989
V stredu som bola operovana, stvrtok domov, vikend som si oddychla polezala a v pondelok poobede som isla pracovat. Je pravda, ze zas zalezi aj na druhu prace, tazku by som nezvladla, ale tam kde si mozes posediet ked treba je ok 🙂
@sisska11 no ja uz to mam zasebou som druhy den pn ale uz sa citim dobre ale asi ostanem este jeden den doma a ak bude ok tak uz pojdem robit neze by som sa ponahlala ale som len som cersvto zamestnana
@adulka1989
Super, ze sa citis dobre. Ono to nieje az take hrozne ako sa na to pripravujes ze bude 🙂. Prajem skore zotavenie, ja som dva tyzdne po a uz skoro ani jazvicky nevidno 😉.
Ahojte ja budem zajtra tyzden po laparke,mala som 13cm cystu na lav.vajecniku,prvy den po bol strasny hlavne ked mi vyberali nejaky vyvod na druhy den som sla domov,bolesti som nejak nemala iba ramena ma bolia doteraz ale uz menej,vcera ma zacalo pobolievat brucho ako na menzes a pn este neviem a zienky ako ste to maly zo stehmi,vypadli vam alebo dr ich vybral,mne povedali ze vypadnu ale zatial nevyzeraju ze by sa im chcelo prec🙂
Ahojte dievčatá.chcela by som sa opýtať asi trapnu otázku,ale ešte som nebola v nemocnici.aké pyzamo ste si na laparoskpiu brali.košeľu,alebo dvojdielne.A robia laparoskopiu aj cez víkend?
@lucifer2403
No mne ich vyberal lekar tyzden po lsk.
@smejko18
Najlepsia je nocna kosela alebo dlhe tricko, kedze po zakroku budes musiet mat volne brusko. A vezmi si nejake volnejsie nohavice, ja som prisla v rifliach a ked som druhy den sla domov som ich ani nezapla kedze brucho je este nafuknute po tom plyne co napustaju 🙂
@sisska11 hej parada tiez prajem vela zdravia a kedy ti vyberali stehy 10d po?tiez idete snazilkovat po prvom cykle?
@smejko18 ja som bola na jednodnovej nebrala som si nic dali mi len ten priesvytny zeleny plast jednorazovy ktory aj tak roztrihli na mieste kde ma isli otvarat ale inac sa len pitali ci mam prezuvky ale aj to mi dali oni
@adulka1989 ahoj, kde si bola na laparke?
V kosiciach na toryskej 1 velmi dobry personal musim pochvalit a raz dva to tam ide
@adulka1989 dakujem. snad to v Ba aj ja prezijem.
@adulka1989 takže aspoň v tom si to mala dobré ze to bolo také jednodňové a uz is si spala doma a nemusela riešiť balenie... a vám sa tiež nedarí mať babo,alebo...
@rula jasne neboj sa
@smejko18 ano spokojnost velka no zistila som ze mam oneskoreny prienik na jednej strane a zrasty a vraj to vzniklo po operacii slepeho creva ktoru som mala pred rokmi
@adulka1989 som na tom podobne, mam urcite zrasty po slepaku, cystu, endometriozu plus 2 myomy. dufam, ze to vsetko opravia 🙏 a na vianoce budem v tom, cas ma tlaci, som +

@adulka1989 na druhy den? Som pomaly nevedela o svete, ako mi bolo zle po 3hod narkoze. V nemocnici som bola tri dni, doma dva mesiace. Jednak sa mi otvarala rana a pomaly sa hojila, jednak mam narocnu pracu a v neposlednom rade ma zradzala psychika po zakroku ako takom ☹
Drzim prsty, mozno budes uplne v pohode uz na druhy den 😉