Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@cicanuska no my asi tak 3 roky ale nie velmi intenzivne, uz by som sa k tomu mala postavit zodpovednejsie...a tak sme si povedali ze od tohto mesiaca to ideme zobrat vazne a naozaj sa snazit ....doteraz to bolo tak ze fuk sem fuk tam....malokedy sme sa vobec trafili do plodnych dni. ale uz som si podala ziadost na ivf, ked sa mi do septembra nepodari otehotniet tak pojdem, neni na co cakat🙂
@bulik30 neni zaco🙂 ja si pochvalujem tu operaciu, bola naozaj jedna z tych menej narocnych a raz dva si fit🙂 samozrejme zalezi asi na cloveku lebo som citala aj ine veci a aj som videla na izbe baby ktore to prezivali tazko...kazdopadne ja som sa vobec nebala a mozno aj preto som sa raz dva dala dokopy🙂 tak ti prajem vela odvahy a neboj sa....je to uple v pohode🙂
@cerkutka nemozem povedat ze my sa intenzivne snazilkujeme to len pol roka tiez som si testovala plodne dni kedze mi mrcha chody v rozpeti 33-37dni,ale aj to ma uz nebavi si pripadam ako nacasovani robot no ale co uz mi ine zostava 😒 my pockame do decembra kedze mame pol roka na otehotnenie a potom vyhladame car.A co sa tika tej ziadosti to ta nemusi odporucat doki do centra?
@cicanuska ja som bola v centre, v januari som sa rozhodla (ako moje novorcne predsavzatie) ze s tym uz zacnem nieco robit a tak som myslim cely februar chodila na tie vysetrenia - to mas 4 navstevy a na zaklade tych ma potom este poslal na vysetrenie stitnej zlazy, potom na preliecenie dakych viroznych ochoreni atd...no a ked som to vsetko absolvovala tak som vola kvazi pripravena a poslali sme ziadost do poistovne. A pomedzi to ako som cakala na odpoved som si sama na vlastnu ziadost urobila laparoskopiu aby som vedela ze ako som na tom po anatomickej stranke 🙂
ahojte 🙂 aj ja potrebujem radu, alebo skor povzbudenie, lebo do septembra cakam na operaciu, a uz mi to trosku lezie na mozog. V oktobri 2011 mi nasla lekarka cystu (cca 4 cm) na vajecniku. Zacala liecba thyaminon, neprijemnymi injekciami tesne pred vianocami, potom antiko, ktoru som dovtedy nikdy nebrala, a odmietala....ale v nadeji, ze pomoze, som si ju nasadila.....a nic.....stale tam je, tak jedine uz operacia..nastastie onko vysledky mam negativne..mam z toho trosku paniku, lebo po mimomat. tehu som prisla o jeden vajickovod......tazke vnutorne krvacanie, pri ktorom mi islo o zivot, tak sa laparo pocas operacie zmenila na klasik operaciu s rezanim brucha, hnisanim ran, dlhym hojenim...vtedy som bola v nemocnici tyzden, a skoro mesiac doma.....no a teraz mam paniku, ze to pojde vsetko odznova....mam jednu dcerku, ja som jedinacik, aj manzel, a chceli by sme este jedno babo....ale ked sa tam nieco pokazi......a ja uz nebudem moct mat babo....ach jaj...ani pomysliet......mozno sa to niekomu bude zdat banalita, ale mne je z toho pocitu stale na zvracanie, a neviem sa na nic sustredit......a to ma este muz prehovara, ze naco cakat do septembra, nech si to dam spravit hned.....ja mam z nemocnice strasnu paniku.....ked som bola v porodnici, tak som tam odpadavala kvoli anemii....uz z toho pocitu, ze som bola v nemocnici mi bolo zle....a teraz znovu tyzden v nemocnici???
ahojte. posledny den v mesiaci ma caka diagnosticka laparoskopia. prosim vas mozete mi napisat ako to prebieha v den operacie, pocas oprecie ci aj cievkuju a kedy atd... uz som z toho taka nervozna. nikdy som nemala nic zlomene a nieto operovane dakujem velmi pekne
@zuzi0911 ahoj ja som prisla rano na prijem do poobedia som sa mohla este najest navecer som dostala klistir 😢 tabletku asik niaku oblbovacku rano o 8 ma brali na operacku,dali narkozu a po par sekundach som nevedela o sebe.prebudila som sa po cca, 3hod.a hned ma sestricky hnali na wc a poprechadzat sa Den po operaciii som dostavala infuzky a inekcie proti boleti a na treti den som isla domou na PN som bola 2 tizdne.Ja som tiez ako ti nebola nikdy nic zlomene a ani operovana som nebola ja som bola neskutocne nervozna,na nic ine som sa nedokazala sustredit 😒 Neboj zvladnes to 😉
@zuzi0911 Ahoj🙂 ja som prisla rano o siedmej, hned mi pichli tu injekciu na upokojenie a o osmej som uz kracala na operacnu salu kde mi pichli narkozu, 20 min operacia a zobudili ma hned po nej, ale samozrejme som potom este zaspala naspat🙂 co sa tyka bolesti tak ja som ju mala hned po operacii - citila som brusko ale ma napojili na infuzie proti bolesti a ked som sa znova zobudila uz som necitila vobec nic. Co sa tyka cievkovania to zalezi od toho ako to bude tvoje telo znasat, ja som cievkovat nepotrebovala ale boli tam baby so mnou ktore boli zacievkovane pretoze to neznasali dobre. Kazdopadne prvy den si taka "kuku" po tej narkoze ze sa ti tazko chodi a aj ist na wc je hotova aleluja🙂 ja som sa tak bala chodit na toaletu ze som prestala pit vodu a rano mi nemohli zobrat krv lebo som ju nemala vobec zriedenu (som bola dehydrovana), kazdopadne mna este v ten isty den odpojili z infuzky lebo som to fakt dobre znasala a na druhy den rano som sla domov, a PN som mala 1.5 tyzdna, ale uz v treti den som bola uplne v pohodicke🙂 som si varila pratala a fungovala ako normalne🙂
@cicanuska my tiez este pockame do septembra, tearz ideme na dovolenku a jedno s druhym takze uvidime ci sa postasti a ked nie tak uz nie je na co cakat🙂 ja som sa nikde neposunula laparoskopiou kedze som bola v poriadku - vies ze mi nerobili prefuky alebo neodstranovali mi zrasty takze si nemyslim ze to ze som ju podstupila by mi dako vyrazne malo pomoct🙂
@cicanuska
@cerkutka ahojte velmi vam dakujem za odpoved. vyzera to tak v pohode ale ten strach a nervozita. tu operaciu hadam zvladnem no horsie asi ked sa clovek prebudi ja taketo veci hrozne znasam kedze som velky stresak aj ked idem na odber ma ide porazit. ak neskolbujem v den prijmu tak uz ma nic nezaskoci 🙂 dakujem pekne za opis priebehu dost ste ma upokojili mala som inu predstavu
ahojte baby, chcela by som sa spytat, kedze mi lekar odporucil diagnosticku laparoskopiu kvoli bolestiam podbruska: ak by mi nieco nasli, napr. cystu alebo zrasty, tak ich hned vtedy aj odoperuju, alebo si to clovek musi odkrutit viackrat? Mam dva mesiace bolesti v podbrusku, skoro kazdy den, picha ma tam... Navyse mam problemy s mocenim - kazdu chvilu sa mi chce na WC, odidem z WC a chce sa mi tam znova ist, mam taky neprijemny "tlak" na mocovom mechuri... A posledne dve menstruacie velmi bolestive - najma prvy den a to som pri MS nikdy nemavala bolesti.... Vysetrenia u urologa vsetko OK... Mavala som v minulosti caste zapaly gynekologicke i mocovych ciest. Nema tu niekto podobnu skusenost? Dakujem 😔
Ahojte kocky, chcem Vam aj ja sem prispiet kedze sa velmi bojim injekcii a zakrokov o ktorych nic neviem velmi som sa bala laparoskopie, bola som v sukromnom centre a nedam dopustit..Velmi super personal a aj na operacnej sale ..stale ma ukludnovali , hladkali a po prebudeni mi hned setricka pichala infuzku a pytala sa ci ma nieco boli, ze keby bolelo hned jej mam povedat, kazdu chvilku boli pri mne :D a vecer od zakroku som bola doma 🙂
@veva123 ahoj ak ti doktor odporucil laparoskopiu tak sa nemas coho bat si pod narkozou takze nic necitis a pri nej sa da zistit pricini tich bolesti moze sa jednat o zrasty v dutine brusnej,alebo cysti na vajecnikoch najlepsie bude ak sa cim skvor objednas a budes vedet na com si 😉
@b.bardyova ahoj a mozem vediet preco si bola na laparke?mala si niake zrasti alebo sa vam nedari otehotniet?
@b.bardyova ahoj, chcela by som sa spytat, v akom sukromnom centre si bola, kolko bola cakacka a kolko sa priplacalo 🙂 dakujem
@cicanuska dakujem 😉
@cicanuska bola som kvoli otehotneniu ..zistovali ci je vsetko ok
@veva123 bola som odporucena do Iscaru v Bratislave ..kedze ma odporucil moj lekar a aj zakrok mi on robil necakala som dlho a zakrok ma vysiel aj s predoperacnym cca 180 eur ..ale ta starostlivost za to stalo
@b.bardyova ja som bola tiez kvoli tomu ze sa nam nedary mysleli si ze ci nemam zrasti a tak podobne a vsetko je v poriadku takze teraz len cakame a dufame sa konecne podari 😀

@cerkutka ďakujem ti za odpoved si poklad 🙂 Tak dufam ze sa mi nic nebude ... uz nech to mam za sebou