icon

Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou

tamburetka
20. nov 2011

Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!

zuziklc29
7. okt 2012

@zora256 ajooj,neboj sa ja som po operacii behala ako nevesta 😀 ale tak par hodin po operacii som musela lezat ale potom v pohode,mne moja mala princezna myslim psika nedovolila dlho lezat, 😀

linddi
7. okt 2012

baby, keď mám na odporúčacom lístku od gyn. napísané, že mi majú robiť laparoskopiu, chromo a hsg, tak mi to budú robiť všetko naraz v narkóze? dík

zora256
8. okt 2012

@zuziklc29 Ahoj!
A ako dlho trvalo,kým poisťovňa schválila preplatenie laproskopie?A v ktorej poisťovni si?Ja v Dôvere a neviem dokedy bude trvať kým príde rozhodnutie,či preplatia nemocnici laparku v mojom prípade.Hoc ešte nemámpapiere do poisťovne od lekára:-/.

zora256
8. okt 2012

@linddi Ahoj!
Mňa tiež čaká laparoskopia,ale ja len 15.10. idem k lekárovitak mu poviem,že som sa rozhodla pre laparoskopiu,on mi ju navrhol ešte v semtembri na preventívnej kvôli zväčšenému vaječníku od folikúl,ktoré nepraskli ho mám vyše 6cm x vyše 4cm.a ty kvôli čomu pôjdeš na laparoskopiu?

zuziklc29
8. okt 2012

@zora256 ahoj,tak ja som tiez v dovere ale nepocula som ze by musela som podavat a cakat na nejake rozhodnutie. je to zakrok ktory ti cschvali lekar,na to nepotrebujes suhlas .a to je laparka nie umele oplodnenie alebo ja neviem aky ukon,

linddi
9. okt 2012

@zora256 ja kvôli tomu, že sa mi nedarí otehotnieť ☹ Zajtra nastupujem 😝

mamartinka
9. okt 2012

@linddi Drzim palce nech to dobre dopadne.A nech aspon vam to po zakroku coskoro vide.Drz sa.

zora256
9. okt 2012

@zuziklc29 Ahoj!
Nuž môj strýko čaká kvôli šedému zákalu,na oku:-/ a vraj dávali v správach,že teraz v poslednom čase sa musí čakať na súhlas od poisťovne,nuž tak dúfam,že nebude treba čakať na súhlas a že to budem mať raz-dva za sebou.
@linddi Zajtra ťa operujú?A v ktorej nemocnici?A čo všetko si absolvovala pred operáciou?Potom daj vedieť o seba ako si dopadla 😉 ,držím palčeky aby bolo u teba všetko ok 😉

zuziklc29
9. okt 2012

@zora256 to uz co je u nas? clovek moze aj umriet aj na to bude treba papiere z poistovne? ja uz nemam slov a nechcem nadavat lebo by som si servitku pred hubu nedala. ved ak potrebujes,ja si neviem predstavit,ze pred par rokmi ked ma operovali na slepe crevo a bolo za pat minut dvanact ako sa tomu vravi tak kym by som cakala na papier tak uz tu davno nie som,

zuziklc29
9. okt 2012

@linddi ahoj,myslim ze ano,nakolko uz ked tam budes tak to urobia a jednym razom 😀 neboj vsetko bude dobre

linddi
9. okt 2012

@zora256 ahoj, áno zajtra ma operujú v Trenčianskej nemocnici, musela som ísť na krv, potom k internistovi na predoperačné vyšetrenie, a potom k anesteziológovi na taký krátky pohovor - to je vlastne všetko.
Ďakujem, pa 😉

linddi
9. okt 2012

@zuziklc29 aj ja si myslím a ďakujem 🙂

andy02
9. okt 2012

ahojte aj mňa čaká laparoskopia - diagnostická, tak som zvedavá ake to bude. Ako Vás tu čítam, tak to bude zaujimavé :D

zora256
10. okt 2012

@zuziklc29 Ahoj!
Tak veru toto je tu na Slovensku,tak som veľmi zvedavá,že ako dopadnem 😔 .Tak snáď súrne prípady nepotrebujú súhlas od poisťovnehoc neviem ako je súrne laparoskopiou,odstrániť z vaječníka,umňa,ale tak uvidím,hoc tie bolesti keď má byť ovulka sú hrozné a aj pri ms☹
@linddi Ahoj!
Moc Ti držkám palčeky🙂Potom daj vedieť,ako si dopadla🙂A ozaj ako dlho trvalo kým si dostala termín,alebo hneď po výsledkoch krvi,a ostatnom predoperačnom vyšetrení?Díky vopred🙂

linddi
14. okt 2012

@zora256 čauko, tak už mám potom... nie je to žiadna katastrofa, naozaj neboj sa, dá sa to v pohode prežiť. Mne dal môj gyn. odporúčací lístok, z ktorým som sa išla do nemocnice objednať. Tam mi dali hneď termín (do prvej polky cyklu). Vlastne ešte v tom cykle mi to robili (presne o týždeň od objednania sa). Držím Ti palčeky.

zuziklc29
16. okt 2012

@zora256 ahoj prepac ze az teraz ale bola som mimo internetu,tak ako si dopadla?

zora256
16. okt 2012

@zuziklc29 Ahoj!
Tak všetko mám v norme,Thiamín mi zabral a už nemám polycystický vaječník a nie je nutná laparka našťastie 🙂 ,vraj aj ovulácia prebehla v polovici cyklu lebo je tam prítomná tekutina,tak som rada a díky za všetky rady každej zvás a skoré zotavenie prajem po laparke každej z vás a nech vám čoskoro vide aj bábätko🙂

dafy
17. okt 2012

ahojte prosím vás o radu pred 10rokmi mi robili dr prefuk verdikt znel prirodzene nikdy neotehotniete prišlo 1 IVF ktoré vyšlo ani neviem ako bola som mladá neskusená nevedela som vobec do čoho idem brala som to ako samozrejmosť ze otehotniem 🙂 po rokoch som chcela dalsie ale uz nevyslo ani 2 IVF ani 3IVF .velmi tužim mať druhé bábo a hladam ine riešenie je nijaká z vás ktorá mala nepriechodné vajcovody teda zrasty v nich a laparoskopicky si ich dala odstrániť a potom otehotnela??? lebo mne lekar povedal ze sa to odstranit nedá ale ja som bola iba na prefuku dakujem za odpovede

denisa333
25. okt 2012

neviem kde ste boli operované vy ale ja som mala cystu o veľkosti 7 krát 4 cm a vyberali mi ju laparoskopycky v Poprade a v pondelok som prišla do nemocnice navštivila som anesteziologa a zvyšok dna som sedela na oddelení ránno o 8 ma operovali o 10 som sa zobudila na izbe kus otrpana a ubolena no večer o 5 som už chodila po oddelení a na w.c a v stredu o14:00 som odchádzala domov s tromi asi centimetrovimi jazvami o týždeň som ich bola vybrať a od vtedy je všetko okej musim poklopať.

cikyta
26. okt 2012

Ahojte....chcem sa spýtať (kedže sa mi nedarí dovolať do nemocnice)
Včera mi robili laparku. Dnes na obed mi vybrali hadičku s vývodom. Kedy si to mám odlepiť doma ? Večer ? Zajtra ? (Je to zlepené a bojim sa, že to roztrhnem ☹ taká diera v bruchu neni bohviečo otvorená ☹)

cikyta
26. okt 2012

a ešte jedna otázka...kedy možem mať sex ? 😉

@mamartinka
@zuziklc29
@linddi

cicanuska
29. okt 2012

@cikyta ja som mala po 2tizdnoch,aspon sme sa tvarili ze je to sex 😀

cikyta
29. okt 2012

@cicanuska 😀

mimka
30. okt 2012

@cikyta my na 5 den a na 6 mi vybrali stehy 😀 dnes som odlupla poslednu chrastu a pozeram aky mam krasny pupcek :D hehe

timona
30. okt 2012

ja mam laparoskopiu objednanu v Iscare v Ba, v den laparoskpie by sommala ist aj domov, mate s Iscare nejake skusenosti?bojim sa ze ked je to jednodnova chirurgia, tak mi tam nebudu vedet vedet vela spravit a bude nutna dalsia laparka...

cikyta
30. okt 2012

@mimka Dnes mám 6 den (s dnom oper.) a teda podla všetkého si ho pojdem dať vybrať piatok-pondelok....uvidím, čo mi zajtra cez tel.povedia. (A možno mám samovypadávajuci, aj ked moc sa mi nezdá ☹)

mimka
30. okt 2012

@cikyta ja mam v prepustacej sprave, ze 6 dni po operacnom zakroku vybrat stehy, den zakroku sa nepocita. Bola som riadne na oddeleni, vyberal mi taky mladucky osetrujuci lekar a teda to bolelo dost, viac ako samotny zakrok. Skus tam zajtra zbehnut ak to nemas daleko, zbytocne to nechavat v brusku, samo to urcite nevypada :D Ako sa citis? Vysledky v poriadku?
@timona ja som mala zakrok od pol 12 do 12tej a o 14.30 som uz sama bola na vecku. Je to v pohode, nic neboj! 🙂

cikyta
30. okt 2012

@mimka Mám velmi choru dcerku vláčiť ju teraz po nemocnici je fakt zážitok ☹ Niečo už len vymyslím.

mimka
30. okt 2012

@cikyta tak to je ina situacia, skore uzdravenie malej prajem!

dafy
31. okt 2012

ahojte som objednaná na laparoskopiu len sa chcem spýtat či je to jedno ktorý den sa robí laparoskopia alebo je to dané nejak?? mne to vychádza cca na 13 dc.. uz ma rovno objednal na 26.11 len teraz neviem ci nebude problem ked mi dojde skor alebo neskor mš a tým pádom to nebude 13dc ale 2-3dni hore dole ? 😕