icon

Má dopad na zdravie, keď žena nemá sex?

8. aug 2023

Stane sa niečo s telom ženy keď nemá sex? Myslím to tak či telo nejako zaznamená keď naozaj dlho nie je ( niekoľko rokov) a či môže zostať neplodná alebo môže nastúpiť skôr menopauza atd… pripadne nejaké ochorenia ( zápaly cysty atd). Uplne ma to zaujíma a nenašla som k tomuto odpovede, len obycko ženské články kde sa píše dopad na psychiku a podobne a skôr plusy prečo mat sex bla bla toto mna nezaujíma zaujímajú ma otázky vyššie, či napríklad žena ktorá veľmi dlho nemala pohlavnú aktivitu ma menšie/ väčšie šance na otehotnenie v budúcnosti keďže nemala tieto všetky veci aktivované alebo ako to povedať 😃 a nemyslím panna

Strana
z3
vilma7
8. aug 2023

Ahoj, môžem napísať len za seba, nie nemalo to negativny dopad ani na moju psychiku a ani na plodnosti, keďže mám 2 deti po 40.tke a všetko (otehotnenie, tehotenstvo, prirodzený pôrod) prebehlo úplne v poriadku.

alex49
8. aug 2023

Menštruáciu ma žena bez ohľadu na to, či má alebo nemá sex. V tomto zmysle nevidím rozdiel, či žena otehotnie po prvom raze v 16 alebo po rokoch abstinencie v 40.

dzulli1980
8. aug 2023

No, ja som nemala sex presne 8 rokov ... v 26-tke ťažký rozchod, nemohla som sa na žiadneho muža ani pozrieť, proste som nechcela ... v 34 som stretla svojho teraz už manžela, dcéru sme neplánovane splodili po 9 mesiacoch ... a nie, žiadny fyzický/psychický vplyv absencia sexu na mňa nemala.

bublinka1426
8. aug 2023

napadlo ma jedine ze ci sa zene netvoria vzrasty v maternici napriklad. alebo cysty ci polypy hm.

lylyjana
8. aug 2023

Co som sa minule dozvedela od fyzio, tak ze nedostatok sexu moze sposobit pokles pamvoveho dna, ale v pohode sa do da vynahtadit aj erot.pomockami.
No tyka sa to najma zien ktorym bola odstranena maternica (ostatne organy tak viac klesaju nizsie a tlacia na panvove dno)

alex49
8. aug 2023

@bublinka1426 chceš povedať ze penis alebo iná pomôcka bráni tvorbe cyst? Sex ako liečebná metóda? 😁

bublinka1426
8. aug 2023

@alex49 skor mam zname co to mali ale ci to malo daky suvis neviem..nehadam sa :D. pekny vecer.

pribinak
8. aug 2023

@bublinka1426 cysty a zrasty maju aj ženy ktoré sexuju jak králiky

pribinak
8. aug 2023

@alex49 čo sa ešte dnes na koňovi nedozvieme 🤣🤣🤣 v inej téme údajna 2nasobna matka zas tvrdí že po sexe ide cikat a neotehotnie
Diera ako diera

jar_ka
8. aug 2023

Keď som chodila na cvičenia kvôli diastáze, tak fyzio nám hovorila, že dlhodobý nedostatok sexu spôsobuje vaginálnu atrofiu, prípadne pokles panvového dna. Boli tam aj slobodné ženy, aj staršie, a odporučila im aby využívali pomôcky.

huxy
8. aug 2023

@pribinak pobavila si 😁😁😁

bimbina
8. aug 2023

Chod do kláštora 😂😀 ale nie… sú ženy a ženy.,

alex49
8. aug 2023

A čo chudatka mníšky 🤔 tie nemôžu ani pomôcky používať, iba sa modliť.

euka210
8. aug 2023

nie, nema to dopad, preco by malo mat...

h2
8. aug 2023

@jar_ka Pokles panvového dna majú skôr ženy, ktoré majú za sebou viacero vaginálnych pôrodov.

jaskolka
9. aug 2023

Nie, nemá to dopad. Menzes a aj neskorú menopauzu majú predsa aj ženy, ktoré žijú v celibáte. Vari myslíš, že napríklad reholne sestry ci mníšky sú bez menzesu, alebo ho stratia skoro?

katkazocele
9. aug 2023

@dzulli1980 moja otázka 🤔 v 26stke ťažký rozchod? Nie že by som nevedela že sú aj páry ktoré spolu chodia od 15stch, bol to aj vás prípad? Či?

dominikamacakova
9. aug 2023

Podľa mňa to môže spôsobiť migrény, alebo cysty

patus_2
9. aug 2023

Ženy vysvetlite mi, ako môže súvisieť tvorba cyst so sexom. Veď tá cysta na vaječníku (alebo hocikde inde) ani len netuší, či sex máte alebo nie. A nech sa snažím ako viem, nevidím žiaden logicky dôvod a spojitosť medzi sexom a cystami.

chillibubble
9. aug 2023

@katkazocele akoze co tym chces povedat? ja som mala podla mna tazky rozchod v 19-tke(po 2 rokoch chodenia). bola som z toho par mesiacov mimo a niekolko rokov potom som bola do byvaleho este stale zalubena. a bolo to cisto len kvoli laske, taka som bola zalubena, ze ma to tak zobralo...

katarinka89
9. aug 2023

Skôr ti z toho prepne, príde frustrácia.....

hladamematku
9. aug 2023

NIE

rusalinka
9. aug 2023

@pribinak umrela som práve 😀

apolka77
9. aug 2023

@patus_2 na tvorbu hormónov má vplyv všetko, aj psychika ...mne raz jeden uznávaný gynekológ ( mala som cystu a problém s masívnym krvácaním) povedal " ja vám do hlavy nevidím".
Keďže hormóny sa tvoria v hlave a je to veľmi zložitý mechanizmus ľuďmi stále neprebadany a čisto teoreticky aj sa to hovorí ženské problémy sa vyskytujú u žien ktoré majú problémy vo vzťahoch s mužmi...už si môžeme sami doplniť či je to nedostatok či zlý sex či iné...ja by som túto možnosť nevylucovala úplne.
Všetko so všetkým súvisí.
Aj auto keď stojí v garáži 10 rokov bez pohybu nie je v takej kondícii ...😅

autor
9. aug 2023

@vilma7 ďakujem za reálnu vlastnú skúsenosť. Samozrejne beriem do úvahy že sme každý iny a to čo jednemu prospeje inému uškodí ale zaujimalo ma to tak vo všeobecnosti

autor
9. aug 2023

@alex49 to samozrejme áno ale možno menstruacia nie je jediný faktor na to aby žena otehotnela rovnako u chlapa môže mat väčšiu šancu na oplodnenie veľmi sexuálne aktívny jedinec alebo taký ktorý mal raz sex a podarilo sa 😁

autor
9. aug 2023

@apolka77 hej takto presne som to myslela že súvis viacerych faktorov a či toto v tom hra nejakú negatívnu rolu. Viem že sa hovorievalo ( ale to tak domácky babky či mamy a nič vedecké 😃) že žena čo má zase často sexuálne aktivity mávajú problémy mykózy zápaly a tak

marsmykkok
9. aug 2023

Som laik, nehejtujte ma, možno napíšem blbosť. Ale aj u zvierat sú cysty a zrasty častejšie u tých, čo nemali mládatá. Teda ak žena má 35 plus alebo 40 plus a nemá ani sex a ani deti može byť na tie cysty náchylnejšia. Teda podľa mňa či má žena úd vo vagíne alebo nie, to je jedno. Ale skôr by som videla súvislosť s tým, že či má deti alebo nie. Rovnako je to aj s menopauzou, cez tehotenstvo aj rok nie je cyklus, teda každé dieťa o rok dlhší cyklus, bezdetná asi pôjde do menopauzy skôr ako nejaká s 5 deťmi. Lebo vraj každá máme nejaký počet cyklov daných, čo sa týka menštruácie.

lenkakravcova
9. aug 2023

Vplyv to ma len na psychiku. Endorfiny.
Ale keď beháš, športuje, tak t sa to vyrovná. 🙂

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3