icon

Mala som nechránený sex s mužom, ktorý má HIV

andea1234
20. nov 2023

Ahojte. Mala som nechránený sex s mužom. Na druhý deň som sa dozvedela že ma HIV. Podľa jeho lekára je jeho zdravotný stav pod kontrolou a ma nulovú virusovu nálož. Posledny test (3 mesiace) mal výsledky ako keby vyrus takmer nemal. Jeho prechádzajúca partnerka s ktorou mal niekoľko nechránený sex je aj po troch rokoch zdravá. Aká je možnosť že som sa infikovala? Samozrejme pôjdem na testy po 3 mesiacoch. On čaká výsledok tento týždeň s posledného testu.

liv1
20. nov 2023

@andea1234 kludne mozes zavolat aj na bratislavsku infektologiu na kramare. Su tu 24/7. Ak treba podat nejaky liek, nevahala by som ani sekundu. A kludne aj na noc tam isla. Drzim palce. A je to teda poriadny hajzlik. A ty mas skusenost, ze bez ochrany ani na krok

ettella
20. nov 2023

@stellarstar viem, ale hodiny si musí počítať autorka. 🤔

nevenka
20. nov 2023

@stellarstar mozno nepomoze, ale ja by som skusila aj tak, ako sa poznam...🤨

ankasek
20. nov 2023

@andea1234 Slušná žena nie si. Slušná žena nepodľahne niekomu kto bol zábavný, milý, pozorný. Ak ochorieš, čo Ti neprajem, bude to dôsledok Tvojho rozhodnutia. Na niektoré chyby platí človek celý život.

liv1
20. nov 2023

@ankasek kopla si si, je ti lepsie? Ani ty nie si slusna zena. Ta skor podpori a pomoze

petronelag
20. nov 2023

@ankasek A ten muž, je veru nezodpovedný, nevie aké bude mať výsledky a robí takéto veci. Ale infekčné v Nitre je dobre vybavené, treba sa ísť tam čím najrýchlejšie informovať, čo by sa dalo urobiť.

dadis
20. nov 2023

@ankasek Ty nie si slusna

ankasek
20. nov 2023

@liv1 Vyjadrila som svoj názor. Tu sa pomôcť nedá a podporiť. Nemala sa s nim vyspať.

zooeynka
20. nov 2023

@ankasek prosim ta, ty tie tvoje pripecene moralisticke odveci dristy radsej vymaz....

liv1
20. nov 2023

@ankasek chod do kelu s takym nazorom. Este raz sa ta pytam. Je ti lepsie ked si si kopla?

dadis
20. nov 2023

@ankasek Nikoho tvoj nazor nezaujima. Autorka prisla po radu, nie po hodnotenie.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
daniela2202
20. nov 2023

@andea1234 to je na trestné oznámenie

duunlo
20. nov 2023

“Slusna zena” a vyprasi ju najvacsi “dzigoš poľný” v okrese 😅 … teraz tu o troch prasiatkach, ktore nemali otvarat vratka 😜

dadis
21. nov 2023

@duunlo A ty si mal kolko "slusnych" zien?

chodec15
21. nov 2023

Dost neprimerane a trapne odpovede. Autorke ide doslova o zivot. Nieco take mozte dostat moralisti hocikedy a od hocikoho, aj od vlastneho manzela/manzelky, od niekoho, koho poznate dlhe roky, staci ak mal predtym kratku aferku s niekym, co o chorobe ani nevedel.

anos18
21. nov 2023

@chodec15 presne tak, tvária sa tu niektorí, ako by sa im nič podobné nemohlo prihodiť

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
hugger
21. nov 2023

@autorka

Si v neľahkej situácii a veľmi ti držím palce aby to dobre dopadlo.

Ten človek je zjavne nezodpovedný a nemá problém pokračovať, pokiaľ s tým jeho obete niečo neurobia.

Píšeš, že hanba ti bráni v tom aby si podala trestné oznámenie. Je to hanba z toho že by si bola HIV pozitívna, z toho že si mala sex mimo dlhodobého vzťahu, hanba z toho že si sa nedostatočne chránila, hanba za to že si mala sex?

Vieš si predstaviť čo by v porovnaní s tým bola hanba za to, že keď o pár rokov neskôr niektorá nakazená to trestné oznámenie podá a vyšetrovanie ukáže že si o tom vedela, mohla si zabrániť tomu že by nakazil ďalšie, ale rozhodla si sa mlčať?

stellarstar
21. nov 2023

@andea1234 ako si dopadla volala si tam?

bluka2
21. nov 2023

@hugger Ja suhlasim, ale ani sa jej necudujem, ak ma v okoli takych obmedzencov ako tuto ku konci pisali ti "slusni" tie odsudzujuce reci

hugger
21. nov 2023

@bluka2

Obmedzenci a odsudzovači nemôžu hrať rolu v rozhodovaní či podať trestné oznámenie alebo nie. Ich názor je nepodstatný už len preto kým sú.

Keby sme videli že niekto týra dieťa a nenahlásime to nerobí to z nás spolupáchateľov?

dadis
21. nov 2023

@hugger Suhlasim, hanba by nemala byt demotivatorom podat na neho TO. Viem, ze to nebude prijemne, lebo ludia su taki - spala si s niekym takym pochybnym (co vobec nemusi byt na prvy ani druhy dojem evidentne), tak si šlapka, neslušná a podobne. Ved aj tu bolo par takych komentarov. Pricom autorka sa sprava na dnesnu dobu vcelku standardne (aj v minulosti boli jednorazove preslapy na diskotekach a pod.). Nie je nic vynimocne mat nezavazny vztah, muzi su za to dokonca poklepavani po ramene, zeny su bohuzial zaznavane :(. Tu skor ide o spolocensku zodpovednost, ze ked ten pan nebude potrestany, pravdepodobne s podobnym spravanim do konca zivota neprestane..

stellarstar
21. nov 2023

@hugger označuj autorku podľa jej nicku lebo týmto si označila iný na mk existujúci nick a nie autorku témy

duunlo
21. nov 2023

@dadis podla ich nazoru boli vsetky slusne 😅 aspon na zaciatku, kym som ich neskazil 😝

andea1234
autor
21. nov 2023

@hugger dnes som podala trestné oznámenie.

betulinka1
21. nov 2023

@andea1234 super 👏👏👏👏 daj vediet ako to dopadlo. Lebo aj ked nie je infekcny mal by to povedat dopredu aby si zena mohla vybrat ci s nim sex chce alebo nie. Drzim ti palce aby si bola ok.

andea1234
autor
21. nov 2023

Každý mate právo na svoj názor. Nepoznáte detaily ani jeho ani mňa. Nie je správne odsúdiť, kritizovať a urážať niekoho bez toho aby ste poznali situáciu alebo osobu. Pevne verím, že sa to nestane nikomu z vašich kamarátov, rodiny alebo deti. Ak áno bola by som zvedavá či budete reagovať rovnako. Ostatným ženám chcem poďakovať za podporu a rady.

hugger
21. nov 2023

@andea1234

RESPECT 👏

h2
21. nov 2023

@andea1234 Prečo spíš s chlapom, o ktorom vôbec nič nevieš a ešte aj bez ochrany??? 🤦🏻‍♀️