Mala som nechránený sex s mužom, ktorý má HIV
Ahojte. Mala som nechránený sex s mužom. Na druhý deň som sa dozvedela že ma HIV. Podľa jeho lekára je jeho zdravotný stav pod kontrolou a ma nulovú virusovu nálož. Posledny test (3 mesiace) mal výsledky ako keby vyrus takmer nemal. Jeho prechádzajúca partnerka s ktorou mal niekoľko nechránený sex je aj po troch rokoch zdravá. Aká je možnosť že som sa infikovala? Samozrejme pôjdem na testy po 3 mesiacoch. On čaká výsledok tento týždeň s posledného testu.
@stellarstar viem, ale hodiny si musí počítať autorka. 🤔
@stellarstar mozno nepomoze, ale ja by som skusila aj tak, ako sa poznam...🤨
@ankasek A ten muž, je veru nezodpovedný, nevie aké bude mať výsledky a robí takéto veci. Ale infekčné v Nitre je dobre vybavené, treba sa ísť tam čím najrýchlejšie informovať, čo by sa dalo urobiť.
@andea1234 to je na trestné oznámenie
“Slusna zena” a vyprasi ju najvacsi “dzigoš poľný” v okrese 😅 … teraz tu o troch prasiatkach, ktore nemali otvarat vratka 😜
Dost neprimerane a trapne odpovede. Autorke ide doslova o zivot. Nieco take mozte dostat moralisti hocikedy a od hocikoho, aj od vlastneho manzela/manzelky, od niekoho, koho poznate dlhe roky, staci ak mal predtym kratku aferku s niekym, co o chorobe ani nevedel.
Si v neľahkej situácii a veľmi ti držím palce aby to dobre dopadlo.
Ten človek je zjavne nezodpovedný a nemá problém pokračovať, pokiaľ s tým jeho obete niečo neurobia.
Píšeš, že hanba ti bráni v tom aby si podala trestné oznámenie. Je to hanba z toho že by si bola HIV pozitívna, z toho že si mala sex mimo dlhodobého vzťahu, hanba z toho že si sa nedostatočne chránila, hanba za to že si mala sex?
Vieš si predstaviť čo by v porovnaní s tým bola hanba za to, že keď o pár rokov neskôr niektorá nakazená to trestné oznámenie podá a vyšetrovanie ukáže že si o tom vedela, mohla si zabrániť tomu že by nakazil ďalšie, ale rozhodla si sa mlčať?
@andea1234 ako si dopadla volala si tam?
@hugger Suhlasim, hanba by nemala byt demotivatorom podat na neho TO. Viem, ze to nebude prijemne, lebo ludia su taki - spala si s niekym takym pochybnym (co vobec nemusi byt na prvy ani druhy dojem evidentne), tak si šlapka, neslušná a podobne. Ved aj tu bolo par takych komentarov. Pricom autorka sa sprava na dnesnu dobu vcelku standardne (aj v minulosti boli jednorazove preslapy na diskotekach a pod.). Nie je nic vynimocne mat nezavazny vztah, muzi su za to dokonca poklepavani po ramene, zeny su bohuzial zaznavane :(. Tu skor ide o spolocensku zodpovednost, ze ked ten pan nebude potrestany, pravdepodobne s podobnym spravanim do konca zivota neprestane..
@hugger označuj autorku podľa jej nicku lebo týmto si označila iný na mk existujúci nick a nie autorku témy
@andea1234 super 👏👏👏👏 daj vediet ako to dopadlo. Lebo aj ked nie je infekcny mal by to povedat dopredu aby si zena mohla vybrat ci s nim sex chce alebo nie. Drzim ti palce aby si bola ok.
Každý mate právo na svoj názor. Nepoznáte detaily ani jeho ani mňa. Nie je správne odsúdiť, kritizovať a urážať niekoho bez toho aby ste poznali situáciu alebo osobu. Pevne verím, že sa to nestane nikomu z vašich kamarátov, rodiny alebo deti. Ak áno bola by som zvedavá či budete reagovať rovnako. Ostatným ženám chcem poďakovať za podporu a rady.

@andea1234 kludne mozes zavolat aj na bratislavsku infektologiu na kramare. Su tu 24/7. Ak treba podat nejaky liek, nevahala by som ani sekundu. A kludne aj na noc tam isla. Drzim palce. A je to teda poriadny hajzlik. A ty mas skusenost, ze bez ochrany ani na krok