icon

Mali ste zdravotné následky po pôrode?

lienka_444
7. jan 2025

Ahojte, chcem sa opýtať, či ste mali po pôrode nejaké zdravotné následky a ak áno, či sa vám podarilo vyriešiť ich a fungovať znova plnohodnotne.

kikusenka1
7. jan 2025

Ja som rodila 2x a nemala som žiadne

leuska0910
7. jan 2025

Po porode som 3tyzdne nevedela od bolesti chrbta poriadne chodit, preslo to same..

stanulienkat
7. jan 2025

Cely clovek rozbity. Uz som sa nedala do povodneho stavu.

mogaa
7. jan 2025

@lienka_444 čo presne myslíš pod tým zdravotné následky? mala si sekciu či bežný pôrod? ak si mala pri pôrode nejaké ťažkosti, tak ano, vtedy môžu nastať následky, ale z bežného pôrodu nie, teda ak nemyslíš dočasné z toho že ťa zašívali alebo pri cisárskom nejaký zápal rany....

lasona
7. jan 2025

Kým som sa dala dokopy , trvalo to. Už som si povedala ze nikdy viac.

terry658
7. jan 2025

@lienka_444 nič vážne okrem miernej inkontinencie, ktorá vždy do dvoch rokov prešla sama.

mmoonna
7. jan 2025

@lienka_444 ja mám po dvoch sekciách zrasty, ktoré má občas bolia a mám niečo na jazve na maternici a kvôli tomu mám dlhý menzes

janka_266
7. jan 2025

@lienka_444 vytečená platnička pri pôrode, spamätávam sa už 4.rok, prvý rok a 1/2 bol najhorší, 8 mesiacov po pôrode upchaté žlčovody, vyberanie žlčníka, katastrofa za katastrofou

nina004
7. jan 2025

@lienka_444 Dve sekcie, po oboch dihescencia jazvy, diastáza, bolesti chrbta a tráviace ťažkosti.

lienka_444
autor
7. jan 2025

@mogaa no praveze uplne bezny porod....rozpad hradze po siti, inkonyinencia stolice a vetrov a poskodene svaly panvoveho dna...nemyslim si, ze takto ma dopadnut zena po ,,beznom,, bezproblemovom porode

kiki68
7. jan 2025

Diastazu ( stiahla som ju cvicenim) a tiez slabsie panvove dno, takisto riesene cvicenim. Jedno oko sa zhorsilo ten zakal sklovca. Inak nic. Ale to nie su tale veci, ze by som mala vazne problemy. Cize Ta mna si mala tazky porod a je cas behat po lekaroch a fyzio

kiki68
7. jan 2025

@lienka_444 aka bola ruptura/ nastrih? Aky stupen? Pretoze poskodenie zvieraca je vacsinou 3/4 stupen. A to sa neda kvalifikovat ako lahky porod. Tiez sitie je dobre hojit hned laserom, idealne ak je na porodnici.

olivia_c
7. jan 2025

@lienka_444 ruptura 3.stupna - ale uz je to OK.

lenkakravcova
7. jan 2025

@lienka_444 rodila som tri krát a ani raz pri bezproblémovom pôrode som nemala takéto následky. Dva krát po dva stehy, raz jeden mini steh. Pri treťom dieťati bol ten steh taký, že asi po 5dnoch vypadol, nebolo ho ani cítiť.
To, čo opisuješ ty si dosť vážne následky. Nepríde mi to ako bezproblémový pôrod keď si sa takto potrhala.
Ak sa môžem opýtať, cvičila si preventívne s Aniballom?

lienka_444
autor
7. jan 2025

@kiki68 ,,iba,, naatrih....ruptura 3. Stupna sa nepreukazala...zvierace podla usg ok....skor asi zohravaju ulohu tie poskodene svaly panvoveho dna...ale teda po takomto aloze ,,bezprovlemovom,, porode nasledky na cely zivot...

lienka_444
autor
7. jan 2025

@lenkakravcova ano, mne to pride chore co po porode zazivam... a nemala som rupturu 3. Stupna....verte, ze na to, aby sme neudrzali stolicu nemusite mat ani rupturu 3. Stupna...a cvicit som zacala...ale stihla som max. Tyzden...kedze koncom 38.tt som uz rodila...za mna vaginalny porod nikdy viac

kiki68
7. jan 2025

@lienka_444 potom fyzio a cvicit poctivo. To sa da dat dokopy. Uvidis, po roku mozes byt v poriadku. Moj tato mal napr silnu inkontinenciu mocu po opke prostaty a po pol. Roku cvicenia panvoveho dna je na tom o dost lepsie, lekarka bola nadsena na kontrole. Uz nemusi nosit vlozky, zacal cviky vdaka mne, prelomila som v nom hanbu

blablax
7. jan 2025

@olivia_c mali ste prosím problém s inkontinenciou po pôrode ? Keďže ste mali 3 stupeň?

lenkakravcova
7. jan 2025

@lienka_444 ja som cvičila vždy mesiac. Začínala som v 34tt vždy cvičiť.
Je mi ľúto, čím si si prešla.

olivia_c
7. jan 2025

@blablax nie, nastastie nemala. Ale mala som fistulu velmi bolestivu, uz riesili, ze musi ich chirurgicky von, a nakoniec mi zo dna na den zmizla a vsetko sa same zahojill asi 3 mes po porode.

alickapusinka
7. jan 2025

Ja pôrod bezvedomí ešte po 17 rokoch mám následky.Kamarátka išla pred 20 rokmi na pôrod a spadla im zo stola po cisárskom ked sa prebudzala.Ešte donedavna bola na vozíku celoživotne je plne ID a išla len na pôrod.

terry658
7. jan 2025

@lienka_444 toto naozaj nevyzerá na bezproblémový pôrod. Skús hľadať riešenie mimo bežného systému zdravotníctva. Ak môžeš zaplať si súkromníkov, ktorí nebudú bagatelizovať ale pomôžu riešiť. Takto to naozaj nemá dopadnúť ani omylom.

nina004
7. jan 2025

@lienka_444 Určite s tým zájdi za ženskou fyzioterautkou. Niektoré špecializované fyzio majú aj ultrazvuk a vedia podľa neho zhodnotiť stav svalov aj prácu panvového dna atď. Dajú ti správne cviky a stav sa ti určite aspoň zlepší. Pri bábätku je to veľmi náročné a nechcem ťa strašiť,niečo sa môže aj samo upraviť (predsalen telo sa po pôrode dáva dlho dokopy,vraví sa že minimálne 9 mesiacov) ,ale väčšinou keď dieťa priberá na váhe a ako mamky ich stále zdvíhame, nosíme atď sa môže inkontinencia zhoršiť. Cvičením sa ti zlepší okrem zdravia aj psychika,lebo toto musí byť pre teba veľmi náročné.