Mám mimomaternicové tehotenstvo? Ako sa to prejavuje?
Dobry den.
Mam jeden problem chcela by som sa spytat ake mate stym skusenosti ako sa to prejavuje.Som tehotna testy my to potvrdili z krvi a este aj tehotenske testy vysli pozitvne vsetkych 5 testov co som robila.Menzes som mala dostat 5.10 2011 a uz je 24.10 2011 sliznoca maternice je stale vysoka,ale stale nie je vidno plod ☹ Neviem preco ale je tam niaka tekutina v maternici ale nic ine.Na gynde my povedala ze som mohla otehotniet tesne pred menzesom preto este nic nie je vidno ...Zajtra dem na ultrazvuk na kramare a tam my maju potvrdit ci ide o mimomaternicove tehotenstvo.Mam priznaky je my zle na vracanie,citlive prsia ,tlaky v podbrusku ako keby mala menzes dojst.Vytok bielozltej farby aj je vodnatejsi ze az mokro mam v nohavickach,stale nafuknuta som.Proste neviem si to vysvetlit ze by bolo mimomaternicove :( prosim poradte ako sa to prejavuje .
Dakujem velmi pekne za rady 😒
@cicamicacicamicacicamica poziadala som o nu pred operaciou
@evka3939 presne viem ako vam je.. Aj ja som si vravela a vravim ze uz by som sa nemala dalej o babatko pokusat. Vdaka Bohu jedno mam. Ale velmi to boli Uz tri krat, kazdy rok raz prezit toto. Uz dalsi krat by som asi nezvladla taketo nieco. Tuzba po babatku stale je. A najhorsie je to fakt v tej nemocke, ja ubolena, prazdna.... vzdy ked si spomeniem tecu mi slzy...
@cicamicacicamicacicamica je to neskutocne zdravotbe riziko, asi keby zistim ze som tehu skolabujem strachom
@evka3939 😪😪😪😔😔
Asi už je táto téma neaktívna no skúsim sa spýtať. Som v 6 tt, od dnes rána ma úplne slabo a občas pichne na lavej strane v podbrušku, skôr je to taká slabá tupá bolesť, ale nijak ma to neobmedzuje, len keď to pichne tak to zaregistrujem. Myslíte, že môže ísť o mimomaternicové a mám ísť radšej na pohotovosť? Doktorovy idem až v piatok a zas nechcem zbytočne behať na pohotovosť, lebo keď som tam bola pred týždňom tak ma nechali čakať 5 hodín.....možno len zbytočne stresujem, ale nechcem nič podceniť
@kittyna5 pokial ti urcil lekar ze si v 6tt tak by mal vidiet gestacny vak alebo aspon vysoku sliznicu....popripade plod zatial bez akcie srdiecka....aj pocas tehu mavas bolesti a pocit na menzes, ci pichanie ....ja osobne som mala take bolesti ze som kricala....predtym boli tupe ale neorestavali len silneli....naco si bola pred tyzdnom na pohotovosti?
Pekný deň. Ja žijem v UK a tehotenské testy som si robila pred 4 dňami, to mi meškala menštruácia jeden deň a všetkých 6 testov mi vyšlo pozitívnych. Žiadne ducharčenie, hneď po troch sekundách sa mi tam objavili 2 silné čiarky. Podľa menštruácie som 4t2d no k "midwife" (niečo ako gynekológ na SK) som objednaná až 5.2. to je o mesiac a to je len konzultácia, žiadne sono a žiadne počúvanie srdiečka, tam ma ešte len na to sono objedna (boh vie na kedy keď tu čakáte tak dlho na objednanie) a keď čítam všelijaké príspevky, oblieva ma pot. Sem tam ma pichne na ľavo či na pravo jemne tak sa bojím či to nebude niečo zle. Krvácať nekrvácam vôbec, ani nešpinim len ma tak sem tam pichne. Myslíte, že tak skoro v tehotenstve by ma malo tak niečo pichať?
@emuska72 nebojte bude to okí. Pokiaľ nemáte veľké bolesti nebojte sa. Ak máte vážnejšie obavy behnite na pohotovosť tam by vás mali vyšetriť. Radšej preháňať ako nechať to tak.
Ahojte,neviem či je táto téma aktívna,ale už nemám síl a hľadám spriaznené duše. Minulý rok - 1.tehotenstvo-MMT ukončené laparoskopiou,vajcovod mi nechali. Teraz 2.tehotenstvo- opäť (zatiaľ nepotvrdené) MMT na ,,zdravej,,strane- hodnoty rastú pomaly,do nemocnice chodím čo druhý deň na krv a sono,stále dookola. Za dva dni z 1329 na 1379 na sone nikde ničv(som 7tt+5d),len v maternici 2 objekty- asi cysta a druhé možno žlté teliesko. Samé možno,asi, uvidíme... momentálne 5den silno krvacam+zrazeniny, bez silných bolestí len sem tam pichne akoby v strede a stále to nemá konca..môže toto ešte skončiť bez operácie? Čo lekár to iný názor 🙈Ďakujem za akúkoľvek odpoveď
Ahojte baby vraciam sa do fota minuli rok mmt v septembri a teraz som 4+6 lekar ZAS na dovolenke ako v septembri a bolesti jak svina cize pocitam s najhorsim kedze mi vajcovod ponechali velmi sa bojim
U mňa je to teraz tak,že sa to môže kedykoľvek zopakovať,bola som na vyšetrení a zistili že ani jeden vajcovod už nie je priechodný
Ahojte baby tak bola som u lekara 5+2 hcg 11807 maternica a v nej babo...nechape preco ma boli vo vajcovovode...nic tam nevidel...podla krvi vyzera ze mam alebo som mala zapal obliciek alebo mocovych ciest cize je dost mozne ze to su tie bolesti alebo mozno mam druhu graviditu vo vajcovode zatubovanu s tym ze ju nevidel posiela ma do nemocnice kde ma operovali nech to pozru oni a skonzultuju to
Zdravim ma niekti s tymto skusenost? Ja uz som mala 2 tehotenstva za sebou a nikdy nebol problem. Teraz zacinam 6 tyzden a boli ma v podbrusku. Nie stale ale dnes od rana ma boli az to ide smer nahor v lavom boku cca ako je vajickovod? Spinenie nemam vobec. Je to normalne ci treba riesit gyn? Dakujem
@lele18 určite bež ku gynekológovi. Radšej nech vieš, na čom si. Máš potvrdené tehotenstvo v maternici? Ak nešpiníš, môžu to byť banality, ale aj nie. Ja som na tehotenstvo prišla tým, že som začala trochu špiniť a nešlo mi to do hlavy a utekala k dr a že MMT 😑. Istota je istota. Ja som rada, že mi diagnostikovali tak skoro
@evka3939 gratulujem k bábu, super, že sa malé uchytilo🤩 akože tak gravidita tam môže byť, ale to už by snáď videl. Skôr si myslím, že ozaj nejaký zápal alebo niečo, čo si prekonala už dávnejšie a pozostatky. Teraz máš predsa len citlivé telo 😜 mne moja gynekologička moc nepomohla, niečo tušila pri vaječníku, no hneď ma poslala do nemocnice, že tam majú lepšie prístroje. Ale poviem ti, že aj v nemocnici si ma pohadzovali ako horúci zemiak, 3 gynek. sa boli na mňa pozrieť. Najhoršie na tom, že zvolili vyčakávaciu metódu, že či zo nezanikne samo...
@cufuk aj pri mojom mimomaternicovom cakali....mala som uz 2dcl tekutiny v brusnej dutine, bolesti mi tlmili infuzkami aj videli volaci vovajcovode ale nebili si isty, krv sa zomna valila a hcg klesalo ...mysleli si ze to samo ide von a tam mam mozno cistu....druha varianta bola ze sa uhniezduje lebi som mala v mesiaci viac stykov a nevedela som kedy je ovulka...jedine co bolo vidiet v bruchu okrem krvy tak vysoku stenu maternice a jeden lekar mi zadrel ze mozno to je biochemicke tehotenstvo....skoro tyzden som lezala v bolestiach v nemocke

Ahojte baby inak aj umna to bolo mimomaternicove tehu 6.9. Som dostala strasne bolesti moj gynekolog neordinoval isla som zastupujucemu, nasiel mi skoro 2dcl tekutiny v brusnej dutine v maternici nic a nizku sliznicu....poslal ma na hospitalizaciu hcg klesalo a ja som krvacala tesili sa ze asi ,,to odide samo,, no neodislo.....dalsi si myseli ze menstruujem a dalsi ze sa jedna o chemicke tehotenstvo lebo nic nebolo vidiet az do skoreho rana 9.9 kedy ma s krikom brali na sono a videli ze mi nieco v lavom vajcovode prasklo a ,,zatamponovalo sa,, hned rano na vizite uz bolo jasne idem pod noz....cakali kedy sa operacka nachysta a zoperovali ma....bolel ma ten redon ....citila som sa zle psychicky aj fyzicky vsetky zeny si tlacili po chodbe babatka ja som zo zebou vlacila redon 🙄 histologia bola negativna nalez zodpovedal tt velkost odobraneho ,,niecoho,, 60mmx10mm jazvy na dusi a bruchu zostali uz to nebudem pokusat, poznam rizika (moze sa mi to stat znova) vajcovod mi neodobrali