Prejavuje sa mimomaternicové tehotenstvo bolesťou?

29. nov 2021

Zienky, mimomaternicove tehotenstvo sa vzdy prejavi bolestou? Ide o to, ze si vkladam utrogestan (progesteron). Takze sa obavam, ze ak by mam mimomaternicove tehotenstvo, neprejavi sa krvacanim. Tak mam len trochu strach, aby mi to moje telo dalo najavo nejakym sposobom, ak by som mala mimomaternicove. Bolelo by ma brucho, ci nemusi? Testy mi akosi netmavnu a ku doktorovi idem 6.12.
Dnes by som podla poslednej MS mala byt 5tt+2 a nemam ziadne tehotenske priznaky.

edien
29. nov 2021

Ja som mala len spinenie,neuzivala som ale žiadne tabletky.Neboj sa,určite by ti telo dalo najavo,že je to mimo.Mne začali prudké bolesti v ľavom vaječníku a bolo to neznesiteľné. Plus ešte podľa hcg budú vedieť čo robiť ďalej.Ale zbytočne je sa stresovať,niekomu stúpa veľmi pomaly,aj keď ide o normálne tehotenstvo.

veronice
29. nov 2021

1. Ja som v prvom tehu krvacala aj spinila aj pocas brania progesteronu...
2. Mne tiez velmi pomaly tmavli testy a uz mam doma dcerku a syna na ceste (28tt). Netmavnu akoze vobec vobec? Testujes stale tou istou znackou testu?
3. V prvom tehotenstve som nemala absolutne ziadne priznakydo cca 7-8tt a potom tiez nic velke len zavrate a aj to bolo leto takze nebyt tehotna pripisem to vysokym teplotam vonku 😁
4. Ja fakt viem ze je to narocne ale mysli pozitivne 🙏 drzim palce, verim ze vsetko je ok 🍀💪👍❤️

e1i
30. nov 2021

Ja som spinila, zvysili utrogestan naobed a ustalo po 3 dnoch. Hcg stupalo. O týždeň som zacala krvacat hoci nie vela aj napriek vyššej davke utrogestanu. Bolesť brucha nastupila až v den kontroly v car. Poobede som lezala na stole a vzali pravy vajcovod. Hcg hodinu pred op skoro 10 000. 2 týždne trvalo kym boli testy znovu čisté.

majamat
30. nov 2021

mimomaternicove tehu je charakteristicke tym, ze je mimo maternice. oplodnene vajicko sa zacina delit hned po oplodneni a to je v obdobi, ked sa uvolni z vajecnika. dostava sa do vajickovodu a v pripade mimomaternicoveho tehu sa tam zasekne. nezostupi domaternice, lebo vajcovod je zuzeny ( mozu to byt pozapalove zmeny o ktorych sa nai nevedelo ).
ak takto tehu prebieha, tak vajicko/embryo rastie na mieste, kde je malo miesta a natahujetkanivo vajcovodu, co moze sposobovat bolesti, aj spinenie,a le aj vobec nemusi. riziko nastava vtedy, ak vajcovod praskne, su v nom cievy, ktore krvacaju do brucha. toto uz bolestive je a zrejme je to aj mimoriadne silna bolest ( nezazila som ).
taketo krvacanie do brucha spoosobuje podrazdenie celeho brucha, stratu krvi a rozvoj skoveho stavu ( rychlost zavisi od rychlosti krvacania ).

cize na zaciatku tehu byt bolest nemusi, no po prasknute je urcite

majamat
30. nov 2021

dr. si overi, ze je nieco v maternici.
vies kedy si mala ovulaciu?
to ake su tmave testy moze byt ovlyvnene mnozstvom faktorou. na zaciatku su hladiny HCG nizke, ale je to individualne. u niektorych zien su vyssie, u inych nizsie. ked si najdes na nete, referencne hodnoty na prislusny tyzden su strasne velke, cize mozes sa pohybovat na spodnych hrnaiciach, teraz si v obdobi, ked sa telo len rozbieha a anstupuje tvorba HCG.
moze to ovlyvnit aj to,aky robis test, kolko ma farbiva, aku am citlivost.
dalej tym v ktorej casti dna to robis a aj ked robis zakazdym rano, aj tam moze byt rozdiel v koncentracii mocu. niekedy, ked vecer viac ooijes, rano mas moc svetlejsi, ako inokedy. toto je dolezite. farba mocu ciastocne hovori o tom ´, aka koncentracia latok, ktore sa vylucuju v moci je. cize da sa povedat, ze ak chces porovnat, musi mat rovnaku tmavost. nei ej to tak doslova, lebo neiktore potraviny mozu moc viac farbit, ale skor do inych odtienov, nei zltohnedej ( skor do cervenej, napr. B-komplex do takej neonovej zltej ).
a teda dolezite je,a j kedy prebehla ovulacia. ak prebehla neskor, tak potom hladiny hormonov mozu byt fakt nizke.
a teda moze ist aj o biochemicke tehu. to sa vacsinou ukoncuje v obdobi, ked mala prist ms, ale toto ma tiez urcity mechanizmus. pri takom tehu dojde k oplodneniu, vajickopostupuje do maternice, co trva do 2t a potom sa tam neuchyti a odchadza. v obdobi, ked mala prist ms, moze dojst aj k malemu meskaniu ms, ale ak ovulacia prisla tak 1t pred ocakavanou ms, tak 2t od oplodnenia su na okolo 5tt, a preto ukoncenie takehoto tehu moze byt aj neskor. to ta samozrejme nechcem strasit, ale je to urcite lepsie ako mimomaternicove a aj pravdepodobnejsie.

autor
30. nov 2021

@veronice viem, ze sa ma testovat rovnakou znackou ..test som mala doma len one step, tak som najskor spravila ten. Potom som kupila v lekarni kazetove testy dr max. Robila som ich s odstupom 2 dni a aj tak som tam nevidela rozdiel. Potom som v strese skusila kupit este palickove a jeden z nich som spravila o dalsie 3 dni a tiez tam nevidim rozdiel. Tak asi nieco nebude v poriadku a ja som sa zacala seriozne bat toho mimomaternicoveho. Ci by mi telo dalo vcas nejaky naznak napriek tomu, ze si vkladam utrogestan. Davam si rano a vecer 200-ku. Mam 2 deti a nerada by som bola, keby sa mi nieco stalo. Zajtra alebo vo stvrtok spravim ten posledny test.

autor
30. nov 2021

@majamat ja mam za sebou uz 3 potraty, takze urcite by som bola radsej keby to je “obyc potrat” ako mimomaternicove. Toto tehotenstvo nebolo planovane, takze neviem kedy bola ovu. Ale cykly mavam tak 25-26 dnove, niekedy 27. 28 som uz davnejsie nemala. A testy som robila 29.den, 30., 32. a 35.den cyklu.

vahcaac
30. nov 2021

Veď to je úplne normálne tmavnutie testov

majamat
30. nov 2021

no vsak uvidis. fakt to este nemusi nic znamenat. drzim palce, nech je to ok

humajnicek
30. nov 2021

Podľa mňa sa môže, keď som bola tehotná, na začiatku som mala veľké bolesti v podbrušku tak ma doktorka brala s tým, že si myslela že ide o mimomaternicové, práve kvôli tým bolestiam.

elizabet173
30. nov 2021

sesternica nemala žiadne bolesti a to krvácala do brušnej dutiny a museli ju urgent operovať, asi je to individuálne

autor
30. nov 2021

@elizabet173 fu, nestras.. tak to ma moze polozit a ani nemusim o tom vediet. Kazdopadne budem mysliet pozitivne a nie na najhorsie.

elizabet173
30. nov 2021

drží palce, aby to pre teba dopadlo čo najlepšie

autor
3. dec 2021

Zienky, poradte. Viem, ze sa mi tehotenstvo nevyvija dobre, aj ked som este nebola u lekara na jeho potvrdenie. Testy netmavli a clearblue ukazal vcera len 2-3 a to som mala poslednu ms 24.10. Nemam ziadne bolesti ani nic ale napriek tomu, ze si vkladam utrogestan 200-ku rano aj vecer, tak teraz zo mna vytieklo trosku hlienu s primesou krvi. (zatial len malinke mnozstvo). Ku svojmu gynekologovi sa chystam v pondelok. Myslite, ze by som mala ist pre istotu na pohotovost kvoli vyluceniu mimomaternicoveho tehotenstva, ak by sa to s hlienom zopakuje alebo ak by som zacala krvacat? Nie kvoli babatku (to som si ista, ze tu jednoducho nie je co zachranovat) ale kvoli sebe. Aby sa mi nebodaj nieco nestalo. Hm? Dakujem za radu.

vahcaac
3. dec 2021

Ja osobne by som šla na pohotovosť, šla som aj ja, keď som mala pochybnosti 🙂 ofučana lekárka mi bola v tej chvíli jedno

ailiba
3. dec 2021

Mimomaternicové som nemala, ale to, že si vkladás progesteron by ti nepomohlo, aby si nekrvacala. Ale tie testy mi prídu v poriadku. To len kvôli nim pochybuje? Ak by si mala bolesti, alebo pochybnosti chod k lekárovi.

annieduky235
18. okt 2022

@edien ahoj môžem sa spýtať kvôli tomu mimomaternicovému tehotenstvu? Jaké by boli.presne príznaky ja som 5+6 a mam citlivé prsníky a vitok ani už tak nie mala som krémový bieli pýtam sa lebo sa bojím 😓😓 vystrašila ma jedna mamička lebo som chcela iba vedieť že či pád doktor môže uz dačo vidieť na ultrazvuku a som druhí krát Tehotná 🥺🥺🥺🥺😓😓 nechápem tomu a boym sa štvrtok mam prehliadku a mam strach

zizinicka
15. feb 2024

Ja som bola na sono 5tt+3 , hcg 2160 a doktor nevidel nic, iba malú bublinku ale povedal, ze nevie ešte potvrdit tehu. Ale včera mi zacali pichave bolesti pri vaječníku, pulzujuce do maternice. Taká pichava pulzujuca bolesť. Trvala celú noc a trvá stále. Tak mám obavy, že to bude mmt. Chystám sa k dr dnes, no mám strach. Špinenie ziadne testy kolajnice brutálne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre