Menopauza
Som zúfalá. Menzes nemám 3 mesiace, návaly tepla otrasné, ale ked prestaly horúčavy zmiernili sa, všetko ma bolí, klby, svaly, som unavená. Lekára chcem navštíviť, len to nejak odkladám. Mám 48. Máte takéto skúsenosti? Prosím, sem s nimi, je to menopauza ?
@00siska ahoj, mala som menagold ale ten už nezoženieš, teraz si objednávam v lekárni menoxin, ten ale obsahuje ploštivník, kt. u niektorých môže zvyšovať peč. testy. v podstate si môžeš kúpiť hocijaký produkt, ale aby obsahoval aj izoflavóny, aj kumestany a aj ligány, t.j. aj zo sóje, aj z ďateliny či iného zdroja. Žiaľ nenašla som iné dostupné výrobky ,kt,. by mali všetko, musela by som kupovať dva-tri produkty miesto jedného čo je riadne drahé.
toto stojí okolo 11-15 eur.
účinok však nie je okamžitý ale cca po 2-3 mesiacoch.:( aj to nei 100% tak na trištvrtiny u mňa pokrývajú,je to individuálne. držím palce.
Dievčatá ja som si našla Forever. Fantastický gél a čaj, som konečne v pohode po rokoch trápenia.
@majaxy dobry deň aký tel používate na menopauzu mali ste aj priznaky
Prosim co vam pomohlo na navaly tepla a psychicke problemy?
na potenie a navaly pomaha najlepsie jodis koncentrat mamine uplne zmizni priznaky menopauzy
www.jodis.sk
Musíš si vyskúšať sama rôzne produkty,uvidíš ,čo ti sadne.Ja som tiež skúšala,skúšala a nič mi nepasovalo.Buď som to neznášala,alebo dr.povedala,že nie,alebo nezabrali.Až kým mi ,po 5 rokoch všetko nezmizlo,a už je lepšie.Držím palce.
skús tento článok ešte pozrieť https://www.jodis.sk/indikacie/menopauza/prizna... - ja sa liečim na štítnu žľazu a myslím si, že to má veľký vplyv aj na priebeh menopauzy
Dievčatá už je to rok čo nemám menzes. Priberanie sa snažím ako sa dá spomaliť alebo rada by som už aj schudla len je to ťažké lebo mám aj iné zdravotné problemi čo mi bránia v pohybe. Prosim vás treba po roku bez menzesu aj vyšetrenia? Myslím nejaké na hormóny lebo preventivku a citologiu mi robi každý rok.Môžem ešte zostať tehotná? Pýtam sa preto lebo dnes som volala svojejdoktorke len sestrička mi ju nedala k telefónu že má pacientku a keď som sa pýtala jej tak mi povedala …….v podstate nič 🙁
@najorbitka Pripravujem pre OZ Bocian s odborníkmi debatu o menopaze online, pretože zisťujem, že "vieme" tak 10%, ešte by vás to zaujímalo? Mali by ste nejaké konkrétne otázky? Vďaka, že odpoviete. 🙂
@flakulka Pripravujem pre OZ Bocian s odborníkmi debatu o menopaze online, pretože zisťujem, že "vieme" tak 10%, ešte by vás to zaujímalo? Mali by ste nejaké konkrétne otázky? Vďaka, že odpoviete. 🙂
@martinka2309 Pripravujem pre OZ Bocian s odborníkmi debatu o menopaze online, pretože zisťujem, že "vieme" tak 10%, ešte by vás to zaujímalo? Mali by ste nejaké konkrétne otázky? Vďaka, že odpoviete. 🙂
@majaxy Pripravujem pre OZ Bocian s odborníkmi debatu o menopaze online, pretože zisťujem, že "vieme" tak 10%, ešte by vás to zaujímalo? Aj by ste sa podelili o tie skúsenosti s tým gélom? Mali by ste nejaké konkrétne otázky? Vďaka, že odpoviete. 🙂
@00siska Pripravujem pre OZ Bocian s odborníkmi debatu o menopaze online, pretože zisťujem, že "vieme" tak 10%, ešte by vás to zaujímalo? Mali by ste nejaké konkrétne otázky? Vďaka, že odpoviete. 🙂
@bocianoviny ako zmierniť menopauzu ,ked nemôžem užívať žiadnu hormonálnu liečbu kôli tromboze v minulosti?
súvisia uzkosti s hormonálnou nerovnováhou?
nočné potenie je príznakom menopauzy?
ako prejsť zmenami po 40tke a ako čo najlepšie zvládnuť menopauzu?
ako rozlíšiť predmenopauzu a menopauzu?
@bocianoviny mozes sa inspirovat uz existujucimi podcastami
@flakulka Wow, toto je úplne super, tie otázky. Až sa mi z hlavy práši, ako rada by som na niektoré odpovedala ihneď. Navyše, to čo pomôže zorientovať Vás, pomôže aj iným. To je najlepšia reakcia, akej sa môžeme dočkať. Plánujeme, asi budeme komunikovať mailom alebo cez FB či insta, čo Vám je lepšie, pošlite na seba do správy. A krásny víkend prajem!
@0silvia0 Ďakujem a hej, super. Iniciatívu VICHY sledujeme a oslovíme ich aj k spoloupráci. Ste nejak v kontakte, alebo ste na video len narazili? Čo bolo na ňom podľa Vás naj? Plánujeme vlastnú komunikáciu, tak ak by ste mali záujem a chuť, asi budeme komunikovať mailom alebo cez FB či insta, čo Vám je lepšie, pošlite na seba do správy. A krásny víkend prajem!
Pripnem sa ak to tu este ozivim.tiez uz sa radim asi do skorej menopsuzy.nsjhorsie ze som menzes mavala viacmenej 25-28 den pravidelne.posledny v juli a odrazu nic.uz som mala mat skoro 3 cykli nech som ratala ako ratala.este som citila v juli ovulsciu.ako vzdy bolest cca 3 dni.pozom bolest ze to pride a nic.len tyzden krce.ok..pockame dalsi mesiac.znova krce a nic.ok.ideme na gym.tehu test negat.sono vsetko ok nic nenascedcuje menzesu.ani vajicko nedozrelo.nieco sa dialo v pravom vajickovode ze ten prezo boli..neviem.insk vsezko OK.takze u mna takto odrszu.ze mozno esre dostanem.mozno nie.mu vravim nech mi da vybolavacku.mam 44 o mesiac 45 ze nech to nesilim.ked to pride tak ptide inak jym nemam ine priznsky mam byt pokojna.keby bolo velmi zle msm ptist.no nsjskor ako tu citam kuoim gynex ci kotvicnik.neviem.kazal mi preventivne vapnik plus vit.D.som.skor stihla ale posledny mesiac vaha klesla 2 kila na sebe ich nevidim.ze by uz kosti ci svaly? 2 mesuace dom.ako dolamana.krize v keli bedrove klby bolia ruky.unavena.moze byt aj preto ze malo spim a som fakt unahanana v jednom kole.inak sj fyzicky aktivna.makam prerabka dom zshrada turistika.deti som mala v 30 a 33 takze cerstvi teenageri tskze fungujem.dost ma nici podledny rok zmena prace z offisu na 3 zmeny v hale zabijacke nocne.strava zhlcem co nezje mna.zatial.ziadne navaly ani nic vlasy huste ako vzdy.plet sa zlepsila uz nue je tal mastna ale to sledujem dlhsie od kedy ani neviem.desim sa co som.citsla estrogen riadi cholesterol a ten sa zacina usadzat na cievach...upchavanie ciev tlsk busenie...maminu moju si pamatam ze sa strasne potila.a zvysil sa jej krvny cukor asi v 49-50
@susika tak ja zatiaľ ešte nič - 47r. ale preventívne som začala cvičiť hormonálnu jogu - na youtube nájdeš cviky, beriem pupalku - olej v tobolkách a v čajovni sv. Hildegardy si kupujem čaj na menopauzu. Striedam ho s inými bylinkami. Zatiaľ všetko OK. Pred rokom a pol sa mi robil hormonálny profil, bol v poriadku. Teraz keď dostanem, tak mám návaly, pár dní. Neviem či to už začína, lebo mimo toho je zatiaľ všetko v poriadku. Začala som chodiť aj na rýchlu chôdzu a teraz študujem ajurvédu - stravu. Vraj tiež veľmi pomáha. Začala som aj cvičiť. Priberať zatiaľ nepriberám, ale unavená som dosť. Tiež málo spávam + nejaké problémy v živote k tomu. Ale to som už roky. Meditácie mi celkom pomáhajú. Vápnik si chcem kúpiť od jednej SK firmy. Nespomeniem si na názov, raz dávali v TV s nimi rozhovor, že vyrábajú priamo z vaječných škrupín. Teraz mi napadlo Biomin z Cífera. Príp. kúru Tripple blend to najmenšie balenie na klby.
@kvetinka75 kym zili rodicia msli sme domace vajcia.tersz kupujeme od kamosky tak tiez meliem skrupiny a pridavam do jedla ako vapnik😊.kedysi to robil.moj starky.chodil po liecenuach s krizami.cviky pozriem a dnes som.chcrla kuoit caj vitex jahnaci.citsla ze ak,tak menz by mohol prist do 10 dni.myslim ze ak nepride tak uz nepride.neviem co je silnejsie ci ten cak ci pupalka.skoda.nevenovska som tomu pozornost skor ze to uz moze prist.ani ma to nenapadlo.myslela som ze predtym budem mat vynecgany ci nepravidelny ciklus.ale toto bolo dost odrazu by som povedala ze zo fna na den.len ta unava mi nesla do hlavy.nikdy som tak nepocizovala ako tiezo tri mesiace.pripisovala som to praci nadcasom ze som lietala z bytu na dom riesila veci este k tomu prazdniny.ze v septembri sa to ukludni.ani tersz nic.a unava nrnormalna plus bolavy chrbat akoby strpnury citim telo ako ked mam.svslovicu ci nieco na mna lezie😊
Prosím ako riešite nespavosť a nočné potenie v menopauze. Nejaký overený prírodný prostriedok mate? najme tá nespavosť mňa ubíja.Ako si pomáhate.

@lucia1974 atroficka gastritida a cirhoza pecene z hormonalnych liekov