Menopauza
Som zúfalá. Menzes nemám 3 mesiace, návaly tepla otrasné, ale ked prestaly horúčavy zmiernili sa, všetko ma bolí, klby, svaly, som unavená. Lekára chcem navštíviť, len to nejak odkladám. Mám 48. Máte takéto skúsenosti? Prosím, sem s nimi, je to menopauza ?
Velmi prosim o vyplnenie tohto dotaznika /klik na link/ hladame nazor na antikoncepciu ci uz ju uzivate alebo nie 🙂 pekny den a vopred dakujem za kazdu odpoved https://www.survio.com/survey/d/C6F3D5X9Q8X2T9Y3Y
Velmi prosim o vyplnenie tohto dotaznika /klik na link/ hladame nazor na antikoncepciu ci uz ju uzivate alebo nie 🙂 pekny den a vopred dakujem za kazdu odpoved https://www.survio.com/survey/d/C6F3D5X9Q8X2T9Y3Y
Ahojte kočky, ja bojujem od 38cky,posledne vyšetrenie dopadlo katastrofálne, už nemajú čo ani vyvolať, vaječníky off, sliznica žiadna. Naposledy som menstruovala pred 3mi mesiacmi, s vyvolávackou a duphastonom, aj to cca každý druhý mesiac. Ok, deti mám 3,netreba mi viac,ale...co na tie stavy? Hormóny nechcem, liečim sa na štítnu 14 rokov, takže dajte tipy na prírodnej báze, fakt ulavujucej. Dakujem
@vladkaluckalukas odporúčam pre Vás rybí olej s aktívnym viazaným jódom alebo namiesto toho čaj Vitex jahňací (nie kapsule). Mám 3 odozvy po tomto čaji, že sa dostavil menzes aj bez vyvolávačky. V dnešnej dobe mladé ženy idú veľmi skoro do prechodu, treba si robiť prevenciu a viac ako ženy oddychovať.
Ak by odporúčané nezabralo tak vyskúšajte zmes bylín Estrozin od Diochi
Ahojte,dobrý deň.Nepoznáte nejaké fórum,diskusiu kde sa dá písať o menopauze?Ide mi o to, ako prežívajú klimaktérium ostatné ženy.Nejde mi o liečbu.Hormonálne nemôžem / som po porážke/,fytofarmaká tiež nemôžem apod... Chcem vedieť ,ako to ostatné ženy prežívajú,ako v tom,pre mňa umieraní,nájsť to pozitívne.Mám 55 rokov.Ďakujem zo srdca.
@babababka ved aj tu sa da.. kazda z nas tym prechadza alebo bude prechadzat. aj ked, nie kazda je ochotna o tom hovorit takto verejne. ja mam za par mesiacov 50 a zacinam to riesit... tiez nemozem hormony. ale zatial to ako umieranie nevnimam. vadia mi ubudajuce vlasy a pribudajuce kila... zatial..
Skús hormonalnu jogu,pomoze prave aj pri menopauze,vygoogli si to a uvidis,ja som absolvovala kurz teraz cvicim doma,da sa cvičiť stale aj s lektorkou, a super sa citim,hormonalne myslim
jedna známa chodí na hormonálnu jogu a pochvaľuje si. Vraj jej to veľmi pomohlo. A aj viacerým ženám ktoré tam chodia. Určite to stojí za vyskúšanie.
Mám 55rokov,pred 18-tými rokmi som prekonala CMP,ešte sa liečim na TK a štítnu žľazu.No a je tu klimaktérium.Obrovské zmeny nálad,Niagarské vodopády sú nič proti potu čo mi tečie po rukách,hlave,tvári,bruchu,a trvá to dni!Ja nepriberám za 20 mesiacov som schudla 24 kg,predtým som vážila skoro 100kg teraz 74-75 kg,pritom necvičím len striedmo jem.To,že mi ovísajú prsia,brucho,vypadávajú vlasy skrátka fyzično-neriešim.Tlak mi skáče hore-dolu,bolia hlavne kosti-krčné stavce neustále vyskočené,svalstvo okolo zapálené,chodím aj v lete:tielko,tričko,rolák,vesta,šál a niekedy aj sveter.Pritom predtým som neznášala teplo.Na jar som chodila na prechádzky,ale už nie keď som stále naliatá v pote ma ofúkne a hneď nádcha,krčná chrbtica apod.Predtým som rada čítala,chodila do hôr,hrala šach,pozerala filmy,chodila do divadla,teraz ma absolútne nič nebaví okrem ručných prác.Ani to už pomaly nemôžem,lebo tie bolesti v chrbtici sú silné.Lieky:tie,ktoré mi predtým robili zle,sú ešte horšie a ktoré boli o.k. sú zlé/Kodein,Stoptussin,Mydocalm,Flector,Veral,Minapent apod./Takže tak,prežívam toto obdobie veľmi ťažko.Zaujímalo by ma ešte,ženy ktoré sú už po klimak.sa cítia lepšie?Uľavilo sa im ?Čo ma ešte čaká?Ďakujem
@babababka no mas toho dost nalozene..
ale ked si napisala v com chodis oblecena, zakonite sa musis potit jak slon. potom taku spotenu ta lahko ofukne a prechladnes. pripada mi to ze behas v kruhu a treba nieco z toho zmenit. nerobi ti vacsinu problemov prave ta stitna zlaza? s lekarmi to riesis? myslim prechod.
@babababka ja by som skúsila tú hormonálnu jogu. Ak by aj nepomohla (ale počula som na ňu dobré ohlasy) určite neuškodí. Držím palce, ozaj máš toho veľa.
@modrava Áno .Podľa gynekol.prevent.vyšetr.,cyto,mamografia som o.k.,chvála Bohu.Ona hormonálne ma liečiť nemôže /NCMP/ a fytofarmaká neznášam.Z ďateliny sa vyhádžem,na sóju som alergická a ploštičník po týždni zvyšuje mi peč.testy.Endokrinológ ma kontroluje,beriem lieky.Nikdy som nefajčila,nepila a takto...
Baby prosím veľmi pekne, neviete niečo poradiť fakt dobre na meno pauzu? Už som poskúšala všeličo kopec prachou vyhodila...Neviete o nejakych liekoch co obsahujú všetko potrebné aj s vitamínmi pri menopauze? Ďakujem za každú odpoveď 😘
Ahojte, chcela by som troska oprasit temu a spytat sa na nazor. Chcem sa spytat, ci aj vy pocitujete starnutie mozgu v suvislosti s menopauzou/predmenopauzou. Ide o to, ze v niektorych situaciach myslim na slovo, chcem ho vyslovit, ale poviem ine slovo. Teda mozog mi vyselektuje slovo sam. Normalne si to uvedomujem a nie je to prijemne. Pripadam si ako dement. Stava sa to aj mojej mame, ale neviem ci to suvisi s menopauzou, alebo je to ineho charakteru. Mate tento problem niektora? Ja menopauzu este nemam, ale hormony mi zacinaju pozvolna klesat urcite.
@0silvia0 vieš čo je to ťažké vždy to nejako za hovorím aj som to vravela lekárke a vôbec na zo nereagovala povedala ze t namyslam a blbosti ešte ze pracujem so starými ľuďmi a ti si to až tak nevšímajú ale som sa odcudzula ľuďom nikam nechodím lebo mam aj strašne nazvali nevieš čo je na to dobré počula som o injekciach
Aj ja to mám a iné problémy...Neužívam nič,Hak mi nemôžu kvôli iným chorobám,na sóju som alergická apod.TRpím bolesťami,nespím,plačem,nevládzem,nič ma nebaví.

http://fytofarmaka.eu/cz/menu/cerveny-jetel.html