icon

Menopauza

majaxy
26. sep 2017

Som zúfalá. Menzes nemám 3 mesiace, návaly tepla otrasné, ale ked prestaly horúčavy zmiernili sa, všetko ma bolí, klby, svaly, som unavená. Lekára chcem navštíviť, len to nejak odkladám. Mám 48. Máte takéto skúsenosti? Prosím, sem s nimi, je to menopauza ?

rebekao
18. sep 2018

Velmi prosim o vyplnenie tohto dotaznika /klik na link/ hladame nazor na antikoncepciu ci uz ju uzivate alebo nie 🙂 pekny den a vopred dakujem za kazdu odpoved https://www.survio.com/survey/d/C6F3D5X9Q8X2T9Y3Y

rebekao
18. sep 2018

Velmi prosim o vyplnenie tohto dotaznika /klik na link/ hladame nazor na antikoncepciu ci uz ju uzivate alebo nie 🙂 pekny den a vopred dakujem za kazdu odpoved https://www.survio.com/survey/d/C6F3D5X9Q8X2T9Y3Y

vladkaluckalukas
1. okt 2018

Ahojte kočky, ja bojujem od 38cky,posledne vyšetrenie dopadlo katastrofálne, už nemajú čo ani vyvolať, vaječníky off, sliznica žiadna. Naposledy som menstruovala pred 3mi mesiacmi, s vyvolávackou a duphastonom, aj to cca každý druhý mesiac. Ok, deti mám 3,netreba mi viac,ale...co na tie stavy? Hormóny nechcem, liečim sa na štítnu 14 rokov, takže dajte tipy na prírodnej báze, fakt ulavujucej. Dakujem

nankab
1. okt 2018

@vladkaluckalukas odporúčam pre Vás rybí olej s aktívnym viazaným jódom alebo namiesto toho čaj Vitex jahňací (nie kapsule). Mám 3 odozvy po tomto čaji, že sa dostavil menzes aj bez vyvolávačky. V dnešnej dobe mladé ženy idú veľmi skoro do prechodu, treba si robiť prevenciu a viac ako ženy oddychovať.
Ak by odporúčané nezabralo tak vyskúšajte zmes bylín Estrozin od Diochi

babababka
1. nov 2018

Ahojte,dobrý deň.Nepoznáte nejaké fórum,diskusiu kde sa dá písať o menopauze?Ide mi o to, ako prežívajú klimaktérium ostatné ženy.Nejde mi o liečbu.Hormonálne nemôžem / som po porážke/,fytofarmaká tiež nemôžem apod... Chcem vedieť ,ako to ostatné ženy prežívajú,ako v tom,pre mňa umieraní,nájsť to pozitívne.Mám 55 rokov.Ďakujem zo srdca.

modrava
1. nov 2018

@babababka ved aj tu sa da.. kazda z nas tym prechadza alebo bude prechadzat. aj ked, nie kazda je ochotna o tom hovorit takto verejne. ja mam za par mesiacov 50 a zacinam to riesit... tiez nemozem hormony. ale zatial to ako umieranie nevnimam. vadia mi ubudajuce vlasy a pribudajuce kila... zatial..

yukki
1. nov 2018

@babababka ja mam 42 a kvôli rakovine som v prechode už dlhšie, asi by som to niesla ťažšie keby som mala čas nad sebou porozmýšľať ale takto popri robote deťoch dome ten čas neostáva...

0silvia0
1. nov 2018

@babababka preco to vnimas ako umieranie?

nellita
1. nov 2018

Skús hormonalnu jogu,pomoze prave aj pri menopauze,vygoogli si to a uvidis,ja som absolvovala kurz teraz cvicim doma,da sa cvičiť stale aj s lektorkou, a super sa citim,hormonalne myslim

0silvia0
1. nov 2018

@nellita co je to hormonalne myslenie? Len tak sa pytam, menopauzu este neriesim

nellita
1. nov 2018

@0silvia0 nemyslela som hormonálnu jogu, slovo myslim som v zavere napisala z dôvodu,ze sa clovek po cvičení citi lepsie po tej hormonalnej stránke

nellita
1. nov 2018

@nellita pardon myslela som tym slovom na hormonalnu jogu

0silvia0
1. nov 2018

@nellita nie som si istá, či po tvojej reakcii mám v tom jasnejšie...

nellita
1. nov 2018

@0silvia0 nepisem o hormonalnom mysleni ale o hormonálne joge.

kvetinka75
2. nov 2018

jedna známa chodí na hormonálnu jogu a pochvaľuje si. Vraj jej to veľmi pomohlo. A aj viacerým ženám ktoré tam chodia. Určite to stojí za vyskúšanie.

babababka
2. nov 2018

Mám 55rokov,pred 18-tými rokmi som prekonala CMP,ešte sa liečim na TK a štítnu žľazu.No a je tu klimaktérium.Obrovské zmeny nálad,Niagarské vodopády sú nič proti potu čo mi tečie po rukách,hlave,tvári,bruchu,a trvá to dni!Ja nepriberám za 20 mesiacov som schudla 24 kg,predtým som vážila skoro 100kg teraz 74-75 kg,pritom necvičím len striedmo jem.To,že mi ovísajú prsia,brucho,vypadávajú vlasy skrátka fyzično-neriešim.Tlak mi skáče hore-dolu,bolia hlavne kosti-krčné stavce neustále vyskočené,svalstvo okolo zapálené,chodím aj v lete:tielko,tričko,rolák,vesta,šál a niekedy aj sveter.Pritom predtým som neznášala teplo.Na jar som chodila na prechádzky,ale už nie keď som stále naliatá v pote ma ofúkne a hneď nádcha,krčná chrbtica apod.Predtým som rada čítala,chodila do hôr,hrala šach,pozerala filmy,chodila do divadla,teraz ma absolútne nič nebaví okrem ručných prác.Ani to už pomaly nemôžem,lebo tie bolesti v chrbtici sú silné.Lieky:tie,ktoré mi predtým robili zle,sú ešte horšie a ktoré boli o.k. sú zlé/Kodein,Stoptussin,Mydocalm,Flector,Veral,Minapent apod./Takže tak,prežívam toto obdobie veľmi ťažko.Zaujímalo by ma ešte,ženy ktoré sú už po klimak.sa cítia lepšie?Uľavilo sa im ?Čo ma ešte čaká?Ďakujem

modrava
2. nov 2018

@babababka no mas toho dost nalozene..
ale ked si napisala v com chodis oblecena, zakonite sa musis potit jak slon. potom taku spotenu ta lahko ofukne a prechladnes. pripada mi to ze behas v kruhu a treba nieco z toho zmenit. nerobi ti vacsinu problemov prave ta stitna zlaza? s lekarmi to riesis? myslim prechod.

kvetinka75
2. nov 2018

@babababka ja by som skúsila tú hormonálnu jogu. Ak by aj nepomohla (ale počula som na ňu dobré ohlasy) určite neuškodí. Držím palce, ozaj máš toho veľa.

bobsent
2. nov 2018

@babababka ahoj, písala som tu na str.1. som v menopauze 2 roky.

babababka
2. nov 2018

@modrava Áno .Podľa gynekol.prevent.vyšetr.,cyto,mamografia som o.k.,chvála Bohu.Ona hormonálne ma liečiť nemôže /NCMP/ a fytofarmaká neznášam.Z ďateliny sa vyhádžem,na sóju som alergická a ploštičník po týždni zvyšuje mi peč.testy.Endokrinológ ma kontroluje,beriem lieky.Nikdy som nefajčila,nepila a takto...

babababka
2. nov 2018

@bobsent Ďakujem,idem si to prečítať.

ajuska212
6. nov 2018

Baby prosím veľmi pekne, neviete niečo poradiť fakt dobre na meno pauzu? Už som poskúšala všeličo kopec prachou vyhodila...Neviete o nejakych liekoch co obsahujú všetko potrebné aj s vitamínmi pri menopauze? Ďakujem za každú odpoveď 😘

0silvia0
27. jan 2019

Ahojte, chcela by som troska oprasit temu a spytat sa na nazor. Chcem sa spytat, ci aj vy pocitujete starnutie mozgu v suvislosti s menopauzou/predmenopauzou. Ide o to, ze v niektorych situaciach myslim na slovo, chcem ho vyslovit, ale poviem ine slovo. Teda mozog mi vyselektuje slovo sam. Normalne si to uvedomujem a nie je to prijemne. Pripadam si ako dement. Stava sa to aj mojej mame, ale neviem ci to suvisi s menopauzou, alebo je to ineho charakteru. Mate tento problem niektora? Ja menopauzu este nemam, ale hormony mi zacinaju pozvolna klesat urcite.

ticko
7. mar 2019

@bobsent píšem i. P

ticko
7. mar 2019

@0silvia0 anomam to aj ja

0silvia0
7. mar 2019

@ticko fakt? a ako dlho a ako to riešiš? Neupozorňuje ťa na to okolie?

ticko
7. mar 2019

@0silvia0 vieš čo je to ťažké vždy to nejako za hovorím aj som to vravela lekárke a vôbec na zo nereagovala povedala ze t namyslam a blbosti ešte ze pracujem so starými ľuďmi a ti si to až tak nevšímajú ale som sa odcudzula ľuďom nikam nechodím lebo mam aj strašne nazvali nevieš čo je na to dobré počula som o injekciach

0silvia0
7. mar 2019

@ticko myslíš návaly? Ja toto zatiaľ nemám, ale baby tu písali o gynexe. Vraj je dobrý.

babababka
7. mar 2019

Aj ja to mám a iné problémy...Neužívam nič,Hak mi nemôžu kvôli iným chorobám,na sóju som alergická apod.TRpím bolesťami,nespím,plačem,nevládzem,nič ma nebaví.