Mesiace trvajúca zvýšená teplota
Ahojte baby, mám problém so zvýšenou teplotou. Doktor mi robí testy, ale na nič nevieme prísť. Teraz pôjdem na testy na boreliózu, mám ísť aj k zubárovi. Nevládzem, som zadychčaná, srdce mi rýchlo bije. Mám problémy so štítnou žlazou, endometriózu, na pečeni hemangión, doktory povedali, že ani jedno z toho to nevyvoláva. Chcem aj opat otehotnieť, ale musím počkať kým mi bude lepšie. Nemáte niektorá skúsenosti zo zvýšenou teplotou, ktorá už trvá velmi dlho.
@ellwie5 dobry, posledne testy ukazuju, ze od endomettiozy mam zvysenu teplotu a aj unavu, kvoli hormonalnym kolisaniam v tele a mi zistili aj menstruacnu nadchu, tiez v dosledku hormonov. Musim si doplnat vitaminy stale, horcik a u mna zabera ta chlorella, zatial tolko a este tento tyzden ma caka jedno vysetrenie, ale to sa yz 2 roky taha, ale ja som v poriadku a v pohode uz chodim aj do prace, aj ked na zaciatku to vyzeralo beznadejne
Dakujem velmi pekne...ved aj mne sa to uz taha dost dlho a stale neviem co to zapricinuje ☹ Ale skusim aj ja tie vitaminy a chlorellu...Majte sa krasne, prajem vela vela zdravicka... 🙂
@timuska26 zvysena teplita moze byt aj z gynekol.hladiska?pytam sa preto lebo ja mam uz vyse mesiaca zvysenu teplotu,cca do 37,4 a asi treti cyklus MS mam strasne zvlastny,slaby,krv nie je standardne cervena ale taka zvlastna fialovo cervena a mam ju max 1 den pitom uz len vytoky...teplota raz je raz nie,potom mam take navaly tepla stupajuca do hlavy...predtym som mala problem s progesteronom nevedela som otehotniet...mam pocit ze pi druhom tehu to ide so mnou dole vodou...
@mandy29 mne lekary tvrdili, ze ano aj z gynekologickeho hladiska, ja mam endometriozu a k tomu pripisuju, ale pred dvomi mesiacmi sa mi velmi zhorsil stav, kazdy mesiac mamuz vysoke teploty, viac ako 38 stupnov a vobec nevedia zistit z coho. Kedze krv neukazuje nic, budu mi testy na rakoviny robit pomocou zvoriek z tkaniv. Podla krvy som uplne zdrava.
@mandy29 nie nic moc ma neboli, mi horuckach mi napuchnu uzliny na krku a mam cervene hrdlo, ale ziaden virus nemam v sebe, aspon vytery tak ukazuju, no ultrazvuk krku ukazal, ze mam zvacsene vsetky uzliny, ale nic vazne. Aj sa citim dobre, bo mi pichali injekcie na iminitu, cize mne je naozaj dobre,, len raz do mesiaca ochoriem moc. A toto sa vyvinulo z dlhorocnej zvysenej teploty, ale z voho to vznikne, to zatial nikto nevie.
zvysena teplota byva aj pri EBV (infekcna mononukloeza), to by sedelo aj na uzliny a hrdlo
Áno mám skúsenosti, teraz som to prekonala.
Išlo o mononukleózu spojenú s hemofilným streptokokom - s tým sú ale spojené aj iné problémy, ako zväčšené uzliny, pichanie v bruchu (vľavo hore, kde je slezina), únava a nechuť do jedla. A ja kvôli streptokokovi som mala navyše aj reumatické horúčky.
@mandy29 Ahooj 🙂 bohuzial teplotu mam stale a dokopy nic mi nezistili...Este ma caka posledne vysetrenie - reumatologia, inak som absolvovala - imunologiu, endokrinologiu a krcne...Akurat ako pisu kočky, z krvi som mala zistene- prekonany EBV, ale netusim kedy ako...tíez mam aj zvacsene lymfaticke uzliny na viacerych miestach, bolesti klbov a unavu...A rada od mojej imunologicky - nemam si merat teplotu 😀 Ty mas len teplotu, alebo aj nejake ine problemy k tomu? Mne sa to tiez zacalo vsetko prejavovat tak nejako po porode..
@ellwie5 no mne ta teplota stupa ako sa jej zachce,jeden den nic a potom uz od rana sa citim pod psa...predvcerom poobede teplita 37,5 strasne blbo mi bolo,vcera poobede som sa citila fajn,doobeda ziadna teplita,poobede 37,2 a vecer nic a dnes rano som sa zobudila spitena,navaly tepla do hlavy a prv teplota v norme a o 15 min uz 37,2 a dnes mi je na figu...nic sa mi nechce,trochu sa bojim co to moze byt,lebo ocko predtym ako mu zistili rakovinu pluc mal zvysenu teplotu,ale ja mam z krvi vsetko ok.jedina zmena ktoru som si vsimla na sebe je pisledne 3 menstruacie mam take divne,uz to nie je taka krv ako kedysi je takabruzovo fialiva,posledna menstruacia bola len jeden den...najhorsie je ked si citam co to moze byt na internete...mne sa zacalo vsetko kazit pi druhom porode...bolest klbov,streptokok v hrdle,zapal pluc, 5 atb.minuly rok za 5 mesiacov.bolest v lavej strane celusti ku krku,zisteny zapal celustneho klbu...obcas zvacsena uzlina pid celustou teda je to moj pocit,lekarka hovorila ze je pk,aj som bola na usg(vsetko v norme)...uz si myslim ci to nebude predcastny prechod ale ze vtedy teploty nie su...je peavda ze v poslednom case mam tych syresov az privelmi...mamka mi zomrela minuly rok,problem s dedickym a predajom jej bytu,moja sestra ktora mi odcerpava vela energie...je toho vela a k tomu som doma na materskej,kde kazdy den je rovnaky...uz niekedy z toho nevladzem...lekarka ma odpirucila na alergo(pted rokom som tam bola a imunitu som mala ok) a idem este so stitnou(pred rokom bolo tiez vsetko ok)...tak uvidim ako dalej...
Baby, skuste si dat spravit testy na boreliozu. Ak mate v poriadku imunitu, postacil by western bloot na infekcnom, ak nie, tak istejsi je ltt test u Mudr.Durovskej v ambulancii pre lymsku boreliozu v Bratislave. Ja mam tiez problem s teplotou zvysenou, plus unava a kadeco k tomu, klby ma nebolia ale zistili mi boreliozu.
@denisahlavkova mna pred nejakym casom stiplo nieco na ihrisku,mala som to cervene a potom to zmizlo a opat sa objavila vacsia cervena skvrna s mielym v strede...
@denisahlavkova
@ellwie5 tak teraz som volala dr.o vysledky vyteru z hrdla tak sa sestricka az zhrozila ked zbadala vysledky,ze tam mam 3 velkych bacilov a plesen...tak pevne dufam ze toto bude pricina zvysenych teplot,v pondelok idem pi vysledok a utorok mam volat na krcne primarovi co s tym...jaj kokso nech to uz skonci bo to je na psychiatriu ked nevies co s tebou je a na nete same hrozostrasne priciny kvoli comu ta teplita moze byt...a ja sa rakani bojim jak cert kriza :(
@mandy29 ano, twst na boreliozu spravi aj obvodak.. A ked pisete, ze ste mali flak cerveny, mozno by nebolo zle, dat si aj boreliozu otestovat. Ale tipujem, ze vo vasom pripade bude sposobovat teplotu to mnozstvo bacilov. Drzim palce, nech ste cim skor ok 🙂
Dobrý....žienky, ako ste nakoniec dopadli? Čo Vám zistili a hlavne ako sa máte teraz...je to stará téma, ale mám podobný problém a neviem čo s tým:( Zvýšená teplota a krvný obraz, crp, sedimentácia v poriadku. Ďakujem...
@luna379 U mna to trva tiez uz mesiac..a skace mi to 37,2 az 37,4...Chodim po vysetreniach a nic...No na mononukleozu ma zatial nikde netestovali..Obvodna taky test nerobi a len ma poslala uz po druhy krat na infekcne a hematologiu. Zuby, dutiny, zenske, gastro v poriadku a vysledok ziadny. A ako sa lieci mononukleloza?
@luna379 dobrý deň prajem dcérka (10) ma vyše mesiaca ( presne 5 týždňov sme doma) teploty 38. sme doma vzhľadom k tomu, že nemôže navštevovať ani 4. ročník, beháme po vyšetreniach berie teraz atb 6 deň, ktoré jej vôbec nezaberajú Zinnat.. ešte aj nurofen jej naordinovali 3x za deň absolútne bez efektu, nakoľko crp ma 0.. Všetky výsledky orl, srdiečko, sono brucha, krvné, moc, vytery z konečníka, úplne v poriadku som už zúfalá, sme vyradené z bežného fungovania.
Známa nám teraz poradila imunologiu. Vybavujem tu.

@donna11 endokrinologicka mi urobila testy, tie dopadli dobre, za mesiac som u nej bola 4krat, uz rok cakame kym sa zmensi stitna zlaza ale ide to pomaly, tabletky uz beriem kombinovane a vyzera, ze liecba zabera.
ja mam strach, ze sa mi hemangion zvacsuje na peceni, kedze ma na pravej strane dost pobolieva a na toto moj doktor este nic nepovedal, iba tolko, ze pockame na zuby ako dopadnu. dufam, ze to budu iba zuby a onedlho budem moct vysadit antiko a otehotniet, kedze sa mi na lavom vajecniku rozrastla endometrioza a preto sa musim dat rychlo dokopy