Môžem mať postihnuté dieťa?
Chodim so synom bratranca mojej mamy. A je možné že keby sme spolu chceli splodiť potomka tak že by mohlo byť postihnuté? Rodina neni ani tak proti že spolu chodime jeho rodina je úplne rada že sme spolu. No moja sestra si mysli že by sme mohli mať postihnuté deti. Že keby chceme deti tak že si mame adoptovať. A my dvaja zatial sa na deti necitime niesme finančne zabezpečeny aby sme mohli mať babo a chceme si uživať krasne chvile zatial. Chodiť na kavy vylety, discoteku. Ja mám 23 a priatel 31. Som jeho prvá. Všetci okolo riešia deti a my to.nemame potrebu lebo sa vhceme dostatočne spoznaťa neriešit len sex a plodenie deti.
@vevesh žena moja netáraj....v tých rokoch sa bratia ženili, aj ja som sa vydávala, ale žiadne testy mi nerobili, ani súrodencom....
Mňa testoval len mm a potom mi rástlo brucho niekoľko mesiacov....😀😝
@deti95060810 gratulujem🙂niektori volili ini postup pri uzatvarani manzelstva a tie testy na vybor doniest museli...
@maciatkolulu moja uražaj kolko chceš. Netrapiš ma. On baby neriešil užival si život. Mne to nepride čudné. Praveže som rada že niesom s niekym kto by pretiahol aj ponožku. Ja si nemenim stale profil. Takže možnopreto sa ti to zda čudné. Vieš o mne nič.
Opakujem sa, ale zamyslite sa, kolko z nas ma v rodine dedicne choroby. Kolko z nas ma v rodine velmi zvysene riziko srdcovych chorob, cukrovky, neplodnosti, rakoviny, poruch stitnej zlazy, depresii, epilepsie, osteoporozy, potravinovych intolerancii a mohla by som pokracovat donekonecna. Vieme o tom a deti mame aj tak. Nezaujima, ze nasa mama, teta, babka mali nejaku chorobu. Nezaujima nas, ze muzov stryko prekonal to ci hento. Uspesne tieto fakty a "statistiky" v rodine ignorujeme, proste verime v najlepsie. Pritom rizika, ze to dieta nieco s toho podedi su niekolkonasobne vyssie, ako to, ze sa vytvori geneticka mutacia spojenim takto popisanych vzdialenych pribuznych. Tiez som svoje deti mala vedome, pritom mam celiakiu, v rodine niekolko typov vyskytu rakoviny, aj tej, ktora sa v rodine zvykne zopakovat. Babka zomrela na cukrovku a mala slabe srdiecko ked nemala este ani 60. To moj muz mal povedat NIE, s takymto "vadnym" kusom si ani nezacnem? Kedze jeho rodina je zdrava neskutocne. To fakt mal?
@martu33 ja ta neurazam,ved si po sebe citaj....
@maciatkolulu a ja ze sa tu bavime o druhom pokoleni a nie priamych bratrancoch/sesterniciach
@2zuzanka2 Každý má svoj názor, pre mňa to tiež nie je blízka rodina a považujem to za úplne normálny vzťah. Keby to bola sesternica a bratranec, nepoviem...ale ja mám ani neviem koľko bratrancov po druhom pokolení a nepoznám ich vôbec a ani nebudem mať šancu spoznať.
Súhlasím s@anjelicek26, sú mnohé ochorenia, ktoré si prenášame v rodine a predsa máme deti. Poznám veľa párov, čo neboli vôbec príbuzní a mali ťažko postihnuté deti.
@anjelicek26 uplne si to vystihla.. ale asi je to tu aj zbytocne vysvetlovat .. kto "chce pochopil" pre ostatnych to je nemoralne kazdy ma narok na svoj nazor aj ked trosku slusnosti by niektorim neuskodilo ale tak kazdy mame ine "moralne" zasady co sa tyka slusnosti komunikacie s druhymi... moralka ma mnoho stranok 🙂
inak vseobecne statisticky asi len 3 percenta ludi na zdelenie nazoru ktory je opozitny ich je schopnych si nieco z poskytnutej informacie zobrat
takze nie je potrebne sa prilis snazit ;)
Tak tie co tu tocite o inceste a moralke a o rodinkovani...preboha ja netusim kto je syn/dcera bratranca mojej mamy. Vam uz musi uplne sibat....
Co sa tyka moralky. Ta je predsa o vztahoch. Mne by bolo divne byt so susedom nasim, vyrastali sme spolu ako brat-sestra..takze o tom je divny "feeling".
Ked je raz daky "syn bratranca mojej mamy" daky zdaleka znamy, tak s nim predsa nemam rodinne puto.
Boze zeny...
Preboha...neviem si predstavit zeby sa dala dokopy moja dceea so synom mojej sesternici...vzdialena nevzdialena stale je to rodina... moja sesternica by mi bola svatka aj sestern8ca v jednej osobe?a mojej dcere svokra a krstna ?podla mna je to dost chire a na hlavu
Sorry..zle som pochopila...al3 aj tak je to pre mna chore
Jedno nechápem. To keď niekto nepozná deti sesternice otca/mami tak to z nich robí vzdialenú rodinu? Takze, keď ma niekto nevlastného súrodenca, s ktorým sa nestretáva, tak vlastne ani nie sú rodina? Zaujímavé teórie.
Ja mám z druhej strany rodiny bratrancov, ktorý doteraz navštevujú našu spoločnú starú mamu (čo mi príde úplne normálne), ktorá je prastarkou ich deti a samozrejme aj mojich. Keď prídeme raz za čas na Slovensko, tak sa tam vždy stretneme aj s ich rodinami a detmi. Takze podľa tu odvíjajúcich sa teórii mám deťom vysvetlit, že i keď toto je vaša spoločná babka tak v podstate nie ste žiadna rodina a tie deti, s ktorými sa tu bavíte sú vlastne len takí náhodní ľudia s veľmi, veľmi vzdialenej rodiny, ktorú nemá ani význam predstavovať... Fakt zaujímavé, len pre deti dosť nepochopiteľne a pre mna tiež, ak sú pravnúčatá len taká vzdialená rodina, čo ani za zmienku nestojí
ako necitala som celu konverzaciu iba par prispevkov a vam teda ludia uz vazne sibe, ja napr deti mojich rodicov bratrancov ani nepoznam, ani netusim ako vyzeraju, ani neviem ako sa volaju, a keby ze ich stretnem na ulici neviem kto su...iste ze je to moja rodina, ale tak vzialena, ze to by som potom za rodinu musela pokladat celu dedinu z ktorej pochazda moj otec a mama..videla som ich asi 3 krat ked sme boli cca 5 rocne deti takze toto je blizka rodina? booze sibe vam cista inkvizicia na modrom koniku...
@sisaka tak na koníku sa odvíjajú riadne teórie, ale zákon úplne jasne definuje blízku rodinu. Rovnako jasne definuje, v akých prípadoch nie je možný sobáš. Rovnako jasne to definuje cirkev. Neviem, čo na tom ešte vždy niekto nechápe. Je to vzdialená rodina. Či sa vídali, alebo nevídali, na tom absolútne nič nemení a ak by plánovali potomstvo, majú možnosť dať sa otestovať. O tom, kto ti je ako človek blízky, alebo vzdialený, nerozhodujú pokrvné okolnosti. Niekedy sa ani súrodenci neznesú a niekedy je vzdialený pra pra pra niekto taký blízky, ako najbližšia rodina a niekedy je takto blízky aj úplne cudzí človek. Oni sú vzdialená rodina a neexistujú žiadne formálne ani legálne prekážky, pre ktoré by nemohli byť spolu. Akurát, že to niektoré dámy na koníku irituje...no, ale tak to im asi bude jedno 😎 Samozrejme, ak sa tvoje deti stretli so svojimi bratrancami z druhého pokolenia, tak ich predstavíš. Nechápem, prečo by si nemala a ani to, ako to súvisí s touto témou. Nikto tu predsa netvrdí, že treba ignorovať vzdialených príbuzných.
@alaguema ta tak nás to irituje ako vás to irituje že nás to irituje,kazdy si tu vyjadruje svoj názor a to že ten náš nieje totožný s tým vaším tak sme my tie najhoršie a nechápavé a ešte neviem aké.... druhí nech si robia čo chcú nech sa pre mňa za mna vezme aj brat so sestrou je mi to fuk....no ja len vyjadrujem svoj názor v danej diskusii tak ako mnohé iné a keď sa niekomu nepáči to už nie je môj problém ✌️😉😉
@2zuzanka2 chore a zvratene? Na zaklade coho? Zakon to umoznuje, cirkev je s tym ok, medicina je s tym ok. Co Ti dava potom pravo hodnotit to ako zvratene? Tvoj vnutorny pocit? To je dost malo. Aki vzdialeni pribuzni su uz podla Teba ok? Ked nie prebratranci? Tak preprebratranci? Ci ani to nie? Lebo prababka a pradedko boli surodenci? Nejde o to, ze nesuhlasis s nami, ale ze Ti nedavaju zapravdu ani vyssie uvedene institucie. A prosim Ta nechod do extremov. Brat a sestra su priami pribuzni. Je to protizakonne a vola sa to incenst. V pripade prebratrancov to tak vobec nie je..
My sme pred tym než mali sme prve rande videli pred asi 10 rokmi na svadbe maminej sesternice ktorá si brala stryka môjho priatela. Mame domotane rodinne väzby. Môj priatel si ma vôbec nepamätal totižto on nerieši lto s kym je rodina. Pretože on ma od začiatku bral to tak že sme vzdialeny pribuzny. A vôbec sme neplanovali že sa tak spolu budeme stretavať
@martu33 tiez nerozumiem,ze mas este odvahu sa normalne hlasit😅lebo.celkom ok to s tebou nebude.... ale podarilo sa ti to tu rozprudit riadne.

@ema234 incest je nieco ine - a je postihnutelny aj pravne, za incest ides pred sud. tot incest nie je a nie je to ani protizakonne.