icon

Možnosti vzniku pseudovaku a zásahy lekárov

patka577
5. feb 2026

Ahojte, chcem sa s vami poradiť a poprosiť o názor alebo skúsenosti.
Dnes mi mali robiť hysteroskopiu, keďže kvôli môjmu zdravotnému stavu ma takto musia kontrolovať každé 4 mesiace. Pred prijatím mi robili sono a na ultrazvuku videli v maternici niečo, čo vyzeralo ako plodový vak.

Aby si boli istí, urobili mi krvné testy na hCG, ktoré však vyšli negatívne. Bolo mi povedané, že pri negatívnom hCG nejde o skutočné tehotenstvo. Ako možnosti spomínali pseudovak, hormonálnu dutinku, tekutinu v maternici alebo zvyšok po veľmi skorom (chemickom) tehotenstve, ktoré už zaniklo.

Lekári ma chceli operovať s tým, že sú si istí, keďže hCG bolo negatívne. Ja som sa však rozhodla zákrok zatiaľ odložiť pre istotu a povedala som, že ešte počkám a budúci týždeň si spravím tehotenský test.

Chcela by som sa vás opýtať, či ste niektorá boli v podobnej situácii, prípadne aký máte na to názor. Budem vďačná za každú skúsenosť alebo radu.

osky
5. feb 2026

@patka577 podla mna si urobila dobre.
Radsej si neskor potvrdit,ze ozaj nie si tehu,ako nieco zanedbat

anonym_3120e7
Včera o 06:25

Je vylucene, aby si bola tehotna s negativnym hcg, maximalne sa mohlo jednat o nejaku z tych moznosti co ti povedali, ale to nie su zivotaschopne tehotenstva. Nerob si zbytocne nadeje.

domka222
Včera o 06:55

Keby to bol plodový vak a tehotenstvo, tak by to hneď z odberu potvrdila aj krv,pretože by si už mala dávno aj hcg prítomné.

anonym_e32fa4
Včera o 06:59
@osky

@patka577 podla mna si urobila dobre.
Radsej si neskor potvrdit,ze ozaj nie si tehu,ako nieco zanedbat

@osky si myslíš, že ten vak by tam držal silou vôle? Hcg by už mala v krvi,pretože ten udržiava také skóre tehotenstvo.

janinah
Včera o 07:00

Maš pravo urobiť co uznaš za vhodné,ale lekari vedia co robia,teh.je vylucene v tvojom pripade.

anjelicek26
Včera o 07:30

Tehu je v tvojom pripade vylucene, hcg robi telo od uhniezdenia, toto treba vycistit nech je to co chce.. uvidia to az ked tam budu... drz sa

patka577
autor
Včera o 08:40
@anonym_3120e7

Je vylucene, aby si bola tehotna s negativnym hcg, maximalne sa mohlo jednat o nejaku z tych moznosti co ti povedali, ale to nie su zivotaschopne tehotenstva. Nerob si zbytocne nadeje.

@anonym_3120e7 ja si nerobím nádej len som proste opatrná ešte nič také sa mi nestalo

patka577
autor
Včera o 08:41
@anjelicek26

Tehu je v tvojom pripade vylucene, hcg robi telo od uhniezdenia, toto treba vycistit nech je to co chce.. uvidia to az ked tam budu... drz sa

@anjelicek26 ďakujem

patka577
autor
Včera o 08:42

Ďakujem všetky na názor