icon

Treba ísť počas spontánneho potratu na kontrolu?

illenka
11. mar 2026

Ahojte, ospravedlnujem sa ak sa pytam hlupost. Na konci siesteho tyzdna mi potvrdili na urgente zamlcany potrat - tehotenstvo sa prestalo vyvijat + nizke a slabo stupajuce HCG. Navrhli mi 3 moznosti - pockat na spontanny potrat doma, prist si zobrat na druhy den potratove tabletly alebo kyretaz. Ak by som sa rozhodla pre druhu / tretiu moznost mala som prist na dalsi den rano do nemocnice. Chcela som ale pockat ci sa telo nezacne cistit same a bala som sa ze ma budu nutit do nejakeho okamziteho rozhodnutia ked tam uz budem, tak som isla na druhy den v pondelok k mojmu obv. gynekologovi. Ten mi urobil este raz sono a zobral Hcg pre istotu. HCG trosicku kleslo. Dohodli sme sa ze pockam do piatka ci sa nieco zacne diat aj same a az potom pojdem do nemocnice. Medzi tym sa mi ale spustili bolesti aj slabe krvacanie v utorok vecer a dnes to pokracuje. Nekrvacam silno skor tie krce su fakt silne. Akosi som sa ale v celej tej situacii zabudla spytat, ci mam prist niekde na kontrolu (rano do tej nemocnice) aj pocas prebiehajuceho potratu alebo nie? Pre istotu ci sa vsetko cisti tak ako ma a hcg klesa? Alebo mam cakat par dni az kym to hlavne krvacanie a krce prestanu?

sara07
11. mar 2026

@illenka zavolaj ráno mudr svojmu a spytaj sa, on vidí do tvoje karty či by tam mohlo niečo haprovat atd ...

anonym_1dd506
11. mar 2026

Kontrola u obvodneho gynekologa. Ja som chodila niekolko tyzdnov raz alebo dvakrat do tyzdna na kontroly, len som bola vyssi tyzden uz, ked nastal spontanny potrat. Nezelala som si kyretaz a docistovanie, takze to trvalo dlho, ale telo si poradilo.

anonym_1edfba
11. mar 2026

Zavolaj zajtra lekarovi. Chodi na kontrolny odber HCG, tak uvidis co ti povie.

tenerifka
11. mar 2026

Bolo to velmi kratko, vacsina zien v tom tyzdni ani netusi, ze su tehotne, dostanu menzes a vybavene. Uz sa to u teba rozbehlo, chod na kontrolu ked uz krvacanie uplne prestane, aby bola 100% istota, ze sa vsetko vycistilo. Ak by si zacala mat horucky, alebo nejak3 ine neduhy, tak samozrejme hned

sense
11. mar 2026

Jeden krát som bola na kontrole po dvoch týždňoch, či všetko odišlo a či nebude nutné kyret a po ďalších dvoch týždňoch ešte raz a to už skonštatoval že bude aj ovulácia. Bola v 10tt
A jeden krát som chodila od spustenia asi 6 týždňov po týždni na kontrolný odber lebo hcg klesalo pomaly. Ale vyčistila som sa sama bez nutnosti kyretu, bola som v 6tt.
Takže počkaj kým dokrvacas a behni k lekárovi či všetko odišlo. Ak by si začala príliš silno krvácať, bolo to na odpadnutie, neznesiteľné kŕče a bolesti aj po užití tabletky od bolesti, horúčka tak smer pohotovost

anonym_9f8f92
11. mar 2026

@illenka počas netreba... Treba si to odtrpiet a potom ísť na kontrolu hcg a sono, či sa to vyčistilo... Držím palce. Prešla som si tým a žiaľ blíži sa to zrejme znova